Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):woka napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....
Ale jajca
Rzeszów, godz. 13.21 , w cieniu 30 C. ( na dodatek 15 m nad ziemią ... przy ziemi będzie zapewne cieplej) i będzie rosło.
No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.
tgniw napisał(a):fota napisał(a):Będziemy obserwować... zaczyna się nerwówka jak przy grze na giełdzie ...
Ale ja wspolczuje Chorwatom zyjacym z turystyki. Nie dosc, ze kryzys i przez to mniej turystow, to w dodatku pogoda i przez to jeszcze ich mniej :/
joasiasok napisał(a):My ruszamy za 2 godzinki i musi byc ładnie, zresztą żaden deszcz nam humorów nie popsuje!!
podobno będziemy mieli w tym roku app z netem więc jeśli to prawda, to bedziecie mieli na bieżąco info pogodowe z Breli. Zostajemy do 12 lipca choćby nie wiem co!
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Poza tym, należy pamiętać, że nie ma co porównywać pl 30 st. i 30 st. na wybrzeżu Adriatyku; bo odczuwalność tej temperatury (nawet jeśli w cieniu mierzona będzie w Pl i Hr taka sama) jest zupełnie inna. Pozdrawiam
woka napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.
Tak z ciekawości, możemy, ale Kasia nie każ mi mierzyć o północy ... już śpię.
Teraz, nadal w cieniu godz. 14.25 ... 31,5 C ( z tym że duchota i parno).
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):woka napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.
Tak z ciekawości, możemy, ale Kasia nie każ mi mierzyć o północy ... już śpię.
Teraz, nadal w cieniu godz. 14.25 ... 31,5 C ( z tym że duchota i parno).
W Pl może być 30 st, u nas wystarczy, że będzie w cieniu 25 st i i tak będzie cieplej niż w Pl przy 30...Taka prawda. Tutaj zupełnie inaczaj świeci słońce i inaczej ogrzewa powietrze. Nie ma co porównywać. Naprawdę.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W Pl może być 30 st, u nas wystarczy, że będzie w cieniu 25 st i i tak będzie cieplej niż w Pl przy 30...Taka prawda. Tutaj zupełnie inaczaj świeci słońce i inaczej ogrzewa powietrze. Nie ma co porównywać. Naprawdę.