Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 25.06.2009 06:35

mirko napisał(a):Najlepsze prognozy pogody dla Chorwacji.

http://prognoza.hr/tri_karta.php?id=tri&param=Istarska&code=Pula

Obrazek

:roll:

Będziemy obserwować... zaczyna się nerwówka jak przy grze na giełdzie :lol:... żartuję, będzie fajnie, w końcu od tego są wakacje, "zeby było fajnie" :)
KevinTworog
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KevinTworog » 25.06.2009 06:56

Probnoza jest chyba wyssana z palca. Pokazuje że w Splicie jest pochmurnie, a zobaczcie na kamerki niebo jest idealne ani jednej chmurki. Ja dzisiaj jade do cro i już nie wieże w pogody bo i tak się nie sprawdzają i pokazują codziennie coś innego. Już nie mówie o pogodach na 7-10 dni ale o pogodach 1-2dniowych . Raz pisze że bedzie pogoda a za 3 godziny że bedzie lało. W Cro mają chyba takich meteorologów jak u nas. Więc mówie oglądanie prognoz to strata czasu i jeszcze można sie nerwicy nałapać
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 07:15

KevinTworog napisał(a): Więc mówie oglądanie prognoz to strata czasu i jeszcze można sie nerwicy nałapać

Nie tak do końca ..... śledzić należy ale z z dystansem do tego podchodzić.

Mirko ...... z taką pogodą to Chorwacja przegrywa z nami.
W południowej Polsce cieplej jak u Was.
Teraz godz. 08.14 temp. 19 C ( jest pochmurno), ale ma być w czasie dnia około 30 C.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 25.06.2009 07:30

woka napisał(a):
KevinTworog napisał(a): Więc mówie oglądanie prognoz to strata czasu i jeszcze można sie nerwicy nałapać

Teraz godz. 08.14 temp. 19 C ( jest pochmurno), ale ma być w czasie dnia około 30 C.

No chyba tak nie do końca masz rację, u mnie za oknem leje a tu http://www.split-airport.hr/web_camera_hr.htm :)
anna6507
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna6507 » 25.06.2009 07:33

Witam
pogoda w Chorwacji zawsze dobra martwi mnie tylko jak się tam dostać tzn czy wiecie coś bliższego jak drogi w Niemczech i Austrii ( chodzi o trasę do Cro)
Pozdrawiam Ania :?:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 25.06.2009 07:36

Niestety, większość prognoz meteorologów sa dobre.
Pracujem nad tym, aby było słoneczne i ciepło.

:wink:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 25.06.2009 07:41

Adam.B napisał(a):
krakuscity napisał(a):Z innych prognoz wynika, że ok 15 lipca ponownie ma być załamanie pogody, ale na szczęście tylko przez tydzień.

z jakich krakuscity? podasz link>?

dołączam się, podaj proszę link.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 08:24

anna6507 napisał(a):Witam
pogoda w Chorwacji zawsze dobra martwi mnie tylko jak się tam dostać tzn czy wiecie coś bliższego jak drogi w Niemczech i Austrii ( chodzi o trasę do Cro)
Pozdrawiam Ania :?:

Dołączam się do prośby ..... mnie interesuje Słowacja i Austria. Są jakieś problemy ????? Ma ktoś informacje na ten temat ???
freyu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freyu » 25.06.2009 08:30

Wczoraj wróciłem z Cro. Niestety pogoda mnie przegoniła wcześniej :( Trzeba mieć szczęście żeby tak fatalnie trafić :/ Nawet pan na stacji benzynowej powiedział "bad luck". Tak czy inaczej droga przez DE i AU ok, bez problemów. Co prawda przedwczoraj jak jechałem to kilka razy lało tak, że wycieraczki nie nadążały, ale dałem radę. Tak czy inaczej wszystko jeszcze wczoraj było przejezdne, a w DE całą drogę miałem słońce.
A w ogóle to ciekawie sie patrzało na temp. na autostradzie. Jak jechałem do Cro to 32-34 stopnie a jak wracałem to już tylko 12-16 w porywach do 20 jak się przejaśniło chwilowo. W AU to nawet do 10 spadło.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 09:10

freyu...... faktycznie, taką pogodę to miałeś i masz u nas za darmo ( a może nawet była lepsza).
Mam nadzieję, że jednak przynajmniej kilka dni miałeś Chorwację w takim znaczeniu jak myślimy i oczekujemy.
freyu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freyu » 25.06.2009 10:18

No od 15.06 kiedy tam dotarłem aż do soboty 20.06 wieczór było gooorąco. A później potężna burza i ulewa i tak do 16.06 kiedy postanowiliśmy wyjechać, bo to było bez sensu tam siedzieć, tym bardziej że większość którą chcieliśmy zwiedzić mieliśmy zwiedzoną a nawet kurtek nie braliśmy więc siedzieć na kwaterze w deszczu....stwierdziliśmy że u nas to samo więc wróciliśmy 2 dni wcześniej od tego co zakładaliśmy.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.06.2009 11:41

fota napisał(a):
woka napisał(a):

No chyba tak nie do końca masz rację, u mnie za oknem leje a tu http://www.split-airport.hr/web_camera_hr.htm :)

Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 25.06.2009 11:54

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
fota napisał(a):
woka napisał(a):

Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....

No i pięknie ! Idzie na lepsze :)

Pozdrawiam :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 12:23

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....

Ale jajca :wink:
Rzeszów, godz. 13.21 , w cieniu 30 C. ( na dodatek 15 m nad ziemią ... przy ziemi będzie zapewne cieplej) i będzie rosło. :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.06.2009 12:32

woka napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hvar - słonecznie, 29 st. w cieniu... mimo, że według prognozy powinno lać....

Ale jajca :wink:
Rzeszów, godz. 13.21 , w cieniu 30 C. ( na dodatek 15 m nad ziemią ... przy ziemi będzie zapewne cieplej) i będzie rosło. :lol:

No, to jeszcze po zachodzie słońca i w nocy skonfrontujmy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone