zawodowiec napisał(a):Ta najwyższa góra nad Sv. Nedelją to chyba Sv. Nikola? I z północy i z południa można tam wejść pieszo, może i są wyznakowane szlaki, może widziałeś drogowskaz dla pieszych? Zdaje się że prawie na szczyt można wjechać samochodem po szutrze od starej drogi Starigrad-Hvar, jadąc od Starigradu zjazd w lewo niedługo przed następnym zjazdem na Velo i Malo Grablje. Tu coś o tym pisałem.
emiro napisał(a):Widzę że trochę namieszałem ale z mojej mapy wynika że jest połączenie SV. Nadjelja z drogą główna do Hvaru tuż za wylotem z "2" tunelu (od strony Hvaru). Górę Św. Nikola jadąc w stronę Hvaru miał bym z prawej strony.Dodam jednocześnie że opinie forumowiczów cenię sobie nade wszystko i wspomnianej drogi nie będę testował.
emiro napisał(a):Przy okazji pytanko: czy do tunelu PITVE zmieszcze się czymś takim jak fiat Doblo ? Z fotek wygląda to nieciekawie.
emiro napisał(a):Widzę że trochę namieszałem ale z mojej mapy wynika że jest połączenie SV. Nadjelja z drogą główna do Hvaru tuż za wylotem z "2" tunelu (od strony Hvaru). Górę Św. Nikola jadąc w stronę Hvaru miał bym z prawej strony.Dodam jednocześnie że opinie forumowiczów cenię sobie nade wszystko i wspomnianej drogi nie będę testował.
Przy okazji pytanko: czy do tunelu PITVE zmieszcze się czymś takim jak fiat Doblo ? Z fotek wygląda to nieciekawie.
pozdr.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne