Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.06.2009 14:23

No... Obsesja jakaś chyba... Jak patelnia, to krzyczą, że oni nie znosza takich upałow i wola jeździć w maju, jak 25 stopni i trochę chmurek - to że za zimno...
Klima będzie przydatna zapewne. Spoko.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 21.06.2009 14:30

Pogoda pogodą, ale na dodatek dzisiejsze trzęsienie ziemi... I to w miejscu gdzie do tej pory przez 5 lat jeździłem...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.06.2009 15:00

Leszek W napisał(a):Pogoda pogodą, ale na dodatek dzisiejsze trzęsienie ziemi... I to w miejscu gdzie do tej pory przez 5 lat jeździłem...

:)

Łetam. Wysadzają górę pod tunel pewnie ;)

Ale uczucie było smieszne: dum, dum i jakby mi sie stołek składał, a palce znad klawiaturki uciekły :D
SOBUŚ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SOBUŚ » 21.06.2009 15:01

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A na Hvarze słońce..., chłodniej, to prawda (26 st.).. chmury nadciągają..ale to pewnie dopiero po zmroku coś spadnie...
Wczoraj lało jakąś godzinę (ok 19.), a od rana pogoda była całkiem całkiem...
Czy to naprawdę aż taki koszmar?
dodaliscie mi otuchy i pojawiło sie światelko w ciemnym tunelu ........dzieki :D
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 21.06.2009 15:04

Damy radę , daliśmy nad Bałtykiem to i w Cro damy. :) :) twardyn trzeba być.
dopalacz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dopalacz » 21.06.2009 15:04

Plumek napisał(a):No... Obsesja jakaś chyba... Jak patelnia, to krzyczą, że oni nie znosza takich upałow i wola jeździć w maju, jak 25 stopni i trochę chmurek - to że za zimno...
Klima będzie przydatna zapewne. Spoko.

Nie ma to nic z obsesją... A to, że ludziska traktują temat jako przewodni z powodu przewrotności pogody, to się nie dziwię, skoro ktoś wywala kupę szmalu to raz, przebija się przez pół Europy to dwa.

Jest generalnie problem z pogodą i tyle, tak jak większość pisze, głowa do góry - jest szansa, że niebawem ujrzymy to na co czekaliśmy cały rok. Bo to się nam należy :)

Gdyby miało być inaczej, to zagwarantuję sobie solarium i nikt i nic mi w tym nie przeszkodzi :) pogoda gwarantowana czytaj: promienie gwarantowane :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.06.2009 15:28

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A na Hvarze słońce..., chłodniej, to prawda (26 st.).. chmury nadciągają..ale to pewnie dopiero po zmroku coś spadnie...
Wczoraj lało jakąś godzinę (ok 19.), a od rana pogoda była całkiem całkiem...
Czy to naprawdę aż taki koszmar?

Czy to koszmar (pytasz) :?: .... oczywiście, że tak.
Taką pogodę to mamy u siebie za zupełną darmochę.
Pisze Dopalacz .... kupa kasy i podróż przez całą Europę.
Ja nakazałbym Choratom zwrot "kasy" i jeszcze aby mi zwrócili za podróż. (biznes to biznes ..raz zyskasz a raz stracisz. Dlaczego ma być stratnym tylko turysta) ha ?
:wink: 8O :wink: :wink:

( szalone mam pomysła... jakby tak biura turystyczne miały obowiązek zwrot ceny jak pogoda licha ...... jejku ale by się działo) :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2009 15:53

Jeszcze parę lat temu były takie oferty gdzie gwarantowano zwrot kasy za każdy deszczowy dzień w Cro...
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 21.06.2009 16:03

Trzeba było być w maju!
Powietrze w szczycie 37 stopni, woda nie zawsze, ale dochodziła do 25!
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 21.06.2009 16:06

E tam! nic by się nie działo, poprostu biura turystyczne by nie istniały
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.06.2009 16:14

Jurek napisał(a):E tam! nic by się nie działo, poprostu biura turystyczne by nie istniały

No właśnie ;)
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 21.06.2009 16:40

Plumek napisał(a):
Leszek W napisał(a):Pogoda pogodą, ale na dodatek dzisiejsze trzęsienie ziemi... I to w miejscu gdzie do tej pory przez 5 lat jeździłem...

:)

Łetam. Wysadzają górę pod tunel pewnie ;)

Ale uczucie było smieszne: dum, dum i jakby mi sie stołek składał, a palce znad klawiaturki uciekły :D

Anka! może rakija była z przemytu! Wiem, wiem, pewnie chińczycy pędzą i wychodzi im identyczna z naturalną :wink:
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 21.06.2009 16:56

nie zazdroszcze pogody,od dzisiaj krzyzem leze kolo lozka zeby w sierpniu bylo sloneczko :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 21.06.2009 17:28

26 maja godzina 17.14 takie atrakcje nam też się trafiły. Bez kropli deszczu!!

[img][img]http://images50.fotosik.pl/148/122f8ebfae04bc5amed.jpg[/img][/img]

Zdjęcie z tego samego miejsca z widokiem na Podgorę, parę chwil później
[img][img]http://images44.fotosik.pl/149/3c273a90f02e7b0dmed.jpg[/img][/img]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.06.2009 18:10

Oj, oj, drodzy koledzy..
Może Wam to nie wiele da, ale współczuję serdecznie.. :( :( :(
i obiecuję mocno trzymać kciuki i dmuchać w chmury, co by Wam słonko przyświeciło..

Na pewno jutro będzie lepiej.. a już najdalej pojutrze..

:P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone