Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nierzetelny wlasciciel

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ende
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ende » 02.09.2006 01:11

Za rok jedźcie na Hel albo rozważcie Rozewie.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 02.09.2006 23:02

Mam wrażenie, że przesadziliście z oceną. Człowiek może i w złości pyta się po fakcie co powinien w takiej sytuacji zrobić, a to nie oznacza że dobre mniej czy bardziej rady wykorzysta. Sam miałem mieszane uczucia nieraz gdy nie uzyskałem potwierdzenia zameldowania, które teoretycznie może być sprawdzone na granicy przy powrocie i można wtedy być ukaranym. Teraz prawie nie stemplują paszportów więc coraz bliżej temu do fikcji.
Mieszane uczycia powoduje u mnie także to, że znaczna część (sądząc po takich nagminnych przypadkach) chorwatów oszukuje swoje państwo o które tak walczyli i są tacy patriotyczni. Czy im w tym pomagać, zgłaszając święte oburzenie na myśl, że ktoś chce "zakapować"? A może tylko zawiadomić stosowne władze? Zupełnie jak u nas. Ja się na to nie zgadzam, ale niestety biernie. Tyle że sam staram się wykorzystywać tylko to do czego mam prawo. A może naprawdę drogą do "zdrowia" społeczeństwa jest także wzajemna kontrola jeśli Państwo ma być Nasze. I właśnie nie należy machać ręką, że to mała sprawa, albo mnie nie dotyczy. Czy w większości jesteśmy "zepsuci"?
:?:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 04.09.2006 07:37

Liwan zaraz dostaniesz odpowiednia etykietke...ja juz mialem nie pisac, ale...wreszcie jakis post "za" i na zrozumienie.
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 04.09.2006 08:27

Informacja z Narodowego Ośrodka Informacji Turystycznej:

POTVRDA O PRIJAVI BORAVIŠTA

Takie potwierdzenie może być potrzebne w wielu sytuacjach:
1.w przypadku nieszczęśliwego wypadku podczas podróży, na plaży, podczas żeglowania lub na wycieczce fakultatywnej;
2.podczas składania przez Państwa reklamacji dotyczącej niewłaściwego zachowania się wobec Państwa w hotelu, restauracji, na plaży, w banku, sklepie itd;
3. potwierdzenie jest dowodem na zapłacenie taksy klimatycznej i podatku;

Potwierdzenie zameldowania (POTVRDA O PRIJAVI BORAVIŠTA) jest oficjalnym dokumentem potwierdzającym, że Państwo w określonym czasie przebywali w danej miejscowości w Chorwacji, co może być pomocne, kiedy będziecie się Państwo starali o ewentualne odszkodowanie w towarzystwie ubezpieczeniowym.

czyli w sumie ważna rzecz, sama o tym nie wiedziałm ,ale poszperałam
i wychodzi na to , że warto się o nie upomnieć.
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 04.09.2006 09:26

Widzisz chyba rzecz w tym że niektórzy nie przyjmą do zrozumienia że w Cro coś może być nie tak, a jeśli na coś narzekasz to Ty jesteś winny a Cro święte.
Rzecz w tym aby oddzielić ziarno od plew i wszyscy na tym zyskamy jeśli będziemy piętnować niewłaściwości - bo ja sam po przybyciu zastanawiałem się czemu inni tak piszą jakby byli w Raju -czy ja jestem w innym kraju ? czy może jakiś ze mnie dziwoląg że tak dużo rzeczy mnie po prostu razi ?.Fakt iż inna grupa Polaków po przybyciu zawróciła tracąc zaliczke powoduje że jednak chyba nie tylko mnie to i owo sie nie podobało-tyle że ja nastawiłem się na pozytywny odbiór niedoskonałości i stwierdziłem że niechlejny Chorwat nie zepsuje mi urlopu.
Ale zbyt dużo ostatnio relacji z Cro gdzie mniej się pieje z zachwytu ...więc może coś sie zmieni.
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 04.09.2006 09:41

dopilnowanie formalności na miejscu i zażądanie wydania potrzebnych nam dokumentów to jedna sprawa,
a zgłaszanie nieprawidłowości po przyjeździe tu w Polsce aby zakapować właściciela kwatery , to druga sprawa
i ta druga wersja mi się nie podoba :evil:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.09.2006 10:27

Japona napisał(a):dopilnowanie formalności na miejscu i zażądanie wydania potrzebnych nam dokumentów to jedna sprawa,
a zgłaszanie nieprawidłowości po przyjeździe tu w Polsce aby zakapować właściciela kwatery , to druga sprawa
i ta druga wersja mi się nie podoba :evil:

Racja .Przybij piatkę. :wink:
Jak ktoś daje pieniądze na gębę bez pokwitowania to coś z nim nie tak. :wink:
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 04.09.2006 20:11

AndrzejJ. napisał(a):
Japona napisał(a):Jak ktoś daje pieniądze na gębę bez pokwitowania to coś z nim nie tak. :wink:

Moment ..jak dobrze pamiętam rozliczyłem z właścicielem rachunek ( oczywiście jakoś wyszło że miałby mi wydać 20 EU ..więc dodał że borawszczina czyli ichniejsza opłata meldunkowa to owo 20 EU i nie musiał mi wydawa :) ) i na drugi dzień dostałem ów dokument -karteczke że jestem zgłoszony na pobyt.
czyli jednak dałem na gębe - bo papier był następnego dnia -a wierzcie mi gdybym go nie dostał to nie wiedziałbym że takie coś mam dostać.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.09.2006 06:44

zibek napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
Japona napisał(a):Jak ktoś daje pieniądze na gębę bez pokwitowania to coś z nim nie tak. :wink:

Moment ..jak dobrze pamiętam rozliczyłem z właścicielem rachunek ( oczywiście jakoś wyszło że miałby mi wydać 20 EU ..więc dodał że borawszczina czyli ichniejsza opłata meldunkowa to owo 20 EU i nie musiał mi wydawa :) ) i na drugi dzień dostałem ów dokument -karteczke że jestem zgłoszony na pobyt.
czyli jednak dałem na gębe - bo papier był następnego dnia -a wierzcie mi gdybym go nie dostał to nie wiedziałbym że takie coś mam dostać.

No i widzisz jacy Chorwaci są uczciwi.Dostałeś karteczkę.
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 05.09.2006 08:44

o ile pamiętam to ja nie pisałam tych zdań co Panowie
sobie tak ładnie wyramkowali :wink:

ale w sumie może być , że Japona też tak myśli :D
Pozdro
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 17.09.2006 22:15

AndrzejJ. napisał(a):No i widzisz jacy Chorwaci są uczciwi.Dostałeś karteczkę.

połowicznie Andrzeju :) rzec by można bo ja karteczke dostałem -ale ten co wątek założył karteczki nie ma :).
a i pytanie boś Ty znawca Andrzeju czy jeśli jest basen ale bez wody to jest czy nie jest ?
no bo w sumie to on jest , a ze nie ma wody to przecież nie zmienia faktu że można nadal skakać na główke :))))))))))))))))
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.09.2006 13:27

zibek napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):No i widzisz jacy Chorwaci są uczciwi.Dostałeś karteczkę.

połowicznie Andrzeju :) rzec by można bo ja karteczke dostałem -ale ten co wątek założył karteczki nie ma :).
a i pytanie boś Ty znawca Andrzeju czy jeśli jest basen ale bez wody to jest czy nie jest ?
no bo w sumie to on jest , a ze nie ma wody to przecież nie zmienia faktu że można nadal skakać na główke :))))))))))))))))

no po coś skakał ? teraz głowa boli :wink:
Graf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Graf » 18.09.2006 19:35

Mam duże wątpliwości czy to była opłata meldunkowa, od tego jest taksa klimatyczna. Raczej papier na zatkanie.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nierzetelny wlasciciel - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone