Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 29.06.2009 07:27

mallgola napisał(a):Pozdrawiam z Pagu ,dojechaliśmy ok 6 rano i jak narazie nie pada ,a nawet słoneczko zagościło na wyspie :D .Tubylcy mówią że padać już nie powinno ,oby :) .
Temperatura wody mierzona protrekiem casio pokazała 23 stopnie c.,temperatura powietrza ok 27 st w okolicach południa.

Życzę całych dwóch tygodni pięknej pogody :D
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 29.06.2009 15:31

Tak jak obiecałam w końcu dorwalam sie do bezprzewodowego i moge na bieżąco relacjonować z Breli dla zainteresowanych.

Jesteśmy od piątku, całą drogę pełne zachmurzenie i 16 C, w sobotę było całkiem, całkiem, temp ok 25, z trzy razy w ciągu dnia padało. Wczoraj padało dość mocno , bylismy w Trogirze, zasnute niebo, smutno i szaro.
Dzisiaj rano pelne zachmurzenie, ale przebijało się jak przez mgłę słoneczko, plaża zaludniona, a teraz ok. 16 lampa. W cieniu nikogo, a w zeszłym roku walka o cień. :D

Jak dla mnie Jadran o wiele zimniejszy niż w zeszłym roku o tej samej porze. Wieczory nie są takie ciepłe, no i spie pod kocem, co mi sie tutej nie zdarzało.
O tym że zeszły tydzień był kiepskawy świadczy to że prawie wszyscy są tak samo bladzi :) niezaleznie od tego kiedy przyjechali.

Z nowości w Breli: w okolicach hotelu Maestral jest mały, ale zawsze placyk zabaw dla dzieci. Trampoliny dalej nie ma....
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 29.06.2009 19:05

Ponawiam pytanie - czy taki koc/śpiworek należy zabrać ze sobą czy gospodarze na miejscu są przygotowani na taką ewentualnośc jak kapryśna aura i zimniejsze noce?
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 29.06.2009 19:24

jotem napisał(a):Ponawiam pytanie - czy taki koc/śpiworek należy zabrać ze sobą czy gospodarze na miejscu są przygotowani na taką ewentualnośc jak kapryśna aura i zimniejsze noce?

Do tej pory za każdym razem koc i cieplejszy pled był zawsze na przywitanie już w szafie - choć w moim przypadku na szczęście nigdy tego typu rzeczy się nie przydały :D .
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 29.06.2009 22:16

joasiasok napisał(a):Wczoraj padało dość mocno , bylismy w Trogirze, zasnute niebo, smutno i szaro.
Dzisiaj rano pelne zachmurzenie, ale przebijało się jak przez mgłę słoneczko, plaża zaludniona, a teraz ok. 16 lampa. W cieniu nikogo, a w zeszłym roku walka o cień. :D

Hihi To trzeba było siedzieć w Breli. Lało jak z cebra tylko rano - tak do południA - potem lampa na tyle mocna, że motorowe ciuchy wysuszyłam i mogłam wieczorkiem znów pomykać na Yamaszce :)

A dziś? Niektórzy, co piją wiśniową rakiję - nabarali koloru skóry dokłądnie w tym samym kolorze :D

Teraz siedzimy na tarasie w krótkich rękawkach i imprezujemy :) Noce są po prostu przyjemne - upały, kiedy śpi sie pod prześcieradłem - to dramat!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.06.2009 22:34

Plumek napisał(a):
joasiasok napisał(a):Wczoraj padało dość mocno , bylismy w Trogirze, zasnute niebo, smutno i szaro.

Hihi To trzeba było siedzieć w Breli. Lało jak z cebra tylko rano - tak do południA - potem lampa na tyle mocna, że motorowe ciuchy wysuszyłam i mogłam wieczorkiem znów pomykać na Yamaszce :)

A dziś? Niektórzy, co piją wiśniową rakiję - nabarali koloru skóry dokłądnie w tym samym kolorze :D

Teraz siedzimy na tarasie w krótkich rękawkach i imprezujemy :) Noce są po prostu przyjemne - upały, kiedy śpi sie pod prześcieradłem - to dramat!

:) ale to chyba nic dziwnego:) Aniu że siedzicie :) w krótkich rękawach :) , przecież to wakacje i Chorwacja ;) :)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 30.06.2009 00:34

nero napisał(a):
jotem napisał(a):Ponawiam pytanie - czy taki koc/śpiworek należy zabrać ze sobą czy gospodarze na miejscu są przygotowani na taką ewentualnośc jak kapryśna aura i zimniejsze noce?

Do tej pory za każdym razem koc i cieplejszy pled był zawsze na przywitanie już w szafie - choć w moim przypadku na szczęście nigdy tego typu rzeczy się nie przydały :D .

Właściwie my wyjeżdżamy za kilka dni ..pierwszy raz do Cro . i w sklad naszykowanego ekwipunku sa 4 śpiwory .( jedziemy 2+2 ) z tego co czytam , a czytałem dużo na tym forum ,

zaczynam sie zastanawiać czy w Chorwacji potrzebne są śpiwory pod namiot .

Bo skoro w dzień sa upały i noce cieple to chyba sie spi pod prześcieradłem albo kocykiem albo pod niczym , czyli śpiwory sobie odpuścić z bagażu ?????[/b]
Ostatnio edytowano 30.06.2009 07:36 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
Marcin W.
Croentuzjasta
Zdjęcia Anny Głód

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 30.06.2009 00:50

Witam i pozdrawiam. Ja z innej mańki chcę zapytać, czy autorka zdjęć jest z Zivogosce???. Ja wybieram się z rodzinką czyli 2+2 na Camp BOBAN od 30.07 do około 10.08 chyba że podłapie kontakt na niedrogą kwaterę w Blato. Lubię to miejsce za klimat i spokój, najlepiej tam wypoczywam. Proszę o kontakt. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 30.06.2009 07:40

filip122 vel Darek napisał(a):
nero napisał(a):

Właściwie my wyjeżdżamy za kilka dni ..pierwszy raz do Cro . i w sklad naszykowanego ekwipunku sa 4 śpiwory .( jedziemy 2+2 ) z tego co czytam , a czytałem dużo na tym forum ,

zaczynam sie zastanawiać czy w Chorwacji potrzebne są śpiwory pod namiot .

Bo skoro w dzień sa upały i noce cieple to chyba sie spi pod prześcieradłem albo kocykiem albo pod niczym , czyli śpiwory sobie odpuścić z bagażu ?????[/b]

Ja zawsze biorę, jak sie śpi pod gołym niebem przy namiocie to czasem w nocy wieje chłodem.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 30.06.2009 08:29

troyan napisał(a):Ja zawsze biorę, jak sie śpi pod gołym niebem przy namiocie to czasem w nocy wieje chłodem.

Ale co za kare spisz po za namiotem :D :D :D :D
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 30.06.2009 16:34

Mam klaustrofibię :D

A serio to nie cierpię jak mnie rano budzi syntetyczny zaduch namiotu.
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 30.06.2009 17:36

troyan napisał(a):Mam klaustrofibię :D

Ja też! Ja też! Gdy tylko jest na tyle ciepło, wywlekam karimatę na zewnątrz i - rozgwieżdżone nieboa nademną ;)

:)
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 30.06.2009 17:39

A prawo moralne we mnie ;)

Kiedyś się obudziłem cały w igłach i żywicy, ohyda. środek nocy a ja siedziałem i się skubałem. 4 dni miałem lepiące się placki na całym ciele :?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.06.2009 17:42

Jo_Anna napisał(a):
troyan napisał(a):Mam klaustrofibię :D

Ja też! Ja też! Gdy tylko jest na tyle ciepło, wywlekam karimatę na zewnątrz i - rozgwieżdżone nieboa nademną ;)

A ja tam klaustrofobii nie mam. :wink: Ale.... Jak zwiedzałam Grecję i co drugi dzień się przenosiliśmy na inny camping, to wcale nie opłacało się rozbijać namiotu. Przyjemnie było spać pod gołym niebem.
Tylko nas czasem straszył nasz przewodnik , że wąż może nam wejść do śpiwora. 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2009 18:14

Pozdrawiam z Pagu ,pogoda jak narazie (żeby nie zapeszyć)świetna,mija trzeci dzień naszego pobytu i padało tylko raz wieczorem :D ,a tak to przepiękne słoneczko (ciepłe rzeczy leżą na dnie szafy 8) .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone