emiro napisał(a):Witam na forum.
Z opisów i mapek wnioskuję że jadąc z Jelsy przez Zavala oraz Ivan Dolac nie dojadę do miasta Hvar. Pytam ponieważ na jednej z mapek którą posiadam jest połączenie między Sv Nedjelja z drogą STARI GRAD-HVAR zaraz za tunelem - ale tylko na jednej.
Dziękuję za info. Pozdrawiam.
emiro napisał(a):Witam na forum.
Z opisów i mapek wnioskuję że jadąc z Jelsy przez Zavala oraz Ivan Dolac nie dojadę do miasta Hvar. Pytam ponieważ na jednej z mapek którą posiadam jest połączenie między Sveta Nedjelja z drogą STARI GRAD-HVAR zaraz za tunelem - ale tylko na jednej.
Dziękuję za info. Pozdrawiam.
Andrzej G napisał(a): Ze SV jest droga szutrowa która prowadzi przez góry i łączy się przy wylocie tunelu z drogą do Jelsy
emiro napisał(a):Chciałem po prostu zaliczyć opisywany tunel oraz zwiedzić miasto HVAR jadąc południową częscią wyspy i wrócić główną drogą do Sukuraja. Zostałem jednak sprowadzony "na ziemię " za co zresztą b.dziekuję
zawodowiec napisał(a):Andrzej G napisał(a): Ze SV jest droga szutrowa która prowadzi przez góry i łączy się przy wylocie tunelu z drogą do Jelsy
Ze Sv. Nedelji? to o niej nie słyszałem. Przy wylocie którego tunelu, bo są 2?
Przy wylocie starego tunelu w Pitve odchodzi szutrowa droga idąca nad tunelem, na drugiej stronie dołącza do asfaltu trochę poniżej wylotu tunelu, tu widok ze wzgórza obok najwyższego punktu tej drogi na Zavalę i Šćedro, kliknąć na fotę żeby powiększyć
pzdr
zawodowiec napisał(a):To dokładnie ta droga. Na mojej fotce z linka widać gdzie się łączy z asfaltem po drugiej stronie tunelu, przy jednej z agrafek. Dalej w dół asfaltem, w prawo na rozstaju i przez Ivan Dolac i Jagodną koniec końców się ląduje w Sv. Nedelji tak jak mówisz
Skoczyłbym sobie znowu z tych skałek do wody... w tym roku mogę tylko pomarzyć
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne