Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

No i dojechałem do Krk-u

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zadie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadie » 07.07.2012 12:29

dzięki za info :)
udanego wypoczynku 8)
darekn12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekn12 » 08.07.2012 04:49

też jestem ciekaw czy udało się wyrobić dowód.jutro sam zasuwam do urzędu a wyjazd w sobotę.
darekn12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekn12 » 09.07.2012 12:54

witam ponownie,
jesli chodzi o dowod osobisty to nie ma szans.
paszport z wnioskiem itp itd moze uda sie na piatek zalatwic.
dam znac.
visgoth
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) visgoth » 09.07.2012 18:57

również wybieram sie na KRK w tym roku i w związku z tym mam pytanienie czy w Baśce są jakieś place zabaw, lub inne tego typu atrakcje dla dzieciaków?
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 09.07.2012 20:28

Nie wiem bo byłem tam tylko na plaży, ale sądzę,że dziecko przy 34-36 stopniach nie jest w stanie wytrzymać nigdzie poza wodą. Generalnie po tygodniu pobyty stwierdzam,że na krku jeest dośc pusto. Bez problemu o każdej porze dnia znajdzie się miejsce na plaży. Drogi też puste. Dziś pokonaliśmy trasę do Postojnej Jamy i potem do Puli razem około 400 km i na drogach pusto. Piekna nowa trasa z Rijeki do Puli w połowie autostrada.
Jerzyz
Autostopowicz
Opłaty za most na wyspę Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jerzyz » 09.07.2012 22:56

Padają informacje o opłatach za wjazd na wyspę, a co jest z opłatami jak tam się mieszka np. 2 tygodnie, czy każdy wjazd samochodem jest płatny.
Jerzyz
s-max
Globtroter
Re: Opłaty za most na wyspę Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 09.07.2012 23:53

Jerzyz napisał(a):Padają informacje o opłatach za wjazd na wyspę, a co jest z opłatami jak tam się mieszka np. 2 tygodnie, czy każdy wjazd samochodem jest płatny.
Jerzyz

Tak, płaci sie za każdy wyjazd i wjazd. Dla urozmaicenia można sobie pojechac do Valbiska i poplynąc promem (autem) na Cres albo Rab.
Użytkownik usunięty
Re: Opłaty za most na wyspę Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2012 06:09

s-max napisał(a):
Jerzyz napisał(a):Padają informacje o opłatach za wjazd na wyspę, a co jest z opłatami jak tam się mieszka np. 2 tygodnie, czy każdy wjazd samochodem jest płatny.
Jerzyz

Tak, płaci sie za każdy wyjazd i wjazd. Dla urozmaicenia można sobie pojechac do Valbiska i poplynąc promem (autem) na Cres albo Rab.

Gwoli ścisłości - na Krčkim Moście płaci się tylko za wjazd na Krk - 35 kn. (Zdrożało od bodajże 7-go czerwca z 30 kn).
Wyjazd darmo.
Pzz :)
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 10.07.2012 08:26

Wyjazd przez most jest ZA DARMO:)))
darekn12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekn12 » 12.07.2012 10:03

paszport dzisiaj odebrany
w pon wniosek do naczelnika o przyspieszony tryb i dzisiaj si eudalo odebrac.
pozdr
w sob wyjazd!!!!!!!
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 12.07.2012 19:54

Ja też już jestem na Krku, A dokładniej w Njivicach. U mnie niestety plaże są mocno "obsadzone" Trzeba się nachodzić, żeby znaleść odpowiednie miejsce.
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 12.07.2012 20:37

Krk i Malińskie nadal puste...
s-max
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 12.07.2012 21:12

maksikaz napisał(a):Krk i Malińskie nadal puste...

Na Rabie juz sporo ludzi - plaża zawalona do g21. Ale w knajpach w porze obiadu pusto i nadal są miejsca parkingowe wolne - więc pewnie upchają jeszcze sporo turystów...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.07.2012 21:27

Właśnie wróciłem w Krku. Plany były do Baski i tam pojechaliśmy w niedzielę rano szukać kwater. Porażka!! Nie dość, że drogo(standard to 70-80 euro z a 4 os.), to jeszcze nic ciekawego. Po godzinie poszukiwań podjechaliśmy do Malinskiej i w 10 minut fajny apartament za 60 euro.

I chyba dobrze, bo z tego co zauważyłem, to Malinska ładniejsza. :D
Nie mówiąc o dojeździe - raz że wszędzie bliżej, a dwa - te górki i zakrętasy przed Baską są mocno wkurzające.
jarek79kk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek79kk » 20.07.2012 10:01

ikar napisał(a):A ja wróciłem z Baśki 30 czerwca. Wspaniałe 2 tygodnie. Jechalismy z Głogowa - Krapkowice - Chałupki - Ostrava - Brno - Mikulow-Wieden-Graz-Maribor-Ljubljana-Baska. Droga bez problemów, korków. Gładko i do przodu. Nie spodziewałem się że będzie aż tak fajnie. Cała rodzina bardzo zadowolona. Pogoda dopisała (temepratury 28-34 stopnie, woda również przyjemna). W Basce już sporo ludzi ale jeszcze nie tyle żeby było uciazliwe. Pewnie w szczycie tłumy, ale taki już pewnie urok tej miejscówki. Byliśmy na plazy w Starej Baśce, błotach Cizici i Vrbniku - gorąco polecam.

Mieszkaliśmy tu: http://www.zarok23.com/en/

Cicho, blisko do plazy, sklepu i całkiem blisko żeby dojsc do promenady. Idelane, zacienione miejsce, z super tarasem. Dzieciaki miały gdzie polatać. Same plusy. Polecam.

hej, podziel sie informacja ile placiles za apartament i w ile osob byliscie
ja cis sie dowiedzialem ze chca 115e/doba za rodzine 2+2
cena kosmos wg mnie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

No i dojechałem do Krk-u - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone