Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 24.06.2009 08:29

Krzysiekm napisał(a):Ok masz rację,ale taka fatalna pogoda jest najczęsciej 1-2 dni,nie słyszałem by ktoś miał np. cały tydzień deszczu.
Najczęsciej popada(nawet gwałtownie) i od razu robi się upał-taki urok południa Europy

Autor tego wątku...chyba z tydzień ma takie rewelacje pogodowe, że albo pada, albo ...pada, ewentualnie pada. W takich warunkach, to ani zwiedzanie, ani focenie ani nic innego nie wychodzi.
Jak się jedzie w większym gronie - kilka rodzin, które właśnie raczej tylko wakacyjnie/weekendowo się spotykają, to i dzieci i dorosłych można jakoś zająć, jednak jak tylko jedna rodzina, to wszelkie "gry i zabawy" wyczerpują się zbyt szybko, a jechać tyle km żeby ksiązki czytać.... hmmm mozna ...tylko po co? W domu taki czytelniczy urlop byłby równie owocny :evil:

Ja bardzo lubię szwendać sie po okolicy bliższej, dalszej i całkiem dalekiej - ale w sandałach, podkoszulku i bez parasola w dłoni. Zatem rozumiem rozczarowanie tych, którym tam na miejscu pogoda tak nie dopisuje.

Ja za oknem mam...od kilku dni obrzydliwie (pada/leje/mży/wieje/szaro/wilgotno) i jak pomyślę, że miałabym jeszcze do tych atrakcji dopłacić po kiladziesiąt euro dziennie...za to że jestem w apartamencie.... też by mi się to nie podobało.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.06.2009 08:43

Krzysiekm napisał(a):Ok masz rację,ale taka fatalna pogoda jest najczęsciej 1-2 dni,nie słyszałem by ktoś miał np. cały tydzień deszczu.
Najczęsciej popada(nawet gwałtownie) i od razu robi się upał-taki urok południa Europy

Jak widzisz nie jest to reguła ...... teraz trwa to dłużej niż 1-2 dni.
Wiem co to oznacza. Człeka k.... zalewa.
Tyle drogi pokonał i po co :?: nawet zwiedzać nie ma jak. :(

Ja się solidaryzuję z tymi co obecnie wypoczywają. Na pocieszenie (sic!) podam, że ja też tak miałem i więcej nie chcę.
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 24.06.2009 08:46

Z prognoz wynika ,ze już nie jest tak źle w Cro :D
krzychoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychoo » 24.06.2009 08:56

coz, sztormowa Chorwacja tez jest piekna. popatrzcie sobie na webcamy, wszedzie, acz nie zgodnie z pogoda, swieci slonce i bez chmurki.
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 24.06.2009 09:01

Pod koniec tygodnia wraz z napływem suchszego powietrza deszczowe chmury będą ustępować, ale będzie to proces dość powolny. Na szczęście z biegiem dni temperatura będzie rosnąć i przynajmniej ona wynagrodzi ulewy turystom spędzającym urlop na Bałkanach.
źródło - www.twojapogoda.pl
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 24.06.2009 09:16

agneess napisał(a):Pod koniec tygodnia wraz z napływem suchszego powietrza deszczowe chmury będą ustępować, ale będzie to proces dość powolny. Na szczęście z biegiem dni temperatura będzie rosnąć i przynajmniej ona wynagrodzi ulewy turystom spędzającym urlop na Bałkanach.

Gorzej jeśli komuś się urlop skończy zanim...owo wynagrodzenie się pojawi.
Podobnie jak woka - solidaryzuje się z tymi co teraz znoszą deszcze i niepogodę w Chorwacji czy innym wakacyjnym zakątku.
Słonka życzę!
Ostatnio edytowano 24.06.2009 11:24 przez jotem, łącznie edytowano 1 raz
invisible
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) invisible » 24.06.2009 09:22

agneess napisał(a):Pod koniec tygodnia wraz z napływem suchszego powietrza deszczowe chmury będą ustępować, ale będzie to proces dość powolny. Na szczęście z biegiem dni temperatura będzie rosnąć i przynajmniej ona wynagrodzi ulewy turystom spędzającym urlop na Bałkanach.

O! i potwierdza się prognoza z moteo online. :D . Podoba mi się to
JohnyWalker
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JohnyWalker » 24.06.2009 09:27

Cześć

drodzy forumowicze nie histeryzujcie z tą pogodą, własnie wróciłem po dwóch tygodniach (od 6 do 21 czerwca) spędzonych w Pagu (i okolicach). Mieliśmy dwa tygodnie naprawdę bardzo ładnej pogody!!! Dopiero w ostatnim dniu pobytu pojawiła się bura (ale było dość ciepło), natomiast widoki z Lokunje na kłęby chmur nad Velebitem i "biały szkwał" na Zatoce Paszkiej w kierunku od przesmyku łączącego zatokę z Kanałem Velebitskim były fantastyczne! :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.06.2009 09:57

Bert napisał(a):jetem tu od soboty i jakoś tych upałów nie widzę...

...ale pewnie źle trafiłem...

No to nie wiem, gdzie jesteś, ale u nas plaża :) błękitniunie niebo i słoneczko!

P.S. Piszesz posta dzisiaj, ja też piszę, że dzisiaj u nas patelnia :)
cyraneczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyraneczka » 24.06.2009 11:17

ja mam do wyboru dwa terminy wyjazdu, 3.07- 18.07 albo 10.07-25.07 . wiem,ze to pewnie trudno tak zdecydowac, kiedy bedzie wiecej slonecznej pogody,ale moze pomozecie mi wybrac kiedy lepiej jechac? :wink:
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 24.06.2009 11:20

Sadzisz z ktos ma czarodziejska kule ? :wink: Pogoda zawsze byla elementem slabo przewidywalnym a ostatnio jeszcze z tym jest gorzej (zmiany klimatyczne)
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 24.06.2009 11:35

cyraneczka napisał(a):ja mam do wyboru dwa terminy wyjazdu, 3.07- 18.07 albo 10.07-25.07 . wiem,ze to pewnie trudno tak zdecydowac, kiedy bedzie wiecej slonecznej pogody,ale moze pomozecie mi wybrac kiedy lepiej jechac? :wink:

Zobacz pogoda w Cro i sama zdecyduj.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.06.2009 12:38

Krzysiekm napisał(a):Podobno nad polskim morzem jest obecnie cieplej :lol:

Jeśli nad Bałtykiem jest 30, to rzeczywiscie cieplej niż tu...
Upału fakt, nie ma. Ale dziś już bezchmurne niebo i 25 st.
Ostatnio edytowano 24.06.2009 12:47 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.06.2009 12:40

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Krzysiekm napisał(a):Podobno nad polskim morzem jest obecnie cieplej :lol:

Jeśli nad Bałtykiem jest 30, to rzeczywiscie cieplej niż tu...

Plotki...
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 24.06.2009 13:31

Podpatruję pogodę na AccuWeather i ... nie dowierzam 8O
współczuję wszystkim wypoczywającym teraz, i mam wielką nadzieję, że za miesiąc będzie przynajmniej tak jak przewidują pogodę na początk lipca. Teraz już wiem dlaczego dziś rano napisała do mnie pani, u której mam zarezerwowane lokum. Niczego nieświadomy potwierdziłem :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie zapomnijcie ciepłych rzeczy, kaloszy i innych - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone