Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niespodziewany wyjazd - Zivogosce Blato 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 27.07.2012 09:46

W nocy około 2:00 budzi nas potężna burza z deszczem, trochę strachu nam napędziła, nigdy w PL takiej burzy nie doświadczyliśmy 8O
Nad ranem deszczyk nadal pada, możemy zapomnieć o plaży:
...początek filmu został ocenzurowany z mojej wypowiedzi :oops: :wink:

Obrazek

Rzut okiem na góry, może się rozpogodzi... jednak nie
Obrazek

Obrazek

Przynajmniej jest ciepło i można spacerować, kupujemy mocno zmrożony "proszek" u "łysego" i dzień miło upływa na podziwianiu widoków :D
Obrazek

Na szczęście od soboty piękna pogoda od rana i tak już do końca naszego pobytu :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok gór bardzo kusi, krótka rozmowa z Plumkiem i już wiem gdzie się wybiorę kolejnego dnia :D
Ostatnio edytowano 31.07.2012 10:02 przez kataryniarz, łącznie edytowano 2 razy
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 27.07.2012 13:52

Kilka zdjęć z mojego spaceru na szczyt Sv. Petar, późne wyjście z jedną butelką Muszynianki nie było dobrym pomysłem. Temperatura +35 i samo słońce dało mi popalić, ale warto było dla tych widoków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprawdzam 200-tką co porabiają na plaży żona z synem 8)
Obrazek

Obrazek

Na kolejny dzień planujemy wyjazd do Dubrownika - nareszcie :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 27.07.2012 14:05

kataryniarz napisał(a)::

Obrazek

Miło popatrzeć na Djenkę.
My spędzaliśmy wczasy na parterze i nie było jeszcze markizy.

Fajnie było jeść posiłki na plaży....ech...Chciałoby się do Cro. :-)

Burza też nas złapała, ale pod koniec pobytu. Przynajmniej wtedy nie żal było odjeżdżać. :)

Czytając Twoją relację, przypominają się miłe chwile spędzone w Živogošće. 8)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.07.2012 20:06

Witam, zasiadam i uważnie czytam, bo w przyszłym roku może zajrzę na południe Chorwacji. Marzę też o wizycie w Dubrowniku. A jak kwatera się sprawdziła? Cenowo ok? Można dostać namiary?
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 28.07.2012 22:58

Witam.

Faktycznie pierwszego dnia pogoda zrobiła Wam psikusa.

Czekam z niecierpliwością na to, co będzie dalej :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.07.2012 23:10

Jestem.

Fajne fotki.
8)
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 30.07.2012 07:33

Ładne fotki, super widoki, miłe wspomnienia, też tam spędziłem wspaniałe wakacje, miło będzie powspominać, poproszę o dalszą część przygody :D
mute
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mute » 30.07.2012 12:39

Ładne widoki :-) Byłem tam dwa lata temu - może uda mi się wrócić w tym roku. Czekam na kolejne fotki :-)
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 31.07.2012 09:56

Mikromir kwatera super, niestety zmieniła właściciela, brak kontaktu. Spokojnie w Zivogosce znajdziesz fajny nocleg :)

Kolejny dzień urlopu to długo wyczekiwany wyjazd do Dubrownika. Nie muszę pisać, że koniecznie trzeba samemu zobaczyć na żywo, miasto zrobiło na nas ogromne wrażenie. Jeden dzień to zbyt krótko na zobaczenie wszystkiego, wracamy obowiązkowo w przyszłym roku :D

W drodze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sponsorem wycieczki jest Muszynianka :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drodze powrotnej - Jeziora Baczyńskie
Obrazek

Rzut okiem na port:

W kolejnym odcinku zwiedzimy równie piękny Split :)
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 07.08.2012 08:06

Z małym poślizgiem zamieszczam zdjęcia z wycieczki do Splitu. Parkujemy przy pałacu w porcie, 3 powolne okrążenia parkingu i zwalnia się miejsce :) Syn oczywiście nie może doczekać się plaży o czym przypomina nam co chwilę setnym pytaniem. Na szczęście trafiliśmy na małą inscenizację < zobacz >, która skutecznie wyleczyła go na chwilę z pytania "kiedy wreszcie plaża" :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 08.08.2012 16:23

Fajne zdjęcia, ale czekam na więcej. Być może to będzie cel przyszłych wakacji, więc czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia i opis.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 10.08.2012 10:23

Zostały już tylko zdjęcia z powrotu... droga mija spokojnie tylko do granicy z PL. W kraju szybko przypominam sobie jak się u nas jeździ, za nami 1100km relaksu i "polskie" 200km nerwów :roll: Wracamy tą samą trasą przez Słowację z noclegiem w Pezinok, a rano zwiedzamy po drodze Trencin.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Schody dłuuugie... na górze przypomniałem sobie, że trochę za krótki czas parkowania wykupiłem i dla zdrowotności pobiegłem w dół dokupić :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czas na małe podsumowanie, wakacje choć krótkie to niesamowicie udane. Chyba każdy pamięta jakie wrażenie robi Chorwacja przy pierwszym poznaniu :D My w każdym razie jesteśmy zauroczeni, na dzień dzisiejszy to nasz obowiązkowy punkt wakacji. W tym roku oczywiście Chorwacja długo wyczekiwana - niespodziewanie ;) odwiedziliśmy Istrię, a przy okazji Słowenię i Austrię.

Dziękuję za uwagę :)
Zdravim
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 11.08.2012 07:33

super fotki
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 11.08.2012 20:50

kataryniarz napisał(a):W tym roku oczywiście Chorwacja długo wyczekiwana - niespodziewanie odwiedziliśmy Istrię, a przy okazji Słowenię i Austrię.

Super 8) , będzie co czytać oglądać , bo przecież relacja A.D. 2012 już się pisze . . .

Co do zauroczenia ( i uzależnienia ) Chorwacją - chyba wszyscy na tym forum Cię ( Was ) rozumieją doskonale :wink:

Kacper111 napisał(a): super fotki

. . . i między innymi dlatego czekam na kolejną Twoją relację :) jednocześnie dziękując za obecną :D

Pozdrawiam
Piotr
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 16.08.2012 08:32

Relacja '12 układa się powoli w głowie ;) Właśnie wróciliśmy z krótkiego wypadu nad Bałtyk, a konkretnie z Chłapowa i jak tylko ogarnę się w pracy ruszę z relacją :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Niespodziewany wyjazd - Zivogosce Blato 2011 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone