Re: Niebiańsko, bezludnie, rajsko... - Korčula, Gršćica VI 2
awram_ napisał(a):Kapitalna, lekka relacja. Zdjęcia cudowne, człowiek czyta i czuje Jadran
. Oby tak dalej!
awram_ napisał(a):Już wiem, że w następne wakacje zdradzę Pag...może wybaczy
Jakim sprzętem robiłaś zdjęcia?;)
Dziękuję ślicznie
Pag... Wybaczy i... Nie odpłynie
Co do sprzętu, pisałam gdzieś już, że do Cro w tym roku jechał z nami malutki i lekki canon 600d, jeżeli chodzi o szklarnię, też ją gdzieś chyba przytaczałam
Pozdrav!
piotrf napisał(a):Bądź pewna , że poczekam - bardzo lubię takie uczty
To tak, jak ja
Pozdrawiam serdecznie
Martyna
Eunike1984 napisał(a):Ja też czekam
... a pakowanie???
Igłą pinii napisał(a):minimartini napisał(a):Lubicie dostawać kartki pocztowe? Ja uwielbiam
Kartki pocztowe to obowiązkowy element każdych naszych wakacji, nie ważne czy spędzanych za granicą czy w Polsce. Wysyłamy też sobie do domu - ot taka tradycja
Mamy już na lodówce niezłą kolekcję. Fajnie zimą zerknąć i powspominać.
PS. Bardzo lubię czytać Twoją relację
Za każdym razem mamy zamiar zacząć wysyłać też dla siebie... Ale... Póki co żadna kartka z naszych wojaży nie zawisła u nas
P.S. Bardzo mi miło
Pozdrawiam cieplutko
maslinka napisał(a):Yesss! Doczekałam się kolejnego odcinka Twojej relacji. I to jakiego!
Cudne foty, Martyna, jak zwykle
Mogę już powiedzieć (spoiler
), że plaże na Proizd były naszym numerem 1 tegorocznych wakacji
Srednji Bili Bok skradł nasze serca
Ale najwięcej czasu spędziliśmy (tak jak Wy) na plaży Veli Bili Bok - również przepięknej i trochę wygodniejszej
Było zdecydowanie więcej ludzi niż u Was
A w restauracji jedliśmy tylko palačinki, ale pyszne - z czekoladą i pomarańczą
Cieszę się, że znowu wystartowałaś z relacją, ale obawiam się, że Wasze wakacje niedługo się skończą...
Hej Agnieszko
cieszę się, że się podoba
A wiesz, że domyśliłam się bez spoilera, że tym the best był Proizd
Nasz nr 1 oczywiście ten sam plus Badija i... Lenga. Choć jest jeszcze pewna zatoka, która też podbiła nasze serca
A wiesz, że mam wątpliwości co do nazw plaż na Proizd? W sensie, że Batalo to Batalo - to oczywiste, ale co do innych w necie są niejasności... A gdy byliśmy na wyspie, tabliczki były jakby poprzekręcane... Więc nie jestem pewna, czy Srednji to Srednji a Veli to Veli
Ale chyba tak???
Co do końcówki... Niby jeszcze tylko dwa dni, ale... Aktywne i... Z kontuzją w tle
Pozdrawiam Cię serdecznie
Goniaa napisał(a):Przecudna ta wysepka:)
Myśmy się niestety nie załapali
Zresztą kilka perełek jeszcze zostało do zobaczenia
. Stanowczo kiedyś trzeba będzie wrócić.
maslinka napisał(a): Było zdecydowanie więcej ludzi niż u Was
Czyli jednak czerwiec
Tyle, że w czerwcu nie każdy może jechać ...
Jak i nam
Nie da się wszystkiego na raz, gdy wakacje takie krótkie...
Co do czerwca... Na Hvarze w sierpniu (druga połowa, początek września) - w miejscach, które odwiedzaliśmy, było mniej ludzi niż w czerwcu na Korčuli
Ale... Jeżeli chodzi o korczulańskie plaże - rzeczywiście było minimalistycznie
majeczka napisał(a)::D Proizd nazywana jest bardzo często „Wyspą miłości” , podobnie zresztą jak Hvar, ale bez wątpienia to jedna z perełek Adriatyku.
Czy zaliczyliście również Ośjak?
Niestety nie... Za mało czasu - ale jest na liście MUST VISIT na następny raz
Wydaje się bajecznie wyjątkowy.
CroTisiU napisał(a):Proizd aaaa zakochałam się w tych kolorach wody koniecznie muszę to zaliczyć rewelacja wspaniałe zdjęcia
Oj tak... Woda jest tam absolutnie wyjątkowa...
Dziękuję!
Monte Christo napisał(a):wrocilem wczoraj z Cro(Korcula).
Plywalem troche po zatoczkach od strony zachodniej i powiem ci ze masakra, syf brud i smrod.
Przeplynalem 1 dnia ok 24 km wzdloz zachodniego brzegu. Syf, śmieci i smrod !!!
I to w kazdej zatoczce, widac ze tego nikt nie sprzatal od dawna. Szkoda.
co prawda polnocny wiatr ponoc przywleka taki syf z morza, ale ze tez tego nikt nie sprzata.
Jedynie Pupnatska, Bacva i Zitna byly w miare czyste i posprzatane reszta to syf !
Patrzac na ostatnie twoje zdjecia to mniej wiecej tak to wygladalo.
Nawet zdjec nie robilem, bo tak mnie to zszokowalo.
Pozdrowienia.
Ot ludzka głupota, niedbalstwo i tyle... Szlag mnie trafia, że tak to wygląda...
Boję się, co zastaniemy tam następnym razem...
Rzeczywiście szokujące jest to, że nikt tego nie sprząta...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
kasiaa2604 napisał(a):Długo czekałam, ale się wreszcie doczekałam! Zdjęcia nieziemskie, na tych plażach można zamieszkać
Twoja relacja jest dla mnie inspiracją na przyszłoroczne wakacje - obawiam się, że bardziej nie mogę się ich doczekać, niż tegorocznego Dubrownika
Pozdrawiam Cię gorąco i niecierpliwie czekam na ciąg dalszy!
Ależ miło mi się zrobiło
Dziękuję
Dubrovnik magiczny jest!
Pozdrawiam cieplutko!
Martyna
andeo napisał(a):oo pięknie,szkoda że występują te zanieczyszczenia ,takie piękne miejsce
Aldonko... Ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie... Byłam taka wściekła jak to zobaczyłam, że poryczałam się... Rajska wyspa... No i ta śmieciowa otoczka... Rozkładające się ptaki to już inna sprawa... Ale dziwiło nas, że nikt tego nie sprząta...
Jestem ciekawa, jak wygląda tam teraz...