Interseal napisał(a):Do Drvenika wjeżdża gość fordem na blachach SB 9288G, chce przepłynąć na Hvar. By ustawić się w kolejce należy przejechać wzdłuż samochodów ustawionych na Korculę, przejechać miejsce, gdzie cumuje prom, zawrócić na specjalnym do tego celu przystosowanym rondzie i ustawić się no końcu kolejki.
Facet zawraca jednak bezpośrednio na drodze. jako, że rzadko jeździ swoim prywatnym autem, nie wyczuwa odległości i alufelgą zahacza o krawężnik rysując pół felgi po obwodzie i lekko odginając. Zgrzyt ścieranego metalu o granit powoduje, że ostatni w kolejce Bośniak patrzy na gościa z politowaniem.
Do czasu przypłynięcia promu i przez cały dzień gość nerwowo zerka na koło, czy nie schodzi powietrze. Czy wakację nie zaczną się tak fantastycznie. (ford nie ma zapasu)
Na koniec napiszę, że to byłem ja.
Pozdrawiam.
Interseal napisał(a):Do Drvenika wjeżdża gość fordem na blachach SB 9288G, chce przepłynąć na Hvar. By ustawić się w kolejce należy przejechać wzdłuż samochodów ustawionych na Korculę, przejechać miejsce, gdzie cumuje prom, zawrócić na specjalnym do tego celu przystosowanym rondzie i ustawić się no końcu kolejki.
Facet zawraca jednak bezpośrednio na drodze. jako, że rzadko jeździ swoim prywatnym autem, nie wyczuwa odległości i alufelgą zahacza o krawężnik rysując pół felgi po obwodzie i lekko odginając. Zgrzyt ścieranego metalu o granit powoduje, że ostatni w kolejce Bośniak patrzy na gościa z politowaniem.
Do czasu przypłynięcia promu i przez cały dzień gość nerwowo zerka na koło, czy nie schodzi powietrze. Czy wakację nie zaczną się tak fantastycznie. (ford nie ma zapasu)
Na koniec napiszę, że to byłem ja.
Pozdrawiam.
te kiero napisał(a):...dwie bramki otwarte, jedna opisana jak "byk" dla gotówki i kart, druga tylko ENC; podjeżdża auto na PL blachach (RJS...) do bramki na ENC i zonk, cofa 2m ...
Rysio napisał(a):Dopisz do tego auto SGL 42TJ. Do tego musiałem zestresować Niemca, który już się zdążył ustawić za mną i żebym mógł wycofać on też musiał. Ja wycofałem i bez wpychania się bo było pusto wjechałem do dobrej bramki.
te kiero napisał(a):wermar napisał(a):enc to dla tirow ktore placa myto elektronicznie i bramki otwieraja im sie automatycznie
system ENC może mieć każdy, wystarczy go wykupić, również na osobówki, w Chorwacji to taka karta, a dla tzw TIRów pudełeczko na szybę, jak u nas czy D, CZ, A itp
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi