Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieprzyklejenie winietki

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Luk@sek
Podróżnik
Nieprzyklejenie winietki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luk@sek » 30.05.2006 15:03

Witam mam pytanie odnośnie nieprzyklejenia winietki na szybe. czy jest to karane tak jakby sie jej w ogole nie mialo czy po prostu po zatrzymaniu przez patrol policji nalezy ja pokazac i przykleic i sprawa rozejdzie sie po kosciach? Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos :)
I 2 pytanie : Przczytalem na stronie PZM ze autostrady na słowenii sa platne, za przejechacny odcinek . Czy jadac przez Slowenie jedzie sie po jakims platnym odcinku a jesli tak czy mozna za przejazd placic w euro?
Pozdrawiam
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.05.2006 15:32

szczerze...?
Chyba jestem za młoda, bo takiego czegoś jeszcze nie słyszałam 8O
Bardzo ciekawe formy oszczędności :? :? :? :? :? :? :?
nie będę pisała dalej...oby to piwko smakowało!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.05.2006 15:59

1. naklejaj i nie kombinuj !!!!!
2. sa platne
3. pasuje autostrada np. na istrie
4. mozna euro - sredni przelicznik
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.05.2006 16:06

a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!
Luk@sek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luk@sek » 30.05.2006 16:15

Haweł napisał(a):a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!

Nie bardzo wiem co ten post wniosl do mojego pytanie o kare za nieprzyklejenie winietki lub o platne autostrady w SLO.
Pytalem o winietki bo ostanio jak jechalem do Bratyslawy to porwalem ze stacji winietke razem z kwitem ze stacji wsadzilem do portfela i pojechalem. spieszylem sie i odruchowo zapakowalem wszytko do portfela. dopiero pozniej przypomnialem sobie o koniecznosci przyklejenia winietki. Chcialem wiedziec czy jest to karalne. nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac. W calym budzecie wakacyjnym koszt winietek nie jest znacacy aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym takowe dostal od kogos.
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 30.05.2006 16:29

Luk@sek napisał(a):
Haweł napisał(a):a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!

Nie bardzo wiem co ten post wniosl do mojego pytanie o kare za nieprzyklejenie winietki lub o platne autostrady w SLO.
Pytalem o winietki bo ostanio jak jechalem do Bratyslawy to porwalem ze stacji winietke razem z kwitem ze stacji wsadzilem do portfela i pojechalem. spieszylem sie i odruchowo zapakowalem wszytko do portfela. dopiero pozniej przypomnialem sobie o koniecznosci przyklejenia winietki. Chcialem wiedziec czy jest to karalne. nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac. W calym budzecie wakacyjnym koszt winietek nie jest znacacy aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym takowe dostal od kogos.

Bo ten post nie miał niczego wnosić. Wyraził swoje oburzenie, które ja podzielam. :evil: Winietka jest wymagana i koniec. I ma być przyklejona, a nie w portfelu. Tak jak dokumenty mają być w portfelu, a nie w domu w szufladzie. Bo zapomniałem.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 30.05.2006 17:01

Luk@sek napisał(a): Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos :)

i druga wypowiedż:

nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac.

zdecyduj się co chcesz zrobić ,ale moze raczej aż tak bardzo nie oszczędzaj :?
GEMINI
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GEMINI » 30.05.2006 17:07

Luk@sek napisał(a):Witam mam pytanie odnośnie nieprzyklejenia winietki na szybe. czy jest to karane tak jakby sie jej w ogole nie mialo czy po prostu po zatrzymaniu przez patrol policji nalezy ja pokazac i przykleic i sprawa rozejdzie sie po kosciach? Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos :)
I 2 pytanie : Przczytalem na stronie PZM ze autostrady na słowenii sa platne, za przejechacny odcinek . Czy jadac przez Slowenie jedzie sie po jakims platnym odcinku a jesli tak czy mozna za przejazd placic w euro?
Pozdrawiam

Najlepiej na kremie NIVEA do szyby przyłożyć :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.05.2006 17:50

GEMINI napisał(a):
Luk@sek napisał(a):Witam mam pytanie odnośnie nieprzyklejenia winietki na szybe. czy jest to karane tak jakby sie jej w ogole nie mialo czy po prostu po zatrzymaniu przez patrol policji nalezy ja pokazac i przykleic i sprawa rozejdzie sie po kosciach? Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos :)
Pozdrawiam

Najlepiej na kremie NIVEA do szyby przyłożyć :wink:

I tak okazuje się ,że mamy w towarzystwie geniusza. :wink: :D
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 30.05.2006 17:51

Duch w narodzie nie ginie ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Nie przyklejanie winietek jest karane mandatem. Choć może jako obcokrajowiec się dogadasz. Ale niekoniecznie. Wybryki Słowackiej policji na autostradzie i ich polowania na Polaków np poprzez czajenie się za filarami i ustawianie ograniczeń prędkości co np do 100 potem do 70 w odległości 30metrów są znane.

Napiszę więcej: nie usuwanei starej winietki tez jest karalne. A to dlatego że oni kontroluja winietki lornetką. Patrzą czy masz i jak nie masz to zatrzymują. A jak masz starą winietkę to lornetką nie są w stanie tego stwierdzić. Odpowiedinie pouczenie było na winietce
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.05.2006 18:28

Wstyd...i ja się nie dziwię że krąży o nas Polakach taka opinia...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2006 18:54

Kir napisał(a):Napiszę więcej: nie usuwanei starej winietki tez jest karalne. A to dlatego że oni kontroluja winietki lornetką. Patrzą czy masz i jak nie masz to zatrzymują. A jak masz starą winietkę to lornetką nie są w stanie tego stwierdzić. Odpowiedinie pouczenie było na winietce

słuchajcie jak to z tym jest bo mi się tam winietki na szybie bardzo widzą :lol - na dziś uważam, że jak mnie złapią to niech sami się babrzą z tym odklejaniem - Nabyłem winietkę na własność - to nie licencja na program komputerowy i bardzo mi się na szybie widzi a poza tym to chyba jakieś novum, żeby na przedniej szybie nie można sobie było naklejać jakieś naklejki :P
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 30.05.2006 18:54

Ach skądże, ach skądże, ach skądże tak wielkie oburzenie na tym Forum :?: :?: :!: :!:

Dotychczas tylko ja tępiłem tu różnych głupków i gnojków psujących nam opinię swoją głupotą, albo kombinatorstwem, ale wtedy wszyscy protestowali przeciwko takiemu parszywcowi jak ooloo.

Luk@sek, najlepiej się winietka trzyma na kaczym gównie i łatwo zdjąć, a potem sprzedać :idea: za "piwko".

A że w aucie śmierdzi? Wydaje mi się, że i tak u ciebie śmierdzi gnojem... I nie tłumacz się gnojku, że nie miałeś zamiaru "celowo nie przyklejać winietki", bo w pierwszym poście piszesz, że masz taki zamiar.

Wasz kochany
ooloo :lol: :lol:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 30.05.2006 19:07

Pamietajcie o opisaniu winietki nr rejestracyjnym
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 30.05.2006 19:24

Polacy zawsze kombinowali, kombinują i bedą już chyba kombinowć... To chyba już taka nasza "cecha" narodowa... :(
Lepiej przykleić winietkę, żeby później nie okazało się, że te pozorne "oszczędności" nie zamieniły się w słony mandat...
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone