A dzień mieliście faktycznie intensywny , ale za to ciekawy bardzo

Czekam na więcej
Pozdrawiam
Piotr
Bea.ta napisał(a):I jak widać, nie wszyscy byli ogarnięci![]()
malina1959 napisał(a):Ostatni atrakcjaz tego dnia to.....kenijska szkoła.
piotrf napisał(a):Gosia , Twoje "niewypite drinki" zrobiły co trzeba , a teraz pomyśl ile istnień mogłaby uratować taka np. niewystrzelona rakieta , którą wyprodukowano by zabić jak najwięcej . . . o przepraszam - wprowadzić jakiś poprawny i właściwy kierunek ku szczęśliwości wszystkich zainteresowanych lub nie . . .
Piotr
Rysio napisał(a):Widziałem fajniejszą. Masajską. Ławek nie było.
Z tą pomocą to jest tak, że ta bezpośrednia jest jak najbardziej wskazana, natomiast dary przesyłane przez fundacje itp trafiają na targ, gdzie Kenijczyk od lokalnych kacyków, którzy tymi darami dysponują mogą te dary kupić
piekara114 napisał(a):Wiedzieliście, że odwiedzicie szkołę? Ja bym chyba pełno zeszytów pokupowała i zabrała i jakiś bloków, kredek itp. Miałabym pewność, że to na prawdę to szkoły trafi...
Co do oglądania takich miejsc....mam trochę sprzeczne uczucia.... jedno to właśnie uświadomienie jak mamy dobrze, w myśl jednej z zasad podróżowania:
Każda podróż ma swoje zalety. Kiedy odwiedzasz lepiej rozwinięte kraje, możesz dowiedzieć się jak poprawić swój własny. A kiedy los zaprowadzi cię do tych biedniejszych, nauczysz się go doceniać (Samuel Johnson)
...a z drugiej to trochę nie bardzo, oglądanie zwłaszcza dzieci, aby pokazać biedę... trochę jak wizyty w muzeum, skansenie czy w zoo, a to przecież ludzie, a nie eksponaty.... czuję jakiś bunt w takiej sytuacji....
Eger napisał(a):Relacja troche straszna,
bo Kenia wyglada w niej jak obraz nedzy i rozpaczy![]()
Nawet plaze sie dostosowaly do reszty, sa okropnie brudne i zaniedbane![]()
Napewno skutecznie relacja odstrasza przed wizyta w Kenii
KarKoz napisał(a)::papa:
Eger napisał(a):Relacja troche straszna,
bo Kenia wyglada w niej jak obraz nedzy i rozpaczy![]()
Nawet plaze sie dostosowaly do reszty, sa okropnie brudne i zaniedbane![]()
Napewno skutecznie relacja odstrasza przed wizyta w Kenii
A PL unijny kraj dopiero w tym roku....malina1959 napisał(a):Mały promyk już widać. W zeszłym roku wprowadzili całkowity zakaz używania
reklamówek, pod groźbą bardzo wysokich kar.
zibi.s napisał(a):Proponuję odstresowanie na http://www.blog.travelstore.pl/7-najpie ... zy-swiata/
Polskie nadmorskie plaże o poranku oprócz wielbłądów wyglądają też atrakcyjnie![]()
Hej MalinaDopiero dziś To znalazłem. Bardzo wciągające, Tak trzymaj.
piekara114 napisał(a):A PL unijny kraj dopiero w tym roku....malina1959 napisał(a):Mały promyk już widać. W zeszłym roku wprowadzili całkowity zakaz używania
reklamówek, pod groźbą bardzo wysokich kar.
Eger napisał(a):bo Kenia wyglada w niej jak obraz nedzy i rozpaczy![]()
Eger napisał(a):Nawet plaze sie dostosowaly do reszty, sa okropnie brudne i zaniedbane![]()
Port Mombasa w Kenii
Port w Mombasie jest bramą do Afryki Środkowej i Wschodniej, i jest jednym z najbardziej ruchliwych portów wzdłuż wschodniego wybrzeża Afryki.Port zapewnia bezpośrednie połączenia do ponad 80 portów na całym świecie i prowadzi do Ugandy, Rwandy, Burundi, wschodniej części Demokratycznej Republiki Konga, Tanzanii, południowego Sudanu, Somalii i Etiopii drogą.A połączeniem kolejowym prowadzi także do portu w Ugandzie i Tanzanii.
Port w Mombasie to główny port Kenii. Oferuje 21 miejsc do cumowania, dwa nabrzeża masowe, które mogą obsługiwać nowoczesne głębokowodne statki.
Mombasa ma średnią roczną przepustowość ładunki około 8,1 mln ton, z czego 72% to import.
Eger napisał(a):Napewno skutecznie relacja odstrasza przed wizyta w Kenii
Rysio napisał(a):A mnie przyciąga. Chętnie spakowałbym się nawet dziś
malina1959 napisał(a):Rysio napisał(a):A mnie przyciąga. Chętnie spakowałbym się nawet dziś
Bardzo się z Tobą zgadzam
Eger napisał(a):Tam jest po prostu ohydnie, obskurnie, fujowato
( poza zamknietymi hotelowymi enklawami )
Sa kraje biedne, ale czyste
Janusz Bajcer napisał(a):malina1959 napisał(a):Rysio napisał(a):A mnie przyciąga. Chętnie spakowałbym się nawet dziś
Bardzo się z Tobą zgadzam
Kusiciele![]()
malina1959 napisał(a):Eger, czy Twoja opinia opiera się tylko na podstawie zdjęć, czy wizyty tam ? Ale jeśli jesteś nastawiony/na na nie,
to dyskusję uważam za zakończoną![]()