Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niezatapialny sen: Nurkowanie od A do Z. Lodowe ostatki.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Vjetar
Legenda
Re: Niezatapialny sen: Nurkowanie od A do Z. Santi photo awa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.12.2012 11:46

Widzę, że żaba też nie wygrała - szkoda.

Najlepszego i staropolskim - tyle wynurzeń co zanurzeń życzę.

Pozdrawiam

:papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.02.2013 12:19

Roxi może drugi fakultet :?: :D

pzdr :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.02.2013 12:41

Łooooo ale czad :!:
Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, tym bardziej, że ostatnio zaczynam myśleć o jakiejś podyplomówce. Gdańsk... kurcze daleko, czasowo nie do wykonania :cry:

I żeby nie było, że ostatnio się obijam...

Styczeń pod lodem :lol:

DSC08604.JPG

DSC08631.JPG

DSC08674.JPG
darek1
zbanowany
Re: Niezatapialny sen: Nurkowanie od A do Z.

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.02.2013 20:51

Koleżanka Roxi jest niczym okręt podwodny ORP Orzeł. Wynurza się z wody i obserwuje nas.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.02.2013 21:05

darek1 napisał(a):Koleżanka Roxi jest niczym okręt podwodny ORP Orzeł.

Albo Turtle, który poluje na Eagle ;)

Roxi kontynuuje tradycje inżyniera Drzewieckiego, po prostu :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.02.2013 11:51

Tak, tak ;)

My tu gadu gadu, a ja właśnie wyczytałam, że 11km od naszej narciarskiej miejscówki jest jezioro...

Nie może być inaczej, bierzemy sprzęt. Trzeba sprawdzić co i jak :)
Jeszcze tylko troszeczkę... ruszamy 2 marca :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.02.2013 17:41

Jakże koleżanka Roxi jest wysportowana. Nawet fikołki robi w wodzie. Zauważyłem, że i na nartach z koleżanką Maslinką była. Żywioł nie baba :wink: :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.03.2013 18:17

19. Kraków Zakrzówek- Gruby

W przerwie narciarskiej relacji napiszę parę słów o naszym zeszłotygodniowym nurkowaniu na Zakrzówku w Krakowie.
Pojechaliśmy zobaczyć Grubego ;)

O samym Zakrzówku pisałam już wcześniej tutaj, teraz skupię się na nowej atrakcji tego nurkowiska.

Jakiś czas temu powstał pomysł zbudowania statku i zatopienia go w tym właśnie kamieniołomie. Od pomysłu, do zwodowania minęło sporo czasu, ale w końcu "Gruby" znalazł się pod wodą. Nooo może nie całkiem pod wodą, bo kawałeczek jeszcze trochę wystaje, ale to pewnie tylko kwestia czasu.

Temperatura -5 stopni, ale zebrała się nas całkiem spora, spragniona podwodnych wrażeń grupa. Chyba już wszyscy mają dosyć tych "suchych" weekendów ;)

DSC09441.JPG

Tutaj kawałeczek Grubego :)

DSC09442.JPG

DSC09452.JPG

DSC09460.JPG

Po chwili byliśmy już przy statku.

DSC09461.JPG

DSC09463.JPG

DSC09475.JPG

Żeby wpłynąć do środka, trzeba było najpierw wyjść z wody na pokład... nie dałam rady, za ciężkie rzeczy na plecach ;)
Na szczęście dwóch siłaczy wlazło na Grubego po drabince i spenetrowali wnętrza ;)
Tak wygląda w środku:

DSC09479.JPG

DSC09483.JPG

DSC09490.JPG

Na powierzchni była jeszcze cieniutka warstwa lodu, na tyle cienka, że dało się przebić przez nią butlami ;)

DSC09503f.jpg

Był czas na wyrafinowane podwodne zabawy :)

DSC09546.JPG

DSC09554f.jpg

Woda była bardzo zimna, bo miała ok 3 stopnie, ale udało nam się zrobić godzinne nurkowanie.
Teraz tylko czekać na wiosnę, która jakoś się chyba obraziła ;)
weldon
Legenda
Re: Niezatapialny sen: Nurkowanie od A do Z. "Gruby" w Krako

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.03.2013 19:21

Jał! :roll:

Cymes :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 24.03.2013 20:48

Przed laty zdarzyło mi się obejrzeć parę filmów, których akcja w sporej części pod wodą się toczyła.
Ciarki mi tam gdzieś pomiędzy łopatkami spacerowały...

Pozdrawiam,
Wojtek
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.03.2013 08:51

weldon napisał(a):Jał! :roll:

Cymes :)

:roll: :?:
;)

Franz napisał(a):Przed laty zdarzyło mi się obejrzeć parę filmów, których akcja w sporej części pod wodą się toczyła.
Ciarki mi tam gdzieś pomiędzy łopatkami spacerowały...

Jeżeli chodzi o filmy z podwodną akcją, to zdecydowania polecam "Siłę i honor" i oczywiście Wielki Błękit z Leonem Zawodowcem ;)
signum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum » 25.03.2013 13:33

Hey! Jestem tu nowy więc dopiero teraz przeczytałem Twoją relację z nurkowania. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Ja kilka razy zszedłem pod wodę w Egipcie na rafach (amatorsko oczywiście), "zajefajne" wrażenia, ale to co Ty wyprawiasz jest niesamowite. Muszę przyznać, że jako dziewczyna masz niezłe "kochones" :) :) Zejście na tą głębokość, w zupełne ciemności. No trzeba mieć niezłe j... !!! Gratuluję, zazdroszczę i pozdrawiam. Czapki z głów.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.03.2013 13:41

weldon napisał(a):Jał! :roll:

Ja tam wolę jednak zimą, zamiast płetw, narty u stóp.
Choćby i biegowe.

Bryyyyyyyyyyy :!: :!: :!:

pzdr :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.03.2013 12:00

signum napisał(a): Zejście na tą głębokość, w zupełne ciemności. No trzeba mieć niezłe j... !!! Gratuluję, zazdroszczę i pozdrawiam. Czapki z głów.

Hej :)
Bardzo mi miło, że zajrzałeś do relacji.
Duża głębokość i dobre samopoczucie w nurkowaniu w zupełnej ciemności same nie przychodzą. Potrzeba dużo pracy i zacięcia, ale czego się nie robi dla tego cudownego uczucia :)
Czapek z głów nie ma co ściągać, szczególnie, że mamy w tym roku zimową wiosnę ;), a poza tym każdy może spróbować swoich sił... zaczyna się nowy sezon ;)

longtom napisał(a):Ja tam wolę jednak zimą, zamiast płetw, narty u stóp.

:)
Biegówki omijam szerokim łukiem. Za dużo mięśni później boli :)
Wiosna nie chce się u nas pokazać i ma w nosie nasze nurkowe plany :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 06.04.2013 16:25

Poranna nuda, Corel i się zrobiło :)

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Niezatapialny sen: Nurkowanie od A do Z. Lodowe ostatki. - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies