Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niespodzianka (zaręczyny) - pełen spontan

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 14.07.2010 10:59

Mam takie zapytanie:

Jadę przez Słowację kupuje winete m-czną 10 ojro - bo tą się opłaca ...
Następnie moje pytanie przez Węgry gdy jestem na granicy i kupie winete 4dni za 5ojro (bo logicznie myśląc nie będę dłużej korzystał niż przez 4 dni z ich dróg), a gdy będę wracał z Chorwacji zakupie na granicy Węgierskiej również na 4dni. Bo miesięczna kosztuje 18 ojro więc lepiej 10ojro ?

Chyba dobrze myślę, że tak można ? bo na ten temat nic nie znalazłem niestety, proszę o opinię :)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 14.07.2010 11:06

Tak dobrze myślisz w zakresie winiet.
A jak tam mięso kupione? Czy dziewczyna już się dowiedziała gdzie wyjeżdża?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.07.2010 11:48

jechalas juz ta droga? ja od dluzszego czasu nie ale planuje za nieca miesiac praktycznie identycznie z tym ze na Krk. Domyslam sie, ze Slowenia omijana tak aby nie placic winiety a reszta najlepsza droga z mozliwych placac w winiety w Czechach i Austrii?
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 14.07.2010 11:49

Nic nie wie :) wieczorem ją uświadomię że chce ją zabrać na parę dni gdzieś i żeby się spakowała <lol>
Mięso już jest, jutro zaczne robić prowiant :)
Jeszcze powiedzcie mi :

1)zielona kartę potrzebuje ?
2)do dubrovnika potrzebuje paszport, czy może się udać bez ... ?

Najważniejsza rzecz, podpowiedzcie mi jeszcze na jakie miasta najlepiej kierować się w Słowacji, Węgrzech ???

Trochę poczytałem forum :))) i może niekoniecznie do tej Makarskiej bym się wybierał ? może coś innego polecicie ???
A dubrovnik tylko ze względu takiego, gdyż usłyszałem że warto zobaczyć :)
Freier Beobachter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freier Beobachter » 14.07.2010 12:00

adiida12 napisał(a):Jeszcze powiedzcie mi :

1)zielona kartę potrzebuje ?
2)do dubrovnika potrzebuje paszport, czy może się udać bez ... ?

:)

Apeluję do Was: nie powiedzcie mu.Niech sam coś poszuka :evil:

Odnośnie zaręczyn: tu zadaj pytanie jak to zrobić,bo mam poważne obawy czy podołasz zadaniu. :?
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 14.07.2010 12:26

Freier Beobachter napisał(a):Odnośnie zaręczyn: tu zadaj pytanie jak to zrobić,bo mam poważne obawy czy podołasz zadaniu. :?

Ja tym zaręczynom nie wróżę szans powodzenia - chyba, że dziewczyna nienawidzi gotować - mąż, który w kółko mielone jada, brrrrr, koszmar smakosza. W pięknych okolicznościach przyrody, omamiona błękitem Jadranu powie "tak", a potem będzie smażyć mielone i obierać ziemniaki przez 40 lat.
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 14.07.2010 12:39

file:///C:/Users/Daniel/Desktop/pol.jpg
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Niespodzianka (zaręczyny) - pełen spontan - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone