Cmok_Wawelski napisał(a):Podzielałem Twoje zdanie w dyskusji o piracie drogowym, niestety dla Ciebie, nie jesteś konsekwentny w wyborach.
Pozdrawiam
Ojjjjjjj .....wybacz

Cmok_Wawelski napisał(a):Podzielałem Twoje zdanie w dyskusji o piracie drogowym, niestety dla Ciebie, nie jesteś konsekwentny w wyborach.
Pozdrawiam
Kiepura napisał(a):Ciekawe ile osób przeszło koło tego samochodu i wzruszyło ramionami - O! Kowalski jeszcze dziecko do przedszkola musi zawieźć. - i poszło dalej?
No i to jest kluczowe pytanie.
To jest pytanie co się dzieje ze tym społeczeństwem, że w takich czy innych sytuacjach nikt nie reaguje.
Bo przecież przykłady można mnożyć.
Vjetar napisał(a):Kiepura napisał(a):Ciekawe ile osób przeszło koło tego samochodu i wzruszyło ramionami - O! Kowalski jeszcze dziecko do przedszkola musi zawieźć. - i poszło dalej?
No i to jest kluczowe pytanie.
To jest pytanie co się dzieje ze tym społeczeństwem, że w takich czy innych sytuacjach nikt nie reaguje.
Bo przecież przykłady można mnożyć.
Materiał - czy reagujemy?
andeo napisał(a):Jeszcze słabo reagujemy...wczoraj był program gdzie umieszczono fantom noworodka w samochodzie,uchylono szybę i puszczono płacz z taśmy...ludzie szli,słyszeli,oglądali się i nic nie robili,nawet nie podeszli do auta,w większości kobiety.Za jakiś czas dopiero zareagowało dwóch chłopców i potem jeszcze jeden młody mężczyzna
weldon napisał(a):Jak znam polską mentalność, to na jakiś czas wpadniemy w skrajność, gdzie policję będzie się wzywać do każdego płaczącego, a nie potrzebującego dziecka, a później wszystko pójdzie w zapomnienie do następnego wypadku :/
Rysio napisał(a):Ja uważam że każdemu coś takiego w podświadomości zostanie, dlatego temat wart jest poświęconego czasu.