Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niespodzianka (zaręczyny) - pełen spontan

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 13.07.2010 12:01

A wracając do tematu.
Na luxusie mi tam nie zależy, wole mieć bardziej wypasiony ślub, i obrączkę:)
Więc zależy mi na kwaterach gdzieś wynajętych w domach u prywatnych gospodarzy, bo tam jedynie mam zamiar się umyć, coś przegryźć i spać :)
Mam nadzieje że znajdę coś do 25 euro na 2 os. za dzień :)
Słowacja - 10 euro (winety), Węgry ok 65zł (winety) = ok. 120zł + opłaty za drogi w Chorwacji ok. 90zł czyli ok 200zł (jeżeli dobrze liczę) w sumie + coś do baku :)
Prowiant z pol biorę bo mam za darmo w sumie :) do lodówki turystycznej wezmę ok. 30 mielonych, 15 krokietów i ziemniaki - a jedynie z tego względy że jestem bardzo wybredny i jem tylko takie rzeczy jak wymieniłem wyżej :) nic innego nie mam zamiaru próbować...
Więc biorę auto z klimą, jest duże więc mam zamiar wziąść nawet ze sobą frytkownice :)))
Jeszcze bym prosił o wypowiedz ze strony kogoś kto jechał do chorwacji przez węgry i mnie troche nakierował
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 13.07.2010 12:06

adiida12 napisał(a):A wracając do tematu.
Na luxusie mi tam nie zależy, wole mieć bardziej wypasiony ślub, i obrączkę:)
Więc zależy mi na kwaterach gdzieś wynajętych w domach u prywatnych gospodarzy, bo tam jedynie mam zamiar się umyć, coś przegryźć i spać :)
Mam nadzieje że znajdę coś do 25 euro na 2 os. za dzień :)
Słowacja - 10 euro (winety), Węgry ok 65zł (winety) = ok. 120zł + opłaty za drogi w Chorwacji ok. 90zł czyli ok 200zł (jeżeli dobrze liczę) w sumie + coś do baku :)
Prowiant z pol biorę bo mam za darmo w sumie :) do lodówki turystycznej wezmę ok. 30 mielonych, 15 krokietów i ziemniaki - a jedynie z tego względy że jestem bardzo wybredny i jem tylko takie rzeczy jak wymieniłem wyżej :) nic innego nie mam zamiaru próbować...
Więc biorę auto z klimą, jest duże więc mam zamiar wziąść nawet ze sobą frytkownice :)))
Jeszcze bym prosił o wypowiedz ze strony kogoś kto jechał do chorwacji przez węgry i mnie troche nakierował

:D :D :D
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 13.07.2010 12:10

Bardzo przepraszam, jakiego lenia ? pakuje i pisze co muszę spakować.
Gdybyś pracował na platformie wiertniczej nie nazwałbyś mnie leniem ...
Więc jeżeli nie chcesz udzielać mi informacji - to po co odpisujesz i nazywasz leniem człowieka który przez rok więcej przepracował niż Ty przez całe życie - więc proszę bez takich ...
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 13.07.2010 12:20

adiida12 napisał(a):Jak będzie kosz, to chciałbym jak najdalej, aby długo wracała pieszy i przemyślała swój błąd :)

No to na wyspę proponuję, ale taką bezludną.
Pozdrawiam
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 13.07.2010 12:27

Leń bo nie chce ci się samodzielnie poszukać, przeczytać, tylko wiadomości chcesz mieć podane na tacy. Dużo energi marnujesz na odpisywanie na forum, moim zdaniem w tym czasie już byś odszukał potrzebne informacje.
Nie napisałem, że jesteś leniem w pracy bo Cię nie znam.
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 13.07.2010 12:34

A Twoja dziewczyna to też będzie na okrągło te pyry wcinać?
A! i nie zapomnij zabrać oleju! Do frytkownicy oczywiście!
Pozdrawiam
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 13.07.2010 12:38

adiida12 napisał(a):Jeszcze bym prosił o wypowiedz ze strony kogoś kto jechał do chorwacji przez węgry i mnie troche nakierował

Jak już wspomniałem, nie jechałem przez Węgry do Chorwacji, ale jak znajdę nieco więcej czasu, to poszukam Ci kilka wątków na ten temat.
Poczekaj cierpliwie, wieczorem na pewno coś napiszę.
Pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.07.2010 12:40

adiida12 napisał(a):Jeszcze bym prosił o wypowiedz ze strony kogoś kto jechał do chorwacji przez węgry i mnie troche nakierował

Trasa przez zachodnie Węgry - temat w FAQ i inne....
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=27834
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=27528&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26527&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26110&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=25728&highlight=

Przypomnę pkt. 1 regulaminu Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ. :wink:

pablo2222 napisał(a):Dajecie się robić w trąbe leniowi. Niby nie ma czasu szukać i prosi o podanie wszystkiego a tu co chwilę siedzi w necie i odpisuje. W tym czasie miałby już wszystko przeczytane.

To się nie nazywa lenistwo tylko wygodnictwo :twisted:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 13.07.2010 12:47

Zapiszę sobie ten temat, żebym nie przegapiła, bo jestem bardzo ciekawa relacji z tych zaręczyn przy mielonym :wink:

Powodzenia! :D
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 13.07.2010 12:59

OK :) ale nic nie poradzę że jetem wybredny i to bardzo :) i tylko tym będę się żywił ...

Dobra jadę na zakupy, dziękuje wszystkim za porady :) i czekam na dalsze :)
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 13.07.2010 13:00

A czego jeszcze potrzebujesz, bo wiedzę, że trasę przez Węgry już masz?
Pozdrawiam
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 13.07.2010 13:01

Zavadcoff - napisz mi jak będziesz miał czas (dzięki...)

jorgus111 - nie wygodnictwo :) tylko szybko podjęta decyzja i brak czasu :)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 13.07.2010 13:01

Po 2 mielone i 1 krokiecie dziennie na osobę. Ale będzie jedzenie. Tylko czy można jeść przez 7 dni ciągle to samo.
adiida12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adiida12 » 13.07.2010 13:04

uwierz że jem tak od ok. 5 lat :) raz mielony, raz krokiet, raz mięso, raz sos mięsny z ryżem i tak w kółko i do tego oczywiście frytki albo ziemniaki i jakaś sałatka :) ale to na obiad :)

Dobra już lecę będę potem jak załatwię wszystko :)
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 13.07.2010 13:05

adiida12 napisał(a):Zavadcoff - napisz mi jak będziesz miał czas (dzięki...)

Mam czas, ale nie mam czasu studiować forum dla Ciebie. Mogę spróbować odpowiedzieć na dokładnie sformułowane pytanie, o ile znam odpowiedź. Nie jestem znawcą Chorwacji, ale udało mi się już kilkakrotnie tam dojechać, przeżyć i wrócić, więc coś tam wiem.
Mając czas bardzo dużo czytam i mało piszę.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Niespodzianka (zaręczyny) - pełen spontan - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone