napisał(a) wsar » 06.06.2006 19:35
Luk@sek napisał(a):Haweł napisał(a):a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!
Nie bardzo wiem co ten post wniosl do mojego pytanie o kare za nieprzyklejenie winietki lub o platne autostrady w SLO.
Pytalem o winietki bo ostanio jak jechalem do Bratyslawy to porwalem ze stacji winietke razem z kwitem ze stacji wsadzilem do portfela i pojechalem. spieszylem sie i odruchowo zapakowalem wszytko do portfela. dopiero pozniej przypomnialem sobie o koniecznosci przyklejenia winietki. Chcialem wiedziec czy jest to karalne. nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac. W calym budzecie wakacyjnym koszt winietek nie jest znacacy aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym takowe dostal od kogos.
No to się Kolego zdecyduj: albo zapominasz o przyklejeniu winiety, albo "zapominasz" bo chcesz wymienić "na piwko". Nic nie zaoszczędzisz nie przyklejając winiety a kary za jej brak (=brak na szybie w oznaczonym miejscu) są kosmos
. Pozdrawiam