Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2009 12:39

eh Jadran w tym roku chyba nie zabłyśnie , ciepłą wodą :( :)) mam nadzieję że do sierpnia się poprawi ..
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 25.06.2009 12:42

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
woka napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....

Ale jajca :wink:
Rzeszów, godz. 13.21 , w cieniu 30 C. ( na dodatek 15 m nad ziemią ... przy ziemi będzie zapewne cieplej) i będzie rosło. :lol:

No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.

Myślę, że ma się co licytować... nie ten klimat :) Zresztą, jakby w Polsce było lepiej, to pewnie Chorwaci by przyjeżdżali do nas tak masowo, jak my to robimy :)
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 25.06.2009 12:49

fota napisał(a):Będziemy obserwować... zaczyna się nerwówka jak przy grze na giełdzie :lol:...

Ale ja wspolczuje Chorwatom zyjacym z turystyki. Nie dosc, ze kryzys i przez to mniej turystow, to w dodatku pogoda i przez to jeszcze ich mniej :/
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2009 12:53

tgniw napisał(a):
fota napisał(a):Będziemy obserwować... zaczyna się nerwówka jak przy grze na giełdzie :lol:...

Ale ja wspolczuje Chorwatom zyjacym z turystyki. Nie dosc, ze kryzys i przez to mniej turystow, to w dodatku pogoda i przez to jeszcze ich mniej :/

eh... przecież jeszcze jest Czerwiec ..prawdziwy napór turystów dopiero się zacznie .. Lipiec / Sierpień przed nami ...
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 25.06.2009 12:57

Adamie.B!

Obys mial racje! :)
Ty jednak zyjesz optymizmem a ja nadzieja ;)
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 25.06.2009 13:00

My ruszamy za 2 godzinki i musi byc ładnie, zresztą żaden deszcz nam humorów nie popsuje!!
podobno będziemy mieli w tym roku app z netem więc jeśli to prawda, to bedziecie mieli na bieżąco info pogodowe z Breli. Zostajemy do 12 lipca choćby nie wiem co!
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 25.06.2009 13:02

joasiasok napisał(a):My ruszamy za 2 godzinki i musi byc ładnie, zresztą żaden deszcz nam humorów nie popsuje!!
podobno będziemy mieli w tym roku app z netem więc jeśli to prawda, to bedziecie mieli na bieżąco info pogodowe z Breli. Zostajemy do 12 lipca choćby nie wiem co!

Powodzenia!!!! Na pewno będzie ładnie przez większość czasu :)
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 25.06.2009 13:15

dzieki :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.06.2009 13:26

A ja myślę, że wszyscy troszkę przesadzacie. Jak do tej pory (przynajmnieje na Hvarze) tylko jeden dzień był naprawdę deszczowy. W sobotę lunęło dopiero pod wieczór, niedziela od samego rana była pogodna i baaardzo ciepła, dopiero po 16 zaczęło padać i padało do północy; poniedziałek był pochmurny, ale padało tylko późnym popołudniem; we wtorek rzeczywiście popadywało z przerwami prawie cały dzień; środa była ciepła, wieczorem zaczęło siąpić, ale noc była bardzo pogodna i gwieździsta...Dziś od samego rana bardzo pogodnie i z każdą godziną coraz cieplej...
Poza tym, należy pamiętać, że nie ma co porównywać pl 30 st. i 30 st. na wybrzeżu Adriatyku; bo odczuwalność tej temperatury (nawet jeśli w cieniu mierzona będzie w Pl i Hr taka sama) jest zupełnie inna.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 25.06.2009 13:28 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 13:27

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.

Tak z ciekawości, możemy, ale Kasia nie każ mi mierzyć o północy ... już śpię. :wink:
Teraz, nadal w cieniu godz. 14.25 ... 31,5 C ( z tym że duchota i parno).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 13:31

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Poza tym, należy pamiętać, że nie ma co porównywać pl 30 st. i 30 st. na wybrzeżu Adriatyku; bo odczuwalność tej temperatury (nawet jeśli w cieniu mierzona będzie w Pl i Hr taka sama) jest zupełnie inna. Pozdrawiam

.......... 10000000000 % racji.

Już na Węgrzech ta sama temperatura jest inaczej odczuwalna. Im dalej na południe tym lepiej ( przy tej samej temeraturze).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.06.2009 13:33

woka napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.

Tak z ciekawości, możemy, ale Kasia nie każ mi mierzyć o północy ... już śpię. :wink:

W Pl może być 30 st, u nas wystarczy, że będzie w cieniu 25 st i i tak będzie cieplej niż w Pl przy 30...Taka prawda. Tutaj zupełnie inaczaj świeci słońce i inaczej ogrzewa powietrze. Nie ma co porównywać. Naprawdę.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2009 13:38

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
woka napisał(a):

W Pl może być 30 st, u nas wystarczy, że będzie w cieniu 25 st i i tak będzie cieplej niż w Pl przy 30...Taka prawda. Tutaj zupełnie inaczaj świeci słońce i inaczej ogrzewa powietrze. Nie ma co porównywać. Naprawdę.

wczoraj acuwether pokazywało wszystko tak pięknie od 30 .. dzisiaj odpalam kompletnie co innego , hm jutro pewnie znowu co innego ;| , Kasia Ogrzeje się trochę do 3 sierpnia i Jadran troszkę sie ociepli ? ;d

http://www.accuweather.com/world-foreca ... |&metric=1
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 25.06.2009 13:57

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W Pl może być 30 st, u nas wystarczy, że będzie w cieniu 25 st i i tak będzie cieplej niż w Pl przy 30...Taka prawda. Tutaj zupełnie inaczaj świeci słońce i inaczej ogrzewa powietrze. Nie ma co porównywać. Naprawdę.

Co więcej w Chorwacji 2+2 równa się 5!
:lol:
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 25.06.2009 13:57

Teraz, nadal w cieniu godz. 14.25 ... 31,5 C ( z tym że duchota i parno).[/quote]

Ale macie tam fajnie,a u nas na zachodzie zaledwie 21,0 C i wygląda że znowu będzie padać. :( Myślę że za tydzień w Cro będzie lepiej :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone