Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niestety już w domu - Promajna

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 19.08.2008 13:24

No i wróciliśmy. Pogoda była fantastyczna, zero chmur deszczowych samo słońce w najczystrzej postaci. Ale od początku.
Zgodnie z zaleceniami forumowiczów, ukłon w kierunku Sławomira Wocial, nie jechaliśmy na "jeden skok". A drogą eliminacji jako obszar docelowy został wybrany "od Splitu w dół jest najpiękniej by Ines". Bez jakiejś konkretnej miejscowości. Dla bezpieczeństwa namiot w bagażnik i w drogę. Mio 360 poprowadził nas bezbłędnie więc jakby co to polecam :) Jakieś 200 km od Splitu zastała nas godzina 23 więc zatrzymaliśmy się w motelu przy stacji benzynowej (pokój 2 osobowy ze śnieadniem 77 Euro). Następnego dnia po prysznicu i śniadaniu w drogę... Przejechaliśmy Split i dalej w dół. W miejscowościBrela pierwsze zapytanie o apartamenty. I się okazało że niby są ale dla większej ilości osób (my byliśmy w 3 osoby), teraz wiem że gdybyśmy się przeszli od domu do domu to bez problemu byśmy coś fajnego znaleźli. No ale ok, pierwsze koty za płoty i Baška Voda. Wszystko fajnie ale to naprawdę duuuuża miejscowość a my szukaliśmy czegoś spokojniejszego. No i kolejne 2 km. Promajna. Kontrast między górami a tym turkusowym morzem... Po dokładnie 10 minutach już mieliśmy apartament. 30 m do plaży w takim fajnym domku z zielonymi okiennicami. Koszt to 50 Euro za dobe, dwa łóżka, balkonik, łazienka, kuchenka, lodówka. Woda w morzu perfect, buciki na kamyki kupione w Katowicach na 3 stawach okazały sie super, aczkolwiek przepłaciliśmy ;) Rurka i maska do pływania jest OBOWIĄZKOWA. Ja jeszcze nigdy nie widziałem tylu ryb z bliska, do tego dochodza jeżowce i duże fajne ośmiornicy które pojawiają się po godzinie 18-stej. Wracając do noclegów to przyjechaliśmy do Promajnej 05.08. i gdybyśmy się nie zgodzili na ten "nasz" apartament znalezienie innego zajełoby nam jakieś 30 minut. Jedzenie. Miodzio. I wcale nie jest tak że im droższe tym lepsze. A wręcz naprzeciwko :) Stołowaliśmy się głównie w knajpie na plaży gdzie nawet moja 10 letnia córka została fanką ryb w postaci wszelakiej. Pizza pyszna, makarony też. Tylko drinki takie słabe robią :) Wieczorami wycieczki piesze do Baški Vody lub Bratuš (pyszne winko białe) no i odwiedziny w marinie w Krvavicy. Z dalszych wypraw to Dubrovnik (gdzie udaliśmy się bez paszportów więc troche strachu miałem na granicy) no i Trogir ale to już w drodze powrotnej.
Zaraz nauczę się wrzucać fotki więc dam znać. A jak ktoś chce zapytać o coś to odpowiem z miłą chęcią.
I przede wszystkim dziękuję forumowiczom za rady i porady :) okazały się perfekcyjne.
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 19.08.2008 14:47

Wrzuciłem fotki na serwer.
http://www.koppelverbandroxy.nl/chorwacja/
Miłego oglądania
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 19.08.2008 15:01

świetne fotki Pozdrawiam adam :)
princess_lu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) princess_lu » 20.08.2008 12:43

Fajne fotki, aż się rozmarzyłam :) Czy masz może namiary na apartament, w którym mieszkaliście w Promajnie? Zastanawiam się nad wyjazdem tam w przyszłym roku, a ponieważ jadę z maluszkiem wolałabym mieć rezerwację wcześniej.
Jeżeli można, proszę o przesłanie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzięki :) Pozdrav :papa:
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 20.08.2008 20:36

princess_lu - poszło na maila
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.08.2008 07:31

freelancer1 napisał(a):Wrzuciłem fotki na serwer.
http://www.koppelverbandroxy.nl/chorwacja/
Miłego oglądania

Chyba niemiłego oglądania. :wink: Jakbyś to wrzucił może na inny serwer to byłoby dobrze ( nie znam się). Tutaj wszystko takie małe a przypuszczam, że jest co oglądać. Zrób coś aby zdjęcie było duże.
pzdr.
kropeczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka » 21.08.2008 07:41

Zdjęcia bajeczne :D
Z radościa pooglądałam Trogir w którym bylismy w tym roku wielokrotnie, piekne zdjęcia rybek ale to chyba aparatem do zdjęć pod wodą.Miejscowośc wydaje mi sie spokojna i nie widzę tłumu na plaży a o to mi chodzi.Nas tez jest 3 osoby, ale syn ma 15 lat , czy apartament w którym spaliście miał na tyle miejsca do spania i kuchnie?
Pozdrawiam
princess_lu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) princess_lu » 21.08.2008 09:06

freelancer1 napisał(a):princess_lu - poszło na maila

Wielkie dzięki za "obrazowe" namiary :wink: Pozdrowionka :papa:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 21.08.2008 11:12

No to ja też poproszę o namiary na wojbana(at)gmail.com
Z góry dzięki.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.08.2008 12:12

Podwodne fotki suuuper!
Ja kupiłem apatary jednorazowe Polaroid z allegro, coś za 12zł. Jakość moich zdjęć się chowa. Ładniejsze wyszły tylko na głębszej wodzie.
Pozdrawiam
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2008 15:49

Popiel ten aparacik, mój to zwykły Olympus X-720, prezent komunijny córki w obudowie do zdjęć w wodzie (wytrzymuje do 3 metrów więc to tez zabawka).
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2008 15:55

kropeczka apartament miał około 20 metrów kwadratowych. Jedno duże łóżko 2 osobowe i jedno małe, jednoosobowe. Kuchnia była w tymże pokoju. Łazienka oczywiście oddzielnie. Mały balkonik jakies 2-3 m2.
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2008 15:57

woka staram się jak mogę wysłać fotki na jakiś inny serwer. Natenczas korzystam z miejsca na stronie mojego statku :) Ale to się zmieni już wkrótce.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.08.2008 20:33

Fajnie, że wam się podobało :D
Serdecznie Pozdrawiam!
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.08.2008 20:54

Rewelacja, zdjęcia bomba. Muszę pokazać mężowi te podwodne. Specjalnie zakupił na nasz wyjazd obudowę podwodną (nie wiem tylko dlaczego do mojego aparatu :) ), zobaczymy co z tego wyjdzie.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone