fire napisał(a):iwwoj -wierze ci na slowo
Gdybys mogl pomoc i umiejscowic mi na mapie :" kraljičina plaža nin"
dziekuje
fire napisał(a):iwwoj -wierze ci na slowo
dziekuje
fire napisał(a):fire napisał(a):iwwoj -wierze ci na slowo
dziekuje
Znowu mnie to przyciaglo jak magnez, jeszcze raz ogladam i czytam relacje
http://www.nin.hr i wiele moich pytan znalazlam tam odpowiedzi...chocby plan miasta i plaze
http://www.nin.hr/hr/nin/plan-grada
U mnie za oknem sniezy lekko....twoje fotki iwwoj maja dla mnie tyle slonca, ze b.milo sie powraca na twoja relacje ,pozdrawiam
fire
fire napisał(a):Hei:)
iwwoj z wielkim zainteresowaniem przeczytalam i obejrzalam twoja relacje.
Troche sie boje ,ze psuje ci twoj wlasny watek, ale ryzyk fizyk, najwyzej mnie przegonisz.
Prawda taka, ze zamarzyl nam sie piasek i slonce i lecimy po raz pierwszy na 1 tydz do Chorwacji na przelomie czerwca i lipca(25.06-02.07). Apartament zaklepany, zaliczka zaplaciona przez strone casamundo( zero orientacji w terenie wiec wybralam taka opcje z mysla, ze jest rzetelna informacja i domek naprawde tam stoi , a nie tylko na zdjeciu sie prezentuje) i wlasnie w Ninie....od kilku dni szarga mna jakas niepewnosc czy dobrze zrobilam wlasnie tam sie lokujac. Lecimy w skladzie 4 osoby ja i maz oraz 12 letni syn i 15 letnia corka.
Ze wzgledu na to ,ze nie cierpie dlugich samochodowych podrozy, a co roku i tak jedna odbywamy( okolo 24 godziny w podrozy ), to pomyslam : bedzie krocej do Kroatii i tak sobie wymyslilam,ze nie bedziemy tyllleee jechac tylko leciec, ryanair , loty tylko we wtorki ... czyli Wroclaw- Zadar, potem auto z wypozyczalni i kwaterowanie w Nin.
Jesli moge pozawracac ci glowe i pozadawac kilka pytan , jakie mi kolacza po glowie, to bylabym bardzo zadowolona jesli zgodzisz sie poswiecic mi troche czasu i na nie odpowiedziec. Dziekuje z gory:)
Mozliwe, ze wydadza sie troche smieszne i glupiutkie.
1. Czy komary nas tam znajda?
2.Czy plaza i woda jest oznakowana w jakis sposb od tzw blota,nie chce isc z zamierzeniem pochlapania sie w wodzie i wyjsc utaplana w blocku, jesli juz ,to pojde tam wiedzac tak chce w bloto;)
3.Jedzenie, chcemy jesc " na miescie " obiado-kolacje", sniadania sami z produktow zakupionych na miejscu.
Przykladowa cena jesli pamietasz jakiegos dania w miejscowych konobach?( chyba tak sie to nazywa?)
Czy sa jakies sklepiki...(aha zapominalam dodac nasz apartamnet jest na ulicy Kninska 3, patrzac na google , widze oddalony jakos 300-400m sklepik chyba, mysle, ze swieze bulki ,mleko jakis zloty ser czy kawalek kieblasy miejscowej jest do dostania tam.)
Co ja jescze chcialam...poczekam czy bedzie odzew potem popytam jesli bedzie taka mozliwosc jeszcze;)
pozdrawiam
fire