Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie wytrzymałem! - Borak 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 11:56

DarioG napisał(a):Znam, dlatego też wypytywałem o odległości z Villi Gloria w Boraku, wiesz może który to dom ?

a tutaj:
14.08-29.08 Cosmo Rzeszów - Borak [villa Gloria] (Passat/k. srebrny)

takie były plany z przed dwóch lat
forum/viewtopic.php?t=25461
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 12:05

Hmm, nie bardzo wiem co z tą wiedzą zrobić, ale już chyba wiem, który to dom. Kawałek na nóżkach, ale !! Cały rok na tyłeczku się siedzi więc ruch wskazany.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 13:08

Jak to nie wiesz - namierzasz wczasowicza i pytasz :)
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 13:14

A to spróbuję gościa namierzyć, dotąd szukałem informacji w forum i coś tam znalazłem, ale kontakt osobisty jest na pewno lepszy :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.01.2011 13:25

napewno się uda :)
masz Człowieka w tym wątku :) :)
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 05.01.2011 14:28

DarioG napisał(a):dotąd szukałem informacji w forum i coś tam znalazłem,

Dario puść mi swój adres mailowy, to prześlę Ci mapkę z lokalizacją willi.

Nie jest daleko, na nogach w tempie wakacyjnym z 7 min. tyle że pod górkę i z górki, ale po drodze na piwko/winko możesz wstąpić do konoby.

No i jeszcze poczytaj np tu:

forum/viewtopic.php?t=20664
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 05.01.2011 17:02

aaaaa dziękuję dziękuję z chęcią również poproszę tę mapkę :) Pozdrawiam

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 06.01.2011 18:59

DarioG napisał(a):aaaaa dziękuję dziękuję z chęcią również poproszę tę mapkę :) Pozdrawiam

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Mapka poszła, przesyłam Ci jeszcze dokładną relację ze zjazdu do tej willi od Potomje, z głównej drogi Ston - Orebić.

Ta relacja była kręcona jeszcze przed remontem drogi, teraz jest "znacznie" szerzej.

Pozdrówki
Witek22
Globtroter
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witek22 » 06.01.2011 20:19

DarioG napisał(a):Jest i trzeźwiący głos :) Wybieramy się w 2011 r, do Borka, czy w tych knajpkach faktycznie jest tak drogo ? A na plaży tłoczno i brudno ? Pozdrawiam
Witam. Jak już pisałem w Boraku byłem 5 lat temu. Sporo się mogło zmienić. Liczba mnoga przy knajpkach jest niewłaściwa. Tam był tylko jeden "lokal". Stoły i krzesła pod piniami, kuchnia w małym budynku. Cała zresztą miejscowość to ok 20 numerów (wtedy, bo w kierunku północnym wzdłuż wybrzeża budowano drogę, więc budynków mogło przybyć). Klimat w lokalu (Dalmacka Kuća) był rewelacyjny. Z właścicielem kłóciliśmy się o klimę, a on przy każdym podmuchu wiatru twierdził, że "już funguje". Nie chciał wymieniać potraw do których wpadły igły z drzew i jeszcze twierdził, że to lokalna przyprawa ale tym razem dostajemy ją gratis. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że kolacja u niego kosztowała więcej niż w restauracji w Dubrowniku. No cóż monopol to monopol. Ale miejsce dla poszukujących spokoju niezłe. Jeśli jeszcze jak inni forumowicze twierdzą tubylcy dbają o plażę to jest to tym bardziej miejsce należy polecić. Tyle że może nie willa La-kuca. Tam chcą ponad 60 Euro za dobę ale od osoby!!. Dwa domy bliżej płaciłem 85 euro za 6-cio osobowy apartament z klimą. No i ta odległość. Gdybym znowu chciałbym się gdzieś zaszyć, to chyba bym wybrał najodleglejsze rejony Ciovo. Pozdrawiam Witek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2011 20:23

Jadłem w tej konobie ze 20 razy... W Dubrovniku może ze 4 razy... Nie potwierdzam tych relacji cenowych podanych wyżej. Od 3 lat są tam dwie knajpy.
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 06.01.2011 21:21

Ech, zeszłoroczny Hvar podniósł poprzeczkę. Mam nadzieję, że Boraczek również w tym roku. Zobaczymy, ocenimy - oczywiscie subiektywnie ..., uwielbiam takie wiochy na zuuuupełnym południu CRO więc powinno być ok. Pozdrawiam
Aguha
Cromaniak
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 06.01.2011 22:30

Witek22 napisał(a):
DarioG napisał(a):Jest i trzeźwiący głos :) Wybieramy się w 2011 r, do Borka, czy w tych knajpkach faktycznie jest tak drogo ? A na plaży tłoczno i brudno ? Pozdrawiam
Witam. Jak już pisałem w Boraku byłem 5 lat temu. Sporo się mogło zmienić. Liczba mnoga przy knajpkach jest niewłaściwa. Tam był tylko jeden "lokal". Stoły i krzesła pod piniami, kuchnia w małym budynku. Cała zresztą miejscowość to ok 20 numerów (wtedy, bo w kierunku północnym wzdłuż wybrzeża budowano drogę, więc budynków mogło przybyć). Klimat w lokalu (Dalmacka Kuća) był rewelacyjny. Z właścicielem kłóciliśmy się o klimę, a on przy każdym podmuchu wiatru twierdził, że "już funguje". Nie chciał wymieniać potraw do których wpadły igły z drzew i jeszcze twierdził, że to lokalna przyprawa ale tym razem dostajemy ją gratis. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że kolacja u niego kosztowała więcej niż w restauracji w Dubrowniku. No cóż monopol to monopol. Ale miejsce dla poszukujących spokoju niezłe. Jeśli jeszcze jak inni forumowicze twierdzą tubylcy dbają o plażę to jest to tym bardziej miejsce należy polecić. Tyle że może nie willa La-kuca. Tam chcą ponad 60 Euro za dobę ale od osoby!!. Dwa domy bliżej płaciłem 85 euro za 6-cio osobowy apartament z klimą. No i ta odległość. Gdybym znowu chciałbym się gdzieś zaszyć, to chyba bym wybrał najodleglejsze rejony Ciovo. Pozdrawiam Witek

Ja osobiście uważam, że w Dalmatinskiej Kucy nie jest specjalnie drogo. Na pewno nie najtaniej, ale prawie codzienne posiłki nie zrujnowały naszego budżetu, choć go nieco nadszarpnęły :wink:. Jednakże uważam, że podawane tam jedzenie jest warte swojej ceny, a Pan Gospodarz przemiły, przesympatyczny. Zawsze można stołować się w drugiej knajpie, jest nieco taniej, a pizze mają naprawde przednią. Natomiast ceny w Dubrowniku to hohoho 8)
Pozdrawiam i do zobaczenia w Borku :) :papa:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 06.01.2011 22:36

Bocian napisał(a):Jadłem w tej konobie ze 20 razy... W Dubrovniku może ze 4 razy... Nie potwierdzam tych relacji cenowych podanych wyżej. Od 3 lat są tam dwie knajpy.

Powiem tak, super tanio nie jest ale do"drogo jak w Dubrowniku" to tej konobie raczej daleko.

Dokładnie, są dwie konoby, jedna w centrum a druga na obrzeżach miasta :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2011 08:23

WojteC5 napisał(a):na obrzeżach miasta :wink:

czyli jakieś 150m dalej... 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2011 18:05

Sorry,że ci sie tu "wrzynam".ale ponieważ to temat na..........temat :wink: ,mam pytanie....
Ktoś może się wypowiedzieć na temat lokalizacji tego obiektu:

http://www.dubrovnik-area.com/eng/detai ... =JA-A-0033

opis dosyć ubogi w słowo pisane i "fotografowane", a nie chciałbym wylądować w lesie 1 km od morza... :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie wytrzymałem! - Borak 2010 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone