Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klodi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) klodi » 23.06.2009 17:23

A czemu tunel zamkniety :?: :?: :?: Boże :!:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 23.06.2009 17:25

Tunel zamknięty przez silną Bore.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 23.06.2009 17:27

mówię Wam, że idzie niezła lampa 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 18:16

Iwona_PB napisał(a):mówię Wam, że idzie niezła lampa 8)

Obyś miała rację bo w sobotę wyjazd i nie wiem co spakować :wink: już mi się udzieliła nerwowa atmosfera co poniektórych co do pogody :?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.06.2009 19:40

Plumek napisał(a):Mnie by krew zalewała, jakbym pojechała na urlop i z powodu braku pięknej pogody nie umiała sobie znaleźć zajęcia...

.... i tu moim zdaniem nie masz racji.
Człek jadąc na urlop psychicznie nastawia się na coś co mu odpowiada, na co liczy.
Jadąc do Chorwacji, jestem pewny że każdy (lub prawie każdy) oczekuje pięknej pogody i ciepłego morza.
Wszystko inne ma u siebie w kraju. Mnie rownież by poniosło jakbym tak miał. Raz miałem przez 3 dni i myślałem że mnie tam jasny trafi ... Żeby nie to, że musiałem jechać jeszcze dalej ... zjechałbym do kraju w oka mgnieniu. Szkoda czasu i nerwów ... i płacenia za nic.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.06.2009 19:45

mallgola napisał(a):

Obyś miała rację bo w sobotę wyjazd i nie wiem co spakować :wink: już mi się udzieliła nerwowa atmosfera co poniektórych co do pogody :?

Mallgola (witaj krajanko) ..... już pisałem wcześniej .... od 30 czerwca upał, powyżej 30 C i więcej. Chmurki- żadnej.
ps. gdzie jedziesz ??
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 23.06.2009 21:16

No!
Bo jak nie... :wink:

A zupełnie serio - jakieś ciepłe ciuchy można wrzucić w walizkę, w końcu jadąc samochodem na plecach się tego nie dźwiga 8)
Jednak tak mnie teraz zastanowiło.... w czasie normalnego lata, temperatury w Chorwacji są na tyle wysokie, że sypia się jedynie pod prześcieradłem, a czasami nawet i bez :lol: A przy takich temperaturach jak cytowane tutaj w wątku.... no chyba zimnawo musi być :?: :!:
Czy wynajmujący apartamenty gospodarze są przygotowani, żeby podać...pomocny koc/kołdrę :wink: ??? A może jednak należy wrzucić profilaktycznie jakieś cienkie spiworki w bagażnik - tak choćby z czystej asekuracji... albo żeby złe moce przegonić? (wiadomo - jak się weźmie ciepłe rzeczy, to się nie przydadzą, a jak człowiek wyjdzie bez parasola, to ulewa pewna :wink: )

To jak z tym ciepłym nakryciem do snu....?
KevinTworog
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KevinTworog » 24.06.2009 06:24

z tego co widze na komerkach w Splicie niebo jest bez jednej chmurki

hehe w końcu jutro jade to musi być pogoda :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2009 07:08

woka napisał(a):
mallgola napisał(a):

Mallgola (witaj krajanko) ..... już pisałem wcześniej .... od 30 czerwca upał, powyżej 30 C i więcej. Chmurki- żadnej.
ps. gdzie jedziesz ??

Witam i ja ! Jedziemy na Pag do Pagu ,a ściślej apartament mamy w dzielnicy(nie wiem czy można to tak nazwać)Vodice.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.06.2009 07:14

woka ja się z Tobą nie zgodzę.

Dla mnie Chorwacja to raj wakacyjny,jeżdzę tam od 9 lat i za każdym razem marzę przynajmniej o kilku dniach"normalnej pogody" na zwiedzanie,poznanie okolic,ładne fotki itd.
Niestety za każdym razem jest taka żarówa,że nie mam ochoty na smażenie się w aucie albo chodzenie po nagrzanych murach Dubrownika,które uwielbiam.
2 lata temu były takie upały,że ludzie bez klimy siedzieli do 2-3 w nocy na ławeczkach przed domami bo nie mogli spać!!!
A to,że Ty poza plażą świata nie widzisz to twój problem.
Krótko mówiąc: ludzie jadą ponad 1000km by też zwiedzić ten piękny kraj.
A tak na marginesie kiedyś jezdziłem całe 2 tyg do Cro,ale zaczęło mnie nudzić te lenistwo,po prostu za długo!!!
Obecnie robię tydzień w Austrii(góry,aktywny wypoczynek) a tydzień Cro(byczenie się na plaży) wg. mnie idealny sposób na urozmaicone i udane wakacje.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.06.2009 07:39

Krzysiekm napisał(a):woka ja się z Tobą nie zgodzę.
........
.........

A to,że Ty poza plażą świata nie widzisz to twój problem.
Krótko mówiąc: ludzie jadą ponad 1000km by też zwiedzić ten piękny kraj.
A tak na marginesie kiedyś jezdziłem całe 2 tyg do Cro,ale zaczęło mnie nudzić te lenistwo,po prostu za długo!!!
Obecnie robię tydzień w Austrii(góry,aktywny wypoczynek) a tydzień Cro(byczenie się na plaży) wg. mnie idealny sposób na urozmaicone wakacje.

Zobacz co napisałeś 8O 8O ..... czytaj i myśl.
Wyrwane z kontekstu .....takie właśnie skutki robi.
Po pierwsze .... na plaży jeżeli już jestem to raptem 2-3 godz. później już mnie nosi. W wodzie jestem dłużej ale z maską i rurką ( to jednak różnica)
Mam podobny charakter do Ciebie, ... łazić, szwędać sie po okolicy, coś widzieć, coś zwiedzić.Pojechać tu- pojechać tam. Tak właśnie lubię i tak robię. Jeżdzę samochodem (do CRO) nie po to aby nim dojechać ale samochód jest ciągle w ruchu.

Po drugie ..... w paskudną pogodę to nic nie wychodzi. Nawet psa z budy ciężko wygonić. Jeżeli Tobie takie coś odpowiada (deszcze, wichury, ciepłe ubrania latem...) no cóż, wolno.
Ja podczas wakacji oczekuję dobrej pogody, dzień czy dwa chłodu jest wskazany choćby dla orzeźwienia klimatu ale jak jest to ciągłość to już przesada. Piszesz przecież, że ludzie jadą ponad 1000 km aby zwiedzić ...... jak tutaj zwiedzać skoro burze, ulewy, podtopienia, wichury niesamowite :?:
Logiki Ci zabrakło. :evil:
Jestem pewny, że 99,9999 % ma podobne zdanie ( w tym i Ty ...ale napisałeś to co napisałeś).

Po trzecie ....... ja się na plaży nie byczę ( już wyżej napisałem)
Nauczka na przyszłość niczym coś napiszesz. :wink:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.06.2009 07:54

Ok masz rację,ale taka fatalna pogoda jest najczęsciej 1-2 dni,nie słyszałem by ktoś miał np. cały tydzień deszczu.
Najczęsciej popada(nawet gwałtownie) i od razu robi się upał-taki urok południa Europy
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 24.06.2009 08:15

jetem tu od soboty i jakoś tych upałów nie widzę...

...ale pewnie źle trafiłem...
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.06.2009 08:24

Podobno nad polskim morzem jest obecnie cieplej :lol:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 24.06.2009 08:27

My w zeszłym roku trafiliśmy na armagedon pod koniec lipca nie wiem czy to był tydzień może 5 dni ale niestety aż 5 dni :x
Raczej spędzamy aktywnie czas szkoda czasu na ciągłe leżenie ,w ruchu człowiek też sie opala ale jak nie można nosa wychylić bo go chce urwac to mi się nie podoba :cry:
Zyczę wszystkim słoneczka bo wtedy jest weselej a zwiedzać też można i zdjecia lepsze wychodzą
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone