Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie wytrzymam muszę się pochwalić, że:

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 12.12.2005 08:13

antek napisał(a):Michał a jak się zakonczyły twoje problemy???sprzed kilku miesięcy???wyszedłęś na prostą?

a o Hvarze cóż powiedzieć......PIĘKNY!!!!

Widze że jeszcze z pamieci nie wyleciało / chodzi o problemy/
nie przejmuje sie tym zbytnio - tylko , za duzo papierków podpisywałem
ja i wzieli to za mój czysty dochód - naliczyli mi podatku za 2 lata - 250tys zł ale myslę że pójda na jakis układ bo ich nie unikam
Musze sie wybrac na 2 tyg. na Hvar bo ostatnio to byłem na jednodniowym wypadzie z Ciovo i spodobało mi sie tam.
W ubiegółe wakacje byłem u ojca w Rewalu - nigdy w zyciu nie pojadę nad nasze morze , a to przez moją zonę bo znajomi tam pojechali
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 12.12.2005 08:24

to dobrze ,że wychodzisz na prostą:)
nie było cię kilka miesięcy i myślałem gdzie ci świateczną paczke wysłać...hihihihihiihi

pozdrawki
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 12.12.2005 08:30

antek napisał(a):to dobrze ,że wychodzisz na prostą:)
nie było cię kilka miesięcy i myślałem gdzie ci świateczną paczke wysłać...hihihihihiihi

pozdrawki

no wiesz co ?? Antek - za takie cos nie zamykają - tak myslę :)
czasami wpadałem na forum ale pewnego czasu , wczesna wiosną
był tu ktoś co potrafił wyprowadzić z nerwów tak ze przestałem
się udzielać - nie przepadam za osobami co nie są w temacie
a najwiecej mówią o czymś o czym pojecia nie mają
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 13.12.2005 13:41

robgot napisał(a):Nie wytrzymam muszę się pochwalić, że:
Już wybrałem jadę z żoną po raz trzeci do Ivana Dolaca do Ivo i Kati Caric tam jest po prostu superajsko apartament Arpina. Przemili gospodarze bardzo sympatyczni goście cena co prawda taka sobie, ale do plaży 3 metry woda krystaliczna spokój i cisza. Apartament zacieniony od wschodu, nie potrzebna żadna klimatyzacja pinie i cykady umilają wypoczynek. Brzeg łagodnie schodzący do wody. Zapach lawędy i morza dopełnia szczęścia pobytu nad Morzem Śródziemnym-cud miód! Termin zaklepany, kasa powoli zbiera się euro tanie! Iwona PB jedź z nami ty tam przetarłaś szlak po raz pierwszy Ivo bardzo miło Cię wspomina. To już grudzień-do lipca tylko 7 miesięcy już niedługo trzeba myśleć o liście rzeczy do zabrania.
Ps.
Bartek i Marek z Krakowa pozdrawia Was Jola i Robert ze Zgierza
Będziemy u Iva 12VII-27 VII 2006r
Do zobaczenia.

Witam !
A czy można prosić o zdjęcia plaż w tej okolicy.
Być może w przyszłym roku też się tam wybiorę tyle że w czerwcu (do wyboru trzy miejscowości Sveta Nedjelja, Ivan Dolac lub Zavala)
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 13.12.2005 16:50

Mariusz Gubernat napisał(a):
Już wybrałem jadę z żoną po raz trzeci do Ivana Dolaca do Ivo i Kati Caric tam jest po prostu superajsko apartament Arpina. Przemili gospodarze bardzo sympatyczni goście cena co prawda taka sobie, ale do plaży 3 metry woda krystaliczna spokój i cisza. Apartament zacieniony od wschodu, nie potrzebna żadna klimatyzacja pinie i cykady umilają wypoczynek. Brzeg łagodnie schodzący do wody. Zapach lawędy i morza dopełnia szczęścia pobytu nad Morzem Śródziemnym-cud miód! Termin zaklepany, kasa powoli zbiera się euro tanie! Iwona PB jedź z nami ty tam przetarłaś szlak po raz pierwszy Ivo bardzo miło Cię wspomina. To już grudzień-do lipca tylko 7 miesięcy już niedługo trzeba myśleć o liście rzeczy do zabrania.
Ps.
Do zobaczenia.

Witam !
Być może w przyszłym roku też się tam wybiorę tyle że w czerwcu (do wyboru trzy miejscowości Sveta Nedjelja, Ivan Dolac lub Zavala)
Pozdrawiam

http://www.petris.dobrebopolskie.com/
plaze od Zavali przez Ivan Dolac-najwiecej i Sv.Nedeljia str. 3
czerwiec 2005
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 14.12.2005 06:52

petris napisał(a):
Mariusz Gubernat napisał(a):
Ps.
Do zobaczenia.

Witam !
Pozdrawiam

http://www.petris.dobrebopolskie.com/
plaze od Zavali przez Ivan Dolac-najwiecej i Sv.Nedeljia str. 3
czerwiec 2005

Serdeczne dzięki
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.12.2005 20:36

Michał ,... ile ???? ... 250 tys. PLZ ??? No, to nieźle musiało coś tam być. Grunt, ze trzymasz się a pieniążki .... rzecz nabyta, są albo ich brak. Trzeba oddać co nie swoje i po kłopocie, (tyle tylko że za same odsetki spędziłbyś niezłe wczasy w CRO).
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 14.12.2005 21:10

woka napisał(a):Michał ,... ile ???? ... 250 tys. PLZ ??? No, to nieźle musiało coś tam być. Grunt, ze trzymasz się a pieniążki .... rzecz nabyta, są albo ich brak. Trzeba oddać co nie swoje i po kłopocie, (tyle tylko że za same odsetki spędziłbyś niezłe wczasy w CRO).

hehe , masz niezłą pamięć , fakt za same odsetki .... no nie wiem
ile bym balował ale jest tego 50 tyś zł :) od 200 oczywiście
ale nic nie mam na szczęscie to mi nic nie zabiorą
no chyba że wspomnienia :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.12.2005 21:24

O kuna !!! ... 50 tys. toż to co najmniej 7-10 lat corocznego bobytu w CRO. Myśle jednak, ze jako CRO-maniak, o CRO nie zapominasz i nie zapomnisz. Powodzenia.
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 14.12.2005 23:24

woka napisał(a):O kuna !!! ... 50 tys. toż to co najmniej 7-10 lat corocznego bobytu w CRO. Myśle jednak, ze jako CRO-maniak, o CRO nie zapominasz i nie zapomnisz. Powodzenia.

dokładnie , nie mam zamiaru zapomnieć ale 50 tyś to jak tak po sobie widzę to nie wiem czy by wystarczyło na 2 miesiące w cro. Bobrze że zarejestrowałem moje drugie auto ma mamę które w lipcu kupiłem ale był by wstyd gdyby komornik skarbowy odjechał ode mnie moim A6 Avant Quatro - sasiad by się ze smiechu wykończył.
Dla niewtajemniczonych autko kupiłem z legalnych pieniazków jakie zarobiłem w pierwszej połowie tego roku - tak że nie oczekuję słów krytyki
nygus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nygus » 15.12.2005 14:45

My z żonką spędziliśmy na Hvarze w Ivan Dolac dwa tygodnie w podróży poślubnej było super. Przez tunel przejeżdża się płynnie w nocy światła nie działają (nie polecam jazdy w nocy w stronę Sucuraj (chyba tak sie pisze) strach w oczach jak się jedzie tą wąską drogą). Do Jelsy jedzie się 10 min do Hvar max 35 min. Po lewej od plaży głównej w Ivan Dolac jest plaża FKK (nie praktykowane przez turystów) idzie się tam po skałach ale warto bo można trafić na fajne zatoczki.Główna plaża to raj dla dzieciaków (małe kamyszki).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2005 23:07

Michał 'mike' napisał(a):.......Bobrze że zarejestrowałem moje drugie auto ma mamę które w lipcu kupiłem ale był by wstyd gdyby komornik skarbowy odjechał ode mnie moim A6 Avant Quatro - sasiad by się ze smiechu wykończył.
Dla niewtajemniczonych autko kupiłem z legalnych pieniazków jakie zarobiłem w pierwszej połowie tego roku - tak że nie oczekuję słów krytyki

...no chyba, że za przesadną skromność....
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 16.12.2005 11:28

slapol napisał(a):
Michał 'mike' napisał(a):.......Bobrze że zarejestrowałem moje drugie auto ma mamę które w lipcu kupiłem ale był by wstyd gdyby komornik skarbowy odjechał ode mnie moim A6 Avant Quatro - sasiad by się ze smiechu wykończył.

...no chyba, że za przesadną skromność....

slapol
no coś Ty , szybko przyszło - szybko poszło . Ja mam tą
wadę ze za nic nie potrafie pieniędzy uskładać bo zaraz cos kupuję
a potem to staje sie zbędne , niestety ale utrzymanie auta
jest u nas coraz droższe a ja mam dwa i jedno kilkuletnie stoi
a sprzedać nie mogę bo jeszcze rok w leasingu i ta utrata wartości
Żona czeka na prawko tak że będzie łatwiej
pozdr. i zycze Wesołych Świąt
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 22.12.2005 15:34

Miałem okazję dopłynąć z Hvaru ( Campu LILI -Obok Ivana Dolac) do wysp Lukavci. Mozna tam spokojnie dopłynąć pontonem z silnikiem, mnie zajeło to 45 minut, ale płynełem na desce windserfingowej.Wyspy sa bezludne-malutkie a na jednej z nich jest latarnia, ogólnie bardzo urokliwe.
PZDR
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie wytrzymam muszę się pochwalić, że: - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone