Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niech mi ktoś wytłumaczy....

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.01.2011 16:22

anakin napisał(a):A System of the Down pójdzie całkowicie w kąt! :lol:

Jak dla mnie, może iść do kąta :D
Moje uszy nie wiedzą o czym śpiewają, a muza to nie moje klimaty. :cry:
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 04.02.2011 21:42

Janusz Bajcer napisał(a):Mnie jak bardzo weżnie, to puszczam sobie takie coś, zamykam oczy i jestem nad Jadranem :D

A mnie jak weźmie a bierze mnie często to puszczam chorwacką muzykę w samochodzie i domowym radiu. Za każdym razem kiedy jestem Chorwacji muszę kupić jakąś płytę, stąd uzbierała się dość duża kolekcja płyt chorwackiej muzyki, mam więc w czym wybierać. W czasie ostatniego pobytu udało mi się nabyć płytę z utworami Oliviera w instrumentalnej aranżacji. W samochodzie leci na okrągło. Słuchając chorwackiej muzyki zaraz jest mi cieplej i milej. Żeby tak można się było jeszcze zamoczyć w Adriatyku Pozdrav.
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 09.02.2011 13:19

Janusz Bajcer napisał(a):

Widzisz Janusz, do tej pory JA myślałem, że horvackie biesiadne kawałki"to nie moje klimaty". Teraz wiem, że jednak MOJE.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.02.2011 16:47

Kotki napisał(a):Widzisz Janusz, do tej pory JA myślałem, że horvackie biesiadne kawałki"to nie moje klimaty". Teraz wiem, że jednak MOJE.

No to nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię TU :D
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 05.04.2011 12:01

No i "jak trwoga to do Janusza" :-D
Ale może i ktoś inny na to trafił.
W czasie zwiedzania Vela Luka (albo czegoś innego - przepraszam, ale Posip ma swoje prawa) widziałem w jakimś sklepie płytę o tytule - mniej więcej "z mandoliną przez Dalmację" lub podobnie.
Moja żona przyzwyczajona do moich muzycznych upodobań typu Led Zeppelin, Eric Clapton czy Pink Floyd, patrzy na mnie dziwnym wzrokiem kiedy to piszę, ale co ja poradzę :-( słucham tych klimatów i wydaje mi się że leżę na skałkach w Zavalaticy i sączę dyskretnie kolejna maleńką buteleczkę Posipa.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.04.2011 12:20

Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 06.04.2011 09:02

Janusz - jesteś wielki - wyobraź sobie , ze "Mandolinom po Dalmaciji" to właśnie płyta, której od dawna szukam.
Co prawda widziałem ja w jakimś sklepiku w Vela Luka, ale może moja percepcja nie była na poziomie pozwalającym robić zakupy :?
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 20.05.2011 10:13

ja wiem, że post pod postem to nieładnie, ale ja tylko podam linka ;-)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=728588#728588
Szczególnie liczę na Janusza :-)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.05.2011 10:36

Janusz Bajcer napisał(a):

Wiadomo - są gusty oraz klimaty...
A o czym śpiewają ? Normalnie - ajlawju, słoneczko, rzodkiewka...
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 20.05.2011 10:52

Janusz - no cóż, przecież nie każdy musi słuchać tego samego - prawda?
Gdyby ktoś 2 lata temu powiedział mi ,że będę słuchał Klapy Maslina, to bym go opluł ;-)
anakin: widzę, że dobrze znasz SOTD - dokładnie tak - kwiatki, ptaszki i motylki - i ogólnie - world peace :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.05.2011 11:07

Kotki napisał(a):Janusz - no cóż, przecież nie każdy musi słuchać tego samego - prawda?
Gdyby ktoś 2 lata temu powiedział mi ,że będę słuchał Klapy Maslina, to bym go opluł ;-)

Prawda :D To znasz :?:
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 20.05.2011 11:12

no pewnie :-D
w dodatku ostatnio dałem mojej mamie w prezencie dwie płyty: Klapa Maslina oraz Mladen Grdovic. Była zachwycona.
Nawiasem mówiąc moja mamuśka odwiedziła w ostatnich latach ( z racji dużej ilości wolnego czasu na emeryturze) kilka ciepłych krajów.
I cały czas twierdzi, że np. Hiszpanię + Włochy łącznie oddałaby za kolejny wyjazd do CRO.
I ja ją doskonale rozumiem i podzielam to zdanie.
Poprzednia strona

Powrót do Kultura chorwacka

Niech mi ktoś wytłumaczy.... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone