Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nin i okolice 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bblu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bblu » 16.01.2013 21:24

Z wielką przyjemnością czytało się Twoją relację, wyjątkowo piękne zdjęcia 8O :D
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 16.01.2013 21:28

Dziękuję, bardzo mi miło :lol:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.01.2013 09:04

iwwoj napisał(a):
Marsallah napisał(a):Wrzuciłeś tu parę naprawdę fajnych zdjęć. Zresztą nie tylko zdjęć. Kilka lat temu wakacjowałem w okolicach Ninu (Privlaka) i w Ninie bywałem co drugi dzień, ale nie miałem pojęcia, że jest tam taka plaża z błotkiem, no i solana.

Jeśli to nie tajemnica, napisz coś więcej o apartmanie - powierzchnia, rozkłąd, taras, cena.

Witam!
Oto link do strony z apartmanem :arrow: Magaš Dragica i Niko http://www.nin.hr/hr/smjestaj/privatni-smjestaj/4Magaš Dragica i Niko, Primorska 21

A dla ilu osób Cię interesuje, nasz był na 3 osoby, z tarasem dość dużym, kuchenka z jadalnią i sypialnia. Do tego AC oraz TVSat. Miejsce parkingowe zadaszone. Możliwość grillowania. Dom był na samym końcu Primorskiej. Ulica ta jest bardzo wąska - na jeden samochód, tak więc mijanka niemożliwa, trzeba cofać. Wychodząc z uliczki była możliwość kupienia burków i innych frykasów oraz stragany z owocami i warzywami. Tak jaby się komuś nie chcialo iść 15 minut do centrum Ninu. Ceny nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że mogło to być ok. 50Euro/dzień. A powierzchnia apartmanu trochę ponad 30 m2.

Dzięki za odp. Ceny tak jak przypuszczałem, my zwykle bierzemy ciut większy apartman, z dwoma sypialniami, więc w naszym przypadku byłoby to pewnie € 70 w sezonie. A rejon Ninu nie należy do drogich w porównaniu z np. wyspami, gdzie zwykle jeżdżę. M.in. dlatego jeździmy przed lub po sezonie.

Nie szukam tam akurat apartmana, tylko porównuję.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.01.2013 09:10

iwwoj napisał(a):Otóż z perspektywy, powiedzieć można, że wakacje, mimo drobnych minusów, należy uznać za udane. Pierwszy raz odwiedzając CRO mieliśmy 100%-ową pogodę przez cały pobyt - było to w roku 2010. W roku 2012 natomiast przeżyliśmy, opisywany przeze mnie wyżej, czas wiatrodni. Tak więc w tym miejscu powiedziałbym, że byliśmy trochę zawiedzeni, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W czasie wietrznej pogody i nocnych deszczów można było odpocząć od żaru lata chorwackiego.

Macie dobre podejście. O ile dni pogodne przeważają, nie ma co narzekać, tylko oglądać, smakować, spacerować...

iwwoj napisał(a):Sam Nin - miasteczko - jego starówka - bardzo przyjemne. Najmniejsza katedra na świecie, pozostałości rzymskich mozaik, świątynii oraz pamiątki po bp. Grgurze z Ninu i Branimirze (nazwanym przez nas Boromirem), a także lody i pizza - to pokrótce atrakcje historyczno-gastronomiczne.

Aaaach, te lody z nińskiego deptaka - najlepsze, jakie jedliśmy w Chorwacji! Podwójna ciemna czekolada!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.01.2013 09:50

Bez obawy - ktoś czyta ;) i ogląda te cieplutkie fotki.

Pozdrawiam
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 17.01.2013 11:15

iwwoj napisał(a):A tak na marginesie, to nie wiem czy ktoś z Was drodzy Forumowicze to czyta i ogląda. :roll:

A jakże czyta się, czyta i miło ogląda, bo planowanie wakacji trwa :)
a zdjęcia - cud, miód, malina :)
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 17.01.2013 18:32

Dziękuję za bardzo miłe recenzje. Cieszę się, że czytaliście i oglądali. :oczko_usmiech:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 17.01.2013 18:38

Jeśli ktoś z Was miłaby jeszcze jakieś pytania dotyczące naszych pobytów w CRO, służę pomocą.
Przymierzam się bowiem do opisania archiwalengo odpoczynku w 2010 roku w miejscowości Marusici. :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.01.2013 18:54

Robisz niesamowite zdjęcia. Te z Zadaru, to jedne z najładniejszych które widziałam z tego miejsca. Chmury na kilku zdjęciach z Sibenika, to chyba Ci zapozowały :)
Fajnego chłopaka macie, łobuziak ;)

Serdecznie pozdrawiam :papa:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 17.01.2013 18:59

Witaj Roxi!
Dziękuję, miło mi przeczytać było Twój post. Powiem, że czytałem kilka Twoich relacji - podobały mi się. Byłaś jedną z osób, dzięki którym postanowiłem opisać swoją podróż.
Pozdrawiam.
- Wojtek
P.S. :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.01.2013 21:06

Dziękuję 8)
Twoje zdjęcia , to prawdziwa uczta dla oczu . Zgadzam się z Roxi - chmury Ci pozowały :)

Czekam teraz na relację z Marusici

Pozdrawiam
Piotr
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 17.01.2013 21:32

Dziękuję, dziekuję, świetnie się czyta takie komplementy od Forumowiczów.
Zapraszam więc na kolejne opowieści.

"Marusici 2010" :mrgreen: :wink:

Mam nadzieję jutro rozpocząć ten wątek.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 18.01.2013 09:10

iwwoj napisał(a): Powiem, że czytałem kilka Twoich relacji - podobały mi się. Byłaś jedną z osób, dzięki którym postanowiłem opisać swoją podróż.

Dzięki :lol:

iwwoj napisał(a):Zapraszam więc na kolejne opowieści.

W takim razie czekam z niecierpliwością :)
ewelka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewelka1 » 18.01.2013 12:13

Super zdjęcia,zwłaszcza te z Pagu :D Byliśmy w Mandre 2010r :papa:
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 18.01.2013 18:29

Dziękuję za recenzje, szczególnie zdjęć.

Jestem właśnie na etapie wyboru zdjęć z 2010 roku, więc proszę o trochę cierpliwości.
Pozdrawiam. Strasznie miło mi się to co napisaliście czyta. :oczko_usmiech:

- Wojtek :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nin i okolice 2012 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies