Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie wytrzymałem! - Borak 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 11:56

DarioG napisał(a):Znam, dlatego też wypytywałem o odległości z Villi Gloria w Boraku, wiesz może który to dom ?

a tutaj:
14.08-29.08 Cosmo Rzeszów - Borak [villa Gloria] (Passat/k. srebrny)

takie były plany z przed dwóch lat
forum/viewtopic.php?t=25461
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 12:05

Hmm, nie bardzo wiem co z tą wiedzą zrobić, ale już chyba wiem, który to dom. Kawałek na nóżkach, ale !! Cały rok na tyłeczku się siedzi więc ruch wskazany.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 13:08

Jak to nie wiesz - namierzasz wczasowicza i pytasz :)
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 13:14

A to spróbuję gościa namierzyć, dotąd szukałem informacji w forum i coś tam znalazłem, ale kontakt osobisty jest na pewno lepszy :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 13:25

napewno się uda :)
masz Człowieka w tym wątku :) :)
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 05.01.2011 14:28

DarioG napisał(a):dotąd szukałem informacji w forum i coś tam znalazłem,

Dario puść mi swój adres mailowy, to prześlę Ci mapkę z lokalizacją willi.

Nie jest daleko, na nogach w tempie wakacyjnym z 7 min. tyle że pod górkę i z górki, ale po drodze na piwko/winko możesz wstąpić do konoby.

No i jeszcze poczytaj np tu:

forum/viewtopic.php?t=20664
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 17:02

aaaaa dziękuję dziękuję z chęcią również poproszę tę mapkę :) Pozdrawiam

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 06.01.2011 18:59

DarioG napisał(a):aaaaa dziękuję dziękuję z chęcią również poproszę tę mapkę :) Pozdrawiam

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Mapka poszła, przesyłam Ci jeszcze dokładną relację ze zjazdu do tej willi od Potomje, z głównej drogi Ston - Orebić.

Ta relacja była kręcona jeszcze przed remontem drogi, teraz jest "znacznie" szerzej.

Pozdrówki
Witek22
Globtroter
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witek22 » 06.01.2011 20:19

DarioG napisał(a):Jest i trzeźwiący głos :) Wybieramy się w 2011 r, do Borka, czy w tych knajpkach faktycznie jest tak drogo ? A na plaży tłoczno i brudno ? Pozdrawiam
Witam. Jak już pisałem w Boraku byłem 5 lat temu. Sporo się mogło zmienić. Liczba mnoga przy knajpkach jest niewłaściwa. Tam był tylko jeden "lokal". Stoły i krzesła pod piniami, kuchnia w małym budynku. Cała zresztą miejscowość to ok 20 numerów (wtedy, bo w kierunku północnym wzdłuż wybrzeża budowano drogę, więc budynków mogło przybyć). Klimat w lokalu (Dalmacka Kuća) był rewelacyjny. Z właścicielem kłóciliśmy się o klimę, a on przy każdym podmuchu wiatru twierdził, że "już funguje". Nie chciał wymieniać potraw do których wpadły igły z drzew i jeszcze twierdził, że to lokalna przyprawa ale tym razem dostajemy ją gratis. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że kolacja u niego kosztowała więcej niż w restauracji w Dubrowniku. No cóż monopol to monopol. Ale miejsce dla poszukujących spokoju niezłe. Jeśli jeszcze jak inni forumowicze twierdzą tubylcy dbają o plażę to jest to tym bardziej miejsce należy polecić. Tyle że może nie willa La-kuca. Tam chcą ponad 60 Euro za dobę ale od osoby!!. Dwa domy bliżej płaciłem 85 euro za 6-cio osobowy apartament z klimą. No i ta odległość. Gdybym znowu chciałbym się gdzieś zaszyć, to chyba bym wybrał najodleglejsze rejony Ciovo. Pozdrawiam Witek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2011 20:23

Jadłem w tej konobie ze 20 razy... W Dubrovniku może ze 4 razy... Nie potwierdzam tych relacji cenowych podanych wyżej. Od 3 lat są tam dwie knajpy.
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 06.01.2011 21:21

Ech, zeszłoroczny Hvar podniósł poprzeczkę. Mam nadzieję, że Boraczek również w tym roku. Zobaczymy, ocenimy - oczywiscie subiektywnie ..., uwielbiam takie wiochy na zuuuupełnym południu CRO więc powinno być ok. Pozdrawiam
Aguha
Cromaniak
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 06.01.2011 22:30

Witek22 napisał(a):
DarioG napisał(a):Jest i trzeźwiący głos :) Wybieramy się w 2011 r, do Borka, czy w tych knajpkach faktycznie jest tak drogo ? A na plaży tłoczno i brudno ? Pozdrawiam
Witam. Jak już pisałem w Boraku byłem 5 lat temu. Sporo się mogło zmienić. Liczba mnoga przy knajpkach jest niewłaściwa. Tam był tylko jeden "lokal". Stoły i krzesła pod piniami, kuchnia w małym budynku. Cała zresztą miejscowość to ok 20 numerów (wtedy, bo w kierunku północnym wzdłuż wybrzeża budowano drogę, więc budynków mogło przybyć). Klimat w lokalu (Dalmacka Kuća) był rewelacyjny. Z właścicielem kłóciliśmy się o klimę, a on przy każdym podmuchu wiatru twierdził, że "już funguje". Nie chciał wymieniać potraw do których wpadły igły z drzew i jeszcze twierdził, że to lokalna przyprawa ale tym razem dostajemy ją gratis. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że kolacja u niego kosztowała więcej niż w restauracji w Dubrowniku. No cóż monopol to monopol. Ale miejsce dla poszukujących spokoju niezłe. Jeśli jeszcze jak inni forumowicze twierdzą tubylcy dbają o plażę to jest to tym bardziej miejsce należy polecić. Tyle że może nie willa La-kuca. Tam chcą ponad 60 Euro za dobę ale od osoby!!. Dwa domy bliżej płaciłem 85 euro za 6-cio osobowy apartament z klimą. No i ta odległość. Gdybym znowu chciałbym się gdzieś zaszyć, to chyba bym wybrał najodleglejsze rejony Ciovo. Pozdrawiam Witek

Ja osobiście uważam, że w Dalmatinskiej Kucy nie jest specjalnie drogo. Na pewno nie najtaniej, ale prawie codzienne posiłki nie zrujnowały naszego budżetu, choć go nieco nadszarpnęły :wink:. Jednakże uważam, że podawane tam jedzenie jest warte swojej ceny, a Pan Gospodarz przemiły, przesympatyczny. Zawsze można stołować się w drugiej knajpie, jest nieco taniej, a pizze mają naprawde przednią. Natomiast ceny w Dubrowniku to hohoho 8)
Pozdrawiam i do zobaczenia w Borku :) :papa:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 06.01.2011 22:36

Bocian napisał(a):Jadłem w tej konobie ze 20 razy... W Dubrovniku może ze 4 razy... Nie potwierdzam tych relacji cenowych podanych wyżej. Od 3 lat są tam dwie knajpy.

Powiem tak, super tanio nie jest ale do"drogo jak w Dubrowniku" to tej konobie raczej daleko.

Dokładnie, są dwie konoby, jedna w centrum a druga na obrzeżach miasta :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2011 08:23

WojteC5 napisał(a):na obrzeżach miasta :wink:

czyli jakieś 150m dalej... 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2011 18:05

Sorry,że ci sie tu "wrzynam".ale ponieważ to temat na..........temat :wink: ,mam pytanie....
Ktoś może się wypowiedzieć na temat lokalizacji tego obiektu:

http://www.dubrovnik-area.com/eng/detai ... =JA-A-0033

opis dosyć ubogi w słowo pisane i "fotografowane", a nie chciałbym wylądować w lesie 1 km od morza... :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie wytrzymałem! - Borak 2010 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies