Witam. Za tydzien z hakiem wybieram sie do Cro na ciovo. Mam kilka pytan. Zebralem juz w sumie wszystko, ale mam jeszcze kilka watpliwosci i chcialbym je tutaj rozwiac Napisze kilka pytan w punktach i odpowiadajcie tez w punktach wtedy bedzie bardziej czytelne:
1. Jesli chodzi o objazd autostrady w Slowenii to biore pod uwage dwie mozliwsci i nie wiem ktora lepiej wybrac:
I - W austrii opuszczam A9 droga 228 na Spielfeld. Droga B67 przejezdzam granice ze slowenia. w slowenii jade droga 437 az do ronda przed mariborem. Na rodzie w lewo na droge nr 3 i za chwile w prawo. Przejezdzam pod autostrada i wjezdzam na ul Sentilijska Cesta, potem Partizanska, nastepnie w lewo na Tivota Cesta i na koncu w lewo na Ptujska Cesta droga nr 1 i jade w kier Ptuj i granicy z Chorwacja.
II - W austrii opuszczam A9 droga 228 na Spielfeld. Droga B67 prosto i przejezdzam granice Austria-Slowenia. Jade droga 437 az do ronda przed Mariborem. Na rodzie w lewo i jade droga nr 3 na Lenart i tam skrecam w prawo na droge 229 na Ptuj. Po wyjechaniu na wproet droga z miasta na duzym skrzyz E59 w lewo wjezdzajac na droge E59 czyli wracam na stara droge w kier granicy w Chorwacja.
Ktora lepiej pojechac?
2. Jesli jade na Ciovo przez Czechy, Austrie, Slowenie, Chorwacje to w jakich miejscach najlepiej kupowac winiety? i gdzie beda mi potrzebne? Dla tych co byli w tym roku to powinni wiedziec.
3. Ile Euro/Kun przeznaczyc na winiety i oplaty po drodze na Ciovo?
Narazie tyle pozdrowka