minimartini napisał(a):
... cudne niebieskości ...
miras_sg napisał(a):Po przeczytaniu tylu relacji w tak krótkim czasie ( te sprzed kilku lat i obecne ) po prostu się pogubiłem...
Cro piękna jest a co planować za rok ??? Jak poczytam do wiosny to forum to oszaleję i szukajcie mnie u czubków chyba....
Katerina napisał(a):"Toż te niby „wytrawne racuszki” to przystawka powitalna była…"
Nam takie podawano we Vrboskiej na Hvarze. Zawsze były "on the house", czyli na koszt zakładu.
Przepiękne zdjęcia.Takie relacje to ja lubię Na początku września będę na Peljeścu, i na pewno wybiore się na Badiję Dzięki za inspirację. Powiedz ,czy zabraliście się tam taksą wodną i obchodziliście wyspę z bambetlami do kąpania i plażowania?
Katerina napisał(a):Niezwykłą sprawą jest to, że zżymamy się na widok natłoku turystów w naszych ukochanych miejscach,
a jednak opisujemy je na forum ,nie zawsze tak pięknie jak Martyna, mając świadomość, że będzie tych ludzi w kolejnym roku jeszcze więcej...Widocznie pragnienie podzielenia się tym pięknem i szczęściem jest podstawową potrzebą ,która pozwala przeżywać po raz kolejny pewne chwile i ocalić je od zapomnienia.
Matko, to jeszcze miesiąc, zaczynam wielkie odliczanie ..3 września wyruszamy ...Po raz kolejny Peljeśac, w trakcie pobytu-pod wplywem relacji bieżącej-Badija (Korculę trochę znamy), a potem Vissss...can't wait!
Dzięki Martyno, you made my past few days
a to ja napisał(a):minimartini napisał(a):
... cudne niebieskości ...
andeo napisał(a):Martynko ,zachęcona Twoimi zdjęciami zakupiłam filtr ,mam nadzieję że pomoże w robieniu ładniejszych zdjęć ,pod koniec sierpnia sprawdzę w Tatrach
ArliJ napisał(a):wiedziałam że Badija Wam się spodoba i w ogóle cała wyspa:).
Miło powspominać zeszłoroczne wakacje:)
maslinka napisał(a):
Właśnie wróciliśmy z Cro, a dokładniej z... Korčuli (Byliśmy też kilka dni na Lastovie )
minimartini napisał(a):Troszkę zawiedzeni udajemy się na zwiady do Prigradicy – może tam znajdziemy jakieś smaczne lody?
Prigradica
Nie znajdujemy, chodzimy za chwilę, „to tu, to tam”.
… No skoro nawet KIWI nie zdało egzaminu – trafiliśmy na lody bez smaku, rozwodnione, „pachnące chemią”.
GDZIE ZNALEŹĆ SMACZNE LODY NA KORČULI?
maslinka napisał(a):Martyna, jak miło tu zajrzeć po dłuższej przerwie Chociaż przyznam, że zaglądałam, będąc TAM ...
Właśnie wróciliśmy z Cro, a dokładniej z... Korčuli (Byliśmy też kilka dni na Lastovie ) Już tęsknię, patrząc na Twoje zdjęcia... Swoich jeszcze nie zgrałam.
Mamy podobne wrażenia co do niektórych plaż Jak się trochę ogarnę, skomentuję bardziej szczegółowo. Na razie patrzę na Twoje piękne fotki i wspominam...
Pozdrawiam serdecznie
piotrf napisał(a):Martyno, dzięki Twoim zdjęciom i po odwiedzeniu wcześniej innych tegorocznych relacji z Korčuli poczułem się wyjątkowo korčulańsko . Mogę już iść spać , pewny kolorowych snów - zapewne z przewagą niebieskości
Piękne zdjęcia
Pozdrawiam
Piotr
Eunike1984 napisał(a):Oj coś relacja utknęła A ja niecierpliwie czekam na c.d.
Również zachęcona Twymi cudnymi fotkami, postanowiłam się wyposażyć w filtr, aby fotki były jeszcze piękniejsze Sprawdzę już za 2 tyg. w Italii
jackuc napisał(a):
Martyna tam, za "winklem" po prawej była druga knajpka z naprawdę smacznymi lodami, szczególnie jagoda była pyszna. Te z KIWI faktycznie kiepskie...
Powrót do Nasze relacje z podróży