Re: Niebiańsko, bezludnie, rajsko... - Korčula, Gršćica VI 2
napisał(a) minimartini » 21.07.2014 08:06
maluszek napisał(a):bardzo ładne miasteczko ta Smokvica. Im więcej czytam o Korčuli tym coraz więcej mam do zwiedzania. Uwielbiam stare, opuszczone domy, choć są taki smutne...
Przyznam, że z miejsc, które chcieliśmy zobaczyć, zobaczyliśmy połowę - tzn. wiedzieliśmy, że tak będzie, gdyż przydałoby się jeszcze co najmniej 10 dni na wyspie
Ale mamy już plan na przyszły raz
jackuc napisał(a):Žitna - hmm już chyba gdzieś pisałem, że największe zło na tej planecie to Człowiek... Myślę, że do takiego "wysypu" przyczyniła się również burzowa i wietrzna pogoda ostatnich dni a taki śmieć jednak potrzebuje chwili, aby dopłynąć ze Słonecznej Italli do Chorwacji ....
Smokvica- rety ,że ja przegapiłem te opuszczone domy, I'll be back
Kościół Oczyszczenia Pańskiego - widzę, że ten sam patent z tym zadaszeniem na kolumienkach (nie wiem jak to się nazywa ...
) jak w Blato
minimartini napisał(a): W następnej części opuścimy Korčulę i odwiedzimy jedno z najpiękniejszych miejsc, jakie widzieliśmy w Chorwacji
Wydaje mi się, że podpowiedź była na początku relacji, mam swój typ, zobaczę, czy trafiłem
Jacku, jestem przekonana, że trafiłeś
Mówisz pewnie o kolumnadzie? Ta, to typowa barkowa loża. Rzeczywiście podobna do tej w Blato, aczkolwiek ładniejsze w niej światło.
Co do śmieci - na 100 % pogoda się przyczyniła, niemniej tak, jak piszesz, gdyby nie człowiek
...