Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgataP
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgataP » 30.06.2009 22:22

Szczęście mają Ci co są od soboty tj od 27 czerwiec na Pag (i myślę,że w każdym innym zakątku Chorwacji również) , własnie wróciłam z Pag. Byliśmy od 18 czerwiec, to co się działo od 19 czerwca przypominało raczej grudzień,niż czerwiec który wydawał się najpewniejszym terminem na słoneczną pogodę. Przez kilka dni w ogóle nie dało się wyjść nawet na taras nie mówiąc o spacerach po wyspie. Po prostu tragedia .W ubiegłym roku w tym samym terminie błagaliśmy o deszcz...w tym praktycznie przez cały pobyt towarzyszyłay nam duże opady. Nasz pobyt upływał nam na niecierpliwym spoglądaniu przez szybę oraz szklany ekran tv z nadzieją,ze chociaż usłyszymy coś optymistyczne. Niestety :( Tak więc życzę Wszystkim wyjeżdżającym w najbliższym czasie oraz tym którzy przyjechali do tego uroczego zakątka aby słońce świeciło Wam wysoko na niebie :D
ParaKrK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ParaKrK » 01.07.2009 17:40

pogrążamy sie w bolu z tymi ktorzy byli w drugiej polowie czerwca... nam tez lało w Orebicu ze hej...

LIPA NA MAXA... zrazilismy sie troche do tego kraju.. Bylismy juz 2 razy i chyba narazie na tym poprzestaniemy.. szkoda..

za tą kasę we dwojke nie oplaca nam sie jezdzic na wlasna reke ... lepiej chyba leciec dalej .. ceny juz nie sa te same co kiedys...szczegolnie cena paliwa daje w kość a o tych w knajpach lepiej nie mowic
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 02.07.2009 07:53

narzekanie sie skończyło wiec zakładam ze już słońce świeci :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.07.2009 08:12

mallgola napisał(a):Pozdrawiam z Pagu ,pogoda jak narazie (żeby nie zapeszyć)świetna,mija trzeci dzień naszego pobytu i padało tylko raz wieczorem :D ,a tak to przepiękne słoneczko (ciepłe rzeczy leżą na dnie szafy 8) .

Mamy wplanie zawitac tam na cmp Strasko okolo 15 lipca i mamy nadzieje, ze woda bedzie wystarczajaco ciepla
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 16:37

Na Pagu świeci nadal ,woda może mieć jakieś 22 st. 8) Ja ,ani moje dzieciaki nie narzekamy,ciężko je z wody wygonić !!!,
jedriczko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedriczko » 03.07.2009 10:12

w trogirze dzisiaj od rana piękne słonko ;) pozdrawiam!
Jessica
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jessica » 03.07.2009 13:07

A ja mam nadzieję, że w sierpniu będzie mniej deszczu, albo zero deszczu. Deszcze mam tutaj, już nie wspomnę o powodziach :evil: Tfu!
jedriczko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedriczko » 03.07.2009 18:13

no niestety koło 14 z plaży przegoniła nas burza i tak siąpi deszczem co jakiś czas :(
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 03.07.2009 20:36

Jessica napisał(a):A ja mam nadzieję, że w sierpniu będzie mniej deszczu, albo zero deszczu. Deszcze mam tutaj, już nie wspomnę o powodziach :evil: Tfu!

każdą kończyną się podpisuję :!:
maka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maka » 04.07.2009 14:42

Baska ,KRK,32st upał! Co za rewelacja,że wychodząc z wody nie trzęsę się z zimna i nie muszę siedzieć opatulona ręcznikiem!( w porównaniu z Bałtykiem,oczywiście)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2009 16:24

Na Pagu dalej słoneczko :D
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 04.07.2009 18:18

Od czwartku jestesmy w Podgorze, pogoda super.
Narazie cieplych rzeczy nie potrzeba :lol:
Pozdrawiam. :papa:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 04.07.2009 18:54

kasia72 napisał(a):Od czwartku jestesmy w Podgorze, pogoda super.
Narazie cieplych rzeczy nie potrzeba :lol:
Pozdrawiam. :papa:

nic dziwnego że nie potrzeba , to w końcu lipiec... :?
Sloniowatty
Odkrywca
RezygnujĘ !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sloniowatty » 05.07.2009 12:39

Witam. Obserwuję, czytam, sprawdzam, śledzę.... Co? Oczywiście pogodę i prognozy na lipiec. Nie byłem nigdy w Chorwacji, to MIAŁ być 1 raz, ale go nie będzie. Wystraszyłem się pogody i doszedłem do wniosku, że lepiej stracić 100 eur zaliczki niż czas na dojazd do Tucepi, a potem nerwy na spoglądanie w niebo i wieczne myślenie o porawie pogody. To mam nad Bałtykiem za połowę ceny i 1300 km bliżej. A więc moi drodzy , REZYGNUJĘ !! Nie wstydzę się swojej decyzji. Spanikowałem i tyle. Odważnym Zyczę powodzenia.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: RezygnujĘ !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.07.2009 12:46

Sloniowatty napisał(a):Witam. Obserwuję, czytam, sprawdzam, śledzę.... Co? Oczywiście pogodę i prognozy na lipiec. Nie byłem nigdy w Chorwacji, to MIAŁ być 1 raz, ale go nie będzie. Wystraszyłem się pogody i doszedłem do wniosku, że lepiej stracić 100 eur zaliczki niż czas na dojazd do Tucepi, a potem nerwy na spoglądanie w niebo i wieczne myślenie o porawie pogody. To mam nad Bałtykiem za połowę ceny i 1300 km bliżej. A więc moi drodzy , REZYGNUJĘ !! Nie wstydzę się swojej decyzji. Spanikowałem i tyle. Odważnym Zyczę powodzenia.

hm... nie wiem, jak tam w Tučepach...ale u nas upał... nie padało już ze 2 tyg....może jednak przemyśl...

Pamiętaj, że nawet jeśli w Chorwacji pogoda "kaprysi", to wygląda to zupełnie inaczej niż w Pl....

Oj Turyści, Turyści... jak się zachmurzy, to narzekacie, że słońca brak, a jak słońce grzeje, to znowu za gorąco...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone