Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niebiańsko, bezludnie, rajsko... - Korčula, Gršćica VI 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magdalena S.
Cromaniak
Re: Niebiańsko, bezludnie, rajsko... - Korčula, Gršćica VI 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 29.07.2014 21:38

minimartini napisał(a):Najsmaczniejsze lody w Cro jedliśmy (nałogowo, podczas każdego pobytu na Hvarze) w Jelsie :)
A w tym roku przepyszne także w Oazie (Orebič).

Lody w ,,Oazie" faktycznie wyśmienite. A ich sprzedawca, bardzo sympatyczny :wink:
Natomiast mój lodowy, chorwacki typ nr jeden to ,,Kavana Romana" w Makarskiej i lody pistacjowe :D
Magdaz911
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdaz911 » 29.07.2014 22:23

trafiłam ostatnio na Twoją relację i dziś udało mi się wreszcie przeczytać wszystko, zdjęcia piękne! A Badija rzeczywiście zachwycająca :)
czekam na dalszą część
...chyba muszę zajrzeć do Twoich poprzednich relacji :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.07.2014 09:10

Magdaz911 napisał(a):trafiłam ostatnio na Twoją relację i dziś udało mi się wreszcie przeczytać wszystko, zdjęcia piękne! A Badija rzeczywiście zachwycająca :)
czekam na dalszą część

Madzia zajrzyj, nie pożałujesz. Może Ty napiszesz relację po powrocie z Orebića?
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 30.07.2014 18:31

Magdalena S. napisał(a):Lody w ,,Oazie" faktycznie wyśmienite. A ich sprzedawca, bardzo sympatyczny :wink:
Natomiast mój lodowy, chorwacki typ nr jeden to ,,Kavana Romana" w Makarskiej i lody pistacjowe :D

Oj to prawda - Sprzedawca bardzooo miły i z dużym poczuciem humoru ;)
Twój typ nr jeden na pewno zapamiętam :) na wszelki wypadek ;)

Magdaz911 napisał(a):trafiłam ostatnio na Twoją relację i dziś udało mi się wreszcie przeczytać wszystko, zdjęcia piękne! A Badija rzeczywiście zachwycająca :)
czekam na dalszą część

Dziękuję ślicznie za docenienie :) wielu tych relacji nie ma ;) jeszcze tylko "Lawendowy" hvarski :)
Pozdrawiam serdecznie

agata26061 napisał(a):
czekam na dalszą część

Madzia zajrzyj, nie pożałujesz. Może Ty napiszesz relację po powrocie z Orebića?

Dzięki za polecenie ;)
Pozdrawiam serdecznie
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 30.07.2014 18:47

minimartini napisał(a):Najsmaczniejsze lody w Cro jedliśmy (nałogowo, podczas każdego pobytu na Hvarze) w Jelsie :)

W Jelsie lody rzeczywiście jadłam rewelacyjne.

Super zdjęcia i relacja.
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 30.07.2014 19:42

dhmegi napisał(a):
W Jelsie lody rzeczywiście jadłam rewelacyjne.

Super zdjęcia i relacja.

Dziękuję :)

W Jelsie nie dość, że kugle smaczne i duże to jeszcze smaki wyszukane, nie spotykane takie... Wspominam pyszne mohito, don vito - z kawałkami czekolady, wiśni, fantastyczne lawendowe, ukochane ciasteczkowe z ogromnymi kawałkami ciastek... Ah. Apetytu sobie narobiłam :wink:
JoannaMaxel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaMaxel » 30.07.2014 19:51

Uwielbiam Chorwackie lody, nawet dzieci długo nie muszą namawiać na poszukiwanie lodziarni :wink:
Ale wiesz co, po powrocie do naszego miasteczka, przeżyłam miłą niespodziankę :!: :?:
Pod naszą nieobecność, rodzina z Włoch w centrum miasta otworzyła lodziarnię, sami na tyłach wytwarzają takie kulinarne dzieła, że 8O wow. Biegamy tam codziennie, co by nie odzwyczaić naszych kubków smakowych. Mniam, mniam po prostu rewelacja. Jak ktoś będzie w Szczecinku (przejazdem) z całego serca polecam - niebo. I mojito też, mają :wink:
kasku1605
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasku1605 » 30.07.2014 20:24

Już pierwsze zdjęcia wywarły na mnie wrażenie, więc dosiadam się i czytam.
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 31.07.2014 05:47

Fotografie oszalamiajace :D niesamowita relacja. Uwazamy ze Chorwacja powinna Wam placic za wakacje, bo znakomicie promujecie jej piekno, za takie promo w dzisiejszych czasach sie placi :D :D :D
Pozdrawiamy serdecznie :)
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 31.07.2014 07:19

JoannaMaxel napisał(a):Uwielbiam Chorwackie lody, nawet dzieci długo nie muszą namawiać na poszukiwanie lodziarni :wink:
Ale wiesz co, po powrocie do naszego miasteczka, przeżyłam miłą niespodziankę :!: :?:
Pod naszą nieobecność, rodzina z Włoch w centrum miasta otworzyła lodziarnię, sami na tyłach wytwarzają takie kulinarne dzieła, że 8O wow. Biegamy tam codziennie, co by nie odzwyczaić naszych kubków smakowych. Mniam, mniam po prostu rewelacja. Jak ktoś będzie w Szczecinku (przejazdem) z całego serca polecam - niebo. I mojito też, mają :wink:

Oj... To rzeczywiście duże szczęście :) dla kubków smakowych :D
Pocieszam się, że w Bydgoszczy mamy Sowę i jego pyszne lody ;)

kasku1605 napisał(a):Już pierwsze zdjęcia wywarły na mnie wrażenie, więc dosiadam się i czytam.

Zapraszam, zachęcam, gdyż im dalej w głąb relacji - tym więcej pięknych miejsc :)

nosekdomin napisał(a):Fotografie oszalamiajace :D niesamowita relacja. Uwazamy ze Chorwacja powinna Wam placic za wakacje, bo znakomicie promujecie jej piekno, za takie promo w dzisiejszych czasach sie placi :D :D :D
Pozdrawiamy serdecznie :)

Ha ha ;) Śliczne dzięki! To naprawdę miłe, budujące słowa :)
Pozdrawiam serdecznie
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.07.2014 07:48

minimartini napisał(a):I jak? Pięknie, prawda? :wink:

Aż zaaaaa...
Na przyszły rok planowaliśmy Hvar, ale jak patrzę na te zdjęcia to zaczynam się łamać :mrgreen:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 31.07.2014 08:55

Roxi napisał(a):
Aż zaaaaa...
Na przyszły rok planowaliśmy Hvar, ale jak patrzę na te zdjęcia to zaczynam się łamać :mrgreen:

Roxi, dla gumiaczka warunki idealne :D
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 02.08.2014 00:01

Po przeczytaniu tylu relacji w tak krótkim czasie ( te sprzed kilku lat i obecne ) po prostu się pogubiłem...
Cro piękna jest a co planować za rok ??? Jak poczytam do wiosny to forum to oszaleję i szukajcie mnie u czubków chyba....
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 02.08.2014 11:59

Spoko, nie jesteś sam ;) Ja też tak mam :oczko_usmiech: Życia braknie, by to wszystko zobaczyć... ;)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.08.2014 12:24

"Toż te niby „wytrawne racuszki” to przystawka powitalna była…"

Nam takie podawano we Vrboskiej na Hvarze. Zawsze były "on the house", czyli na koszt zakładu.

Przepiękne zdjęcia.Takie relacje to ja lubię :D Na początku września będę na Peljeścu, i na pewno wybiore się na Badiję :!: Dzięki za inspirację. Powiedz ,czy zabraliście się tam taksą wodną i obchodziliście wyspę z bambetlami do kąpania i plażowania?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Niebiańsko, bezludnie, rajsko... - Korčula, Gršćica VI 2014 - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone