Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nienawidzę polskiej zimy!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
katarzyna11
Turysta
Nienawidzę polskiej zimy!

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 08.04.2007 23:29

Dobry wieczór.Właśnie się zarejestrowałam.Witam bratnie dusze!
Byłam w Chorwacji dwukrotnie,zakochałam się i nie chcę pojechać tam na kolejne wakacje,ja chcę tam zamieszkać.To nie chwilowy impuls,trzyma mnie tak od 2005r.Otworzę pensjonat i będziecie przyjeżdżać do mnie na wakacje.Pomożecie mi wyemigrować?
artur 29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur 29 » 09.04.2007 01:38

Pomógłbym Ci chętnie, ale mam debet na rachunku. Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.04.2007 05:42

katarzyna11 napisał(a):Dobry wieczór.Właśnie się zarejestrowałam.Witam bratnie dusze!
Byłam w Chorwacji dwukrotnie,zakochałam się i nie chcę pojechać tam na kolejne wakacje,ja chcę tam zamieszkać.To nie chwilowy impuls,trzyma mnie tak od 2005r.Otworzę pensjonat i będziecie przyjeżdżać do mnie na wakacje.Pomożecie mi wyemigrować?

Witaj w Chorwacjii!
Na pensjonat wstarczy 0,5 mil.Euro
Ale niestety w Chorwacji tez mamy zime.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 09.04.2007 07:59

katarzyna11 napisał(a):Dobry wieczór.Właśnie się zarejestrowałam.Witam bratnie dusze!

:D :D :D :D Ja bym ci chętnie pomógł ale wczoraj zwaliła się na święta prawie cała moja rodzinka i wiesz jak to jest poszła cała kasa i nie wspomnę że debet to nic ale zadłużyłem się u nich na jakieś 0,5 mil. Euro. Pozdrawiam i życzę mokrego poniedziałku.
:D :D :D :D
katarzyna11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 09.04.2007 11:14

Dziękuję.
Trochę mało mnie podnieśliście na duchu :) ale zrobiłam szybkie rachunki-połowę tej kasy chyba mamy(jak wszystko tu sprzedamy).
To może wystarcz na mały pensjonacik? :)
Trzymajcie za mnie kciuki i jeśli wiecie coś więcej na temat emigracji,to czekam na wiadomości.
katarzyna11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 09.04.2007 12:22

mirko napisał(a):

Witaj w Chorwacjii!
Na pensjonat wstarczy 0,5 mil.Euro
Ale niestety w Chorwacji tez mamy zime.

Mirko,rozumiem,że mieszkasz w Chorwacji-skąd się tam wziąłeś?
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.04.2007 15:01

Ja również zakochałam sie w Chorwacji i dokładnie tak jak ty planuję wyjechać z Polski ,no może nie zaraz ale tez mam ochotę cos tam kupić,
na razie działkę, na której raczej wybuduję mały pensjonat. Myslę o jakiejs wyspie, może Korcula lub Hvar. Obecnie szukam działki i myslę ,że po tegorocznym pobycie na cos się zdecyduję. Własciwie zalezy mi na okolicach Basiny lub Uvala Torac, lub moga byc to okolice Ivan Dolac. To dobrze miec marzenia i starac sie je realizować. Jak się nam uda, to założymy klub polskich szalenców w Chorwacji. Kto jest z nami :?: :?: :?:
katarzyna11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 09.04.2007 15:23

majeczka napisał(a):

Ja również zakochałam sie w Chorwacji i dokładnie tak jak ty planuję wyjechać z Polski ,no może nie zaraz ale tez mam ochotę cos tam kupić,
na razie działkę, na której raczej wybuduję mały pensjonat. Myslę o jakiejs wyspie, może Korcula lub Hvar. Obecnie szukam działki i myslę ,że po tegorocznym pobycie na cos się zdecyduję. Własciwie zalezy mi na okolicach Basiny lub Uvala Torac, lub moga byc to okolice Ivan Dolac. To dobrze miec marzenia i starac sie je realizować. Jak się nam uda, to założymy klub polskich szalenców w Chorwacji. Kto jest z nami :?: :?: :?:

Majeczka,a szacujesz,że ta działka to jaki wydatek?My też tak kombinujemy-albo kupić grunt i budować albo kupić gotowy pensjonat(za mało kasy mamy),albo kupić dom na dużej działce i dobudować.My też tak zaraz nie wyjedziemy,ale zimą tylko myśli o Chorwacji trzymają przy zdrowych zmysłach.Naprawdę nienawidzę zimy!
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.04.2007 15:38

Urodziłem sie tutaj .. lat temu.
Pensjonat mozesz poszukać tutaj:
wpisz:nekretnine
na:http://www.pogodak.hr
Najbardzej oplacia sie kupić stari domek i zrobić remont.

pozdrawiam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.04.2007 15:40

Nam nawet nasza zima nie przeszkadza, jeździmy tu na narty, da się nawet tu wytrzymać. :lol: Jednak o wyjeździe do ciepłych krajów myśleliśmy już od kilku lat. Mam nadieję, że jak uda nam się kupić działkę w odległości do 200m, od morza w cemie 100 Euro za m/kw, to będziemy mieli dużo szczęścia.Wystarczy nam 400 - 500 m. Będziemy szukać omijając pośredników. :wink: :wink: :wink: Istotne jest też aby był przy tym ładny widok na morze. Resztę raczej sobie wkomponujemy. Nie wiem tylko jak z przepisami budowlanymi w Chorwacji? :lol:
katarzyna11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 09.04.2007 15:49

mirko,wielkie dzięki.
A pięknie polskim językiem władasz,gdzie się nauczyłeś?
Podpowiedz mi jeszcze,ile euro muszę przygotować,żeby kupić dom do remontu.
Z góry dziękuję :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.04.2007 18:12

mirko napisał(a):Urodziłem sie tutaj .. lat temu.
Pensjonat mozesz poszukać tutaj:
wpisz:nekretnine
na:http://www.pogodak.hr
Najbardzej oplacia sie kupić stari domek i zrobić remont.

pozdrawiam

Mirko, dzięki ci za stronę, właśnie ją przeglądamy.Ofert co niemiara, jedna lepsza od drugiej. W zasadzie to szukamy działki, ponieważ podobno budowa u Was nowego pensjonatu - domu jest o wiele tańsza niż modernizacja starego. Ale czy to jest prawda? Czy u Was są szczególne prawa i przepisy budowlane? 8O
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 09.04.2007 18:42

mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.04.2007 19:19

Mysle ze najlepiej wszystko zawatwić przez agencje, tylko trzeba uwazać,
bo teraz w Chorwacji kantuja w zwiazku z nieruchomosćah.
Cudzoziemiec muszy mieć pozwolenie na kupno w Chorwacji.
Na Istri:
grunt na dobrej pozycji: 500m2-cca 100tisE
domek 200m2+grunt500m2-cca200tisE
Szczegolne prawa+przepisy budowlane - sa, ale bardzo skomplikowana

pozdrawiam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.04.2007 21:10

mirko napisał(a):Mysle ze najlepiej wszystko zawatwić przez agencje, tylko trzeba uwazać,
bo teraz w Chorwacji kantuja w zwiazku z nieruchomosćah.
Cudzoziemiec muszy mieć pozwolenie na kupno w Chorwacji.
Na Istri:
grunt na dobrej pozycji: 500m2-cca 100tisE
domek 200m2+grunt500m2-cca200tisE
Szczegolne prawa+przepisy budowlane - sa, ale bardzo skomplikowana

pozdrawiam

Gdzie załatwimy takie pozwolenie, przez ambasadę? W jakim sensie przepisy budowlane są u Was skomplikowane?
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko