Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niebezpieczeństwa?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 24.06.2007 13:06

majeczka napisał(a):
maadoox napisał(a):Mnie kiedyś przelazła 4 metrowa żmija drogę. Aż musiałem zawrócić samochodem i jechać inna drogą.

Nie ma limitu długości,ale nigdy nie słyszałam o 4 metrowych żmijach.

Wiesz, my faceci zawsze mamy skłonnośc do konfabulacji gdy mówimy o długości :wink:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 28.06.2007 19:34

Puszcza41 napisał(a):
majeczka napisał(a):
maadoox napisał(a):Mnie kiedyś przelazła 4 metrowa żmija drogę. Aż musiałem zawrócić samochodem i jechać inna drogą.

Nie ma limitu długości,ale nigdy nie słyszałam o 4 metrowych żmijach.

Wiesz, my faceci zawsze mamy skłonnośc do konfabulacji gdy mówimy o długości :wink:

Popieram jak nigdy :D
lider
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lider » 28.06.2007 21:10

Żmije były na porządku dziennym w Montenegro/BLIZIKUCE/niedaleko BAR-u/nasz gospodarz usiekał ze 4 tyle widziałem,a ile nie widziałem?Po wieczornych rozmowach przy b.dobrej/czytaj mocnej/rakiji zaproponował nam apartament piętro wyżej większy/za tę samą kaskę/ bez bezpośredniego wyjścia na podwórko,bo żonka się pakowała-hmmmm skąd wiedziała,że gospodarz będzie tak chojny... 8O :evil: :?:
lider
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lider » 28.06.2007 21:12

Sory oczywiście nie Baru tylko Budwy/Wyspa Sw.Stefan/
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 04.07.2007 12:09

lider napisał(a):Sory oczywiście nie Baru tylko Budwy/Wyspa Sw.Stefan/

bylem w S. Stefanie i Budvie 3 dni temu i ani pol zmijki nie widzialem. Teraz siedze na Istrii. :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.08.2007 15:33

maadoox napisał(a):

bylem w S. Stefanie i Budvie 3 dni temu i ani pol zmijki nie widzialem. Teraz siedze na Istrii. :D

I jak tam żmije? :?: W Czarnogórze podobno ich nie widziałeś, a na Istrii? :?: :?: :?:
Wyczytałam ostatnio,że wyspę Hvar pokrywają gaje oliwne, winnice, drzewa figowe, cyprysy, świerki i sosny, palmy, oleandry, buganwilie, kaktusy, no i przede wszystkim zioła: lawenda, rozmaryn, szałwia, rumianek, mięta, tymianek i koper. Licznie występuje tam również ptactwo: sokoły, sowy, kosy, mewy i gołębie oraz przedtawiciele innych gatunków świata zwierzęcego czyli kuny, jaszczurki, oraz kilka gatunków żmii niejadowitej. Czy tylko niejadowite? W ubiegłym roku byłam z mężem na spacerze na skałkach. W pewnym momencie zakomunikował " natychmiast zawracaj"; :cry: :cry: :cry: do tej pory nie chce mi powiedzieć co widział. Jednak w góry już mnie nie zabrał. :wink: :twisted:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 06.08.2007 08:19

majeczka napisał(a):
maadoox napisał(a):

I jak tam żmije? :?: W Czarnogórze podobno ich nie widziałeś, a na Istrii? :?: :?: :?:
Wyczytałam ostatnio,że wyspę Hvar pokrywają gaje oliwne, winnice, drzewa figowe, cyprysy, świerki i sosny, palmy, oleandry, buganwilie, kaktusy, no i przede wszystkim zioła: lawenda, rozmaryn, szałwia, rumianek, mięta, tymianek i koper. Licznie występuje tam również ptactwo: sokoły, sowy, kosy, mewy i gołębie oraz przedtawiciele innych gatunków świata zwierzęcego czyli kuny, jaszczurki, oraz kilka gatunków żmii niejadowitej. Czy tylko niejadowite? W ubiegłym roku byłam z mężem na spacerze na skałkach. W pewnym momencie zakomunikował " natychmiast zawracaj"; :cry: :cry: :cry: do tej pory nie chce mi powiedzieć co widział. Jednak w góry już mnie nie zabrał. :wink: :twisted:

Pewne jakaś piękna pani się tam opalała nago :wink: .
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Niebezpieczeństwa? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone