Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartekomega
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekomega » 09.07.2009 19:24

Byłem w zeszłym roku,było pięknie,ale patrząc na te anomalia pogodowe ,to jakoś w tym roku tej pewności nie mam....
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 09.07.2009 20:58

Ja bylem 7 razy i takiej zlej pogody nie bylo nigdy...i co ? pocieszam sie,ze jade w sierpniu,moze pogoda sie wyklaruje...
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 09.07.2009 21:01

bartekomega
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekomega » 09.07.2009 21:27

noo..... dzięki stary..... jesteś super pocieszycielem,już mi lepiej:):))
Jessica
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jessica » 10.07.2009 08:11

I ja się cieszę :D jeszcze tylko 20 dni 8)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 10.07.2009 08:15

windulek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) windulek » 10.07.2009 11:14

To będzie moja pierwsza wyprawa i od razu patelnia :D
http://www.meteoonline.co.uk/14_day_forecast/Europe/Croatia/Drage/4156537
bartekomega
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekomega » 10.07.2009 21:37

windulek napisał(a):To będzie moja pierwsza wyprawa i od razu patelnia :D
http://www.meteoonline.co.uk/14_day_forecast/Europe/Croatia/Drage/4156537

noo....to mi się podoba....to idę pakować torby!!!!!jutro wyjazd!!!!
davorszuk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) davorszuk » 11.07.2009 23:24

Powodzonka! mam nadzieje właśnie że w sierpniu te pogody, temperatury się spełnią bo jak nie to... :)
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 12.07.2009 10:04

Spokojnie, napewno w sierpniu nie będzie gorzej z pogodą. Ludzie przyzwyczaili się, że pogoda ładna utrzymuje się od maja do października. A w tym roku wygląda, że ładnie jest dopiero od lipca... Jadąc przed sezonem trzeba się liczyć z tym, że może być gorzej z pogodą. W sezonie nie masz się czym martwić (za to jest drożej) - coś za coś. :wink:
k9tek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k9tek » 12.07.2009 12:22

sprawdziłem pogodę na wyspę VIS 20-27.07 - ZERO CHMUR 33 stopncie c :D

oby się sprawdziło
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 12.07.2009 13:00

Witam.
Właśnie spędziłem 14 dni w Tucepi.
Codziennie żarówka.
Nie wierzcie w prognozy.
Chmury jak są to nad lądem. Wybrzeże piękne.
A jak będzie w prognozie 24 st. C to się proszę cieszyć.
To idealna temperatura. 32 - stanowczo za dużo.
Pozdrawiam.
elzbietulak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbietulak » 12.07.2009 17:17

Głowa do góry,właśnie 10 wróciliśmy z okolic Biogradu.
Byliśmy tam od 29.06-09.07-całą drogę tam lał deszcz i jechaliśmy 16 godzin na wycieraczkach, aż do św Roka-po przejechaniu były tylko chmurki już bez deszczu.Nawiasem mówiąc droga przez Bratysławę i 86 przez Węgry to nieporozumienie-naszym zdaniem .
Na miejscu pogoda super, obłoczki i lampa ok.30 st-bajka! Jadran ok 23st .W Chorwackiej prognozie pokazywali deszcze w tym czasie ale za górami od strony Zagrzebia,Karlovacza.Góry cały czas trzymają chmury.
W drodze powrotnej przed wjazdem do św.Roka było 24 st o 8.00 rano,bezchmurne niebo,a po przejechaniu tunelu wyjazd do innego świata -deszcz i 14 st.Coć niesamowitego i tak do Zagrzebia.Tak więc nie martwcie się już pogodą bo tam jest lampa ,a lato się już rozkręciło na dobre.

Wszystkim-dobrego wypoczynku,a tym co już wrócili miłych wspomnień.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 12.07.2009 17:30

elzbietulak napisał(a):Nawiasem mówiąc droga przez Bratysławę i 86 przez Węgry to nieporozumienie-naszym zdaniem .

8O 8O dlaczego :?: :roll:

a jechałeś możne przez Zwardoń :?:
larwa5
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) larwa5 » 15.07.2009 12:25

Wróciłem 12.07 z CRO. Pobyt w Igrane-mała miejscowość 15 km za Makarską w kierunku do Dubrownika. Wyjaz był 26.06 w szczycie paniki pogodowej, który i mnie się udzielił. Ale na miejscu okazało się, że te wszystkie prognozy, zapowiedzi mają się nijak do rzeczywistości. Owszem, pierwszy tydzień był taki, że rano do 11.00-12.00 były jakieś chmurki, ale potem tylko już słońce i ciepło. Góry okalające tamtą okolicę mają coś w sobie, że chmury zatrzymują się jakby na nich. Nigdy nie mogliśmy przewidzieć jaka pogoda będzie jutro, tak się to kręciło. Ale zawsze wychodziło na nasze, czyli słońce, plaża i zimne piwo. Nie bójcie się wyjazdu, bo pogoda jest naprawdę super. 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies