Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nie wiem gdzie??????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwonsia
Podróżnik
nie wiem gdzie??????

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 09.05.2005 20:57

witam wszystkich cromaniaków :D.Od kilku tygodni siedzę na tym forum i chyba przeczytałam już wszystko.Niedawno kupiliśmy z mężem przyczepę kempingową i za cel tegorocznynych wakacji obraliśmy sobie Chorwacje!Wybieramy się tam po raz pierwszy!problem tkwi w tym że nie mam pojęcia gdzie!!!!!!!!Poprzeczytaniu większości tematów dalej nie podjełam decyzji.Byłam już na wielu stronach różnych ośrodków kempingowych i nie umię się zdecydować!Region który mnie urzekł oglądając różne fotki to Dalmacja aszczególnie Hvar i płw.Plejsac!Poradzcie!Dodam jeszcze że wybieramy się po 15 czerwca na około 2 tygodnie.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :D
łysy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) łysy » 09.05.2005 21:34

Nie jest tak żle najważniejsdze że wiecie że jedziecie do CRO wybór Dalmacji to super wybór ,w tym terminie można jechać spoko w ciemno i tam gdzie się wam spodoba można się zatrzymać a za parę dni ewentualnie pojechać dalej
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 10.05.2005 08:07

Jeśli chodzi o wyjazd z przyczepą kempingową to chyba polecałabym bardziej peljesac. Na havarze jest mały wybór kemping dla wędrowców z przyczepami.
Lili w Jagodnej odpada, nie przejedziesz z przyczepa przez tunel a i na kemping się nie dostaniesz. W moim odczuciu pozostaje wyłacznie kemping w Sucuraju i chyba Milna ale nie jestem pewna czy tam wjedziesz z przyczepą.
Reszta kempingów na Hvarze odpada ( przynajmniej według mojej oceny są nieatrakcyjne, kiepsko położone etc.)

A na Peljesacu jest zdecydowanie większy wybór - myślę że najlepszy to Prapratno ( tyle tu o nim, ze napewno go znasz)
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 10.05.2005 18:09

:DDZIĘKI BARDZO ZA PORADY!!!!JUŻ GDZIEŚ CZYTAŁAM ŻE NA HVARZE SĄ TRUDNE WARUNKI DROGOWE I TY MI TO POTWIERDZIŁAŚ.NO WIĘC HVAR ODPADA.JESTEŚMY CAŁKOWITYMI NOWICJUSZAMI JEŻELI CHODZI O TEN TYP SPĘDZANIA URLOPU I TEN KRAJ LICZĘ NA WIĘCEJ PODPOWIEDZI Z WASZEJ STRONY.NA PRZYKŁAD ILE ZE ŚLĄSKA JEST NA PŁW. PLEJSAC,JAKA TRASA NAJLEPSZA DLA AUTA Z PRZYCZEPĄ KEMP.?ZASTANAWIAŁAM SIĘ TEŻ ŻEBY PO DRODZE DO CELU ZATRZYMAĆ SIĘ NA KILKA DNI W JAKIMŚ PRZYJEMNYM MIEJSCU OCZYWIŚCIE CHODZI MI O CHORWACJĘ.NO TO NA RAZIE TYLE.JESZCZE RAZ DZIIĘKI :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 10.05.2005 18:27

Ze Śląska - jakieś 1400km ( tak na oko - moze troche mniej....)

Warto się w czasie jazdy zatrzymać się w PN Plitvice.

Droga - cieszyn -brno- wieden- graz-maribor- zagrzeb - split-makarska- ploce ( i tu prom) albo dalej na peljesac...........
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 17.05.2005 14:47

Polecam następującą trasę:

1. Rażanac koło Zadaru ( tutaj można zaliczyć Pag, Zadar, Plitwickie Jaziora )

2. Vodice koło Sibenika ( tutaj: Sibenik, Park Krka )

3. Zasotrog za Makraską ( tutaj: Dubrovnik, Makrska, Omis, BiH a dla kogos kto lubi Medżugorie ( nie wiem jak się pisze :) ))

Oczywiście z każdego z tych miejsc sporo ofert rejsów na wyspy.

Miłych wakacji
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.05.2005 20:40

Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.05.2005 21:08

Proponuję Pakostane koło Zadaru. Byłem tam z rodziną dwa lata temu i w tym roku również tam jadę 24.06. Będziemy mieszkali w apartamencie. Doskonała baza wypadowa do okolicznych parków narodowych, miastbliższych i dalszych. Cicha i fajna mieścina. Pole namiotowe wsród pinii (zacienione). Pamiętajcie o folii na przyczepę lub namioty (żywica).
Pozdrawiam Fux :D
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 19.05.2005 21:35

woka napisał(a):Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.

Szczerze mówiąc właśnie na Krku podobało mi się najmniej - nie ma tam tego, co w Chorwacji urzekło mnie najbardziej, czyli tego górsko-morskiego klimatu... Wydaje mi się, że Dalmacja jest o wiele ładniejsza, bardziej "chorwacka". Jeśli na Peljesac, to polecam kamping Perna w Orebicu, naprzeciwko Korculi.

PozdraV
J.
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 20.05.2005 07:58

...ja też uważam, że jeśli do Chorwacji to na południe (nie widziałem wprawdzie Istrii)...chorwacki klimat można poczuć dopiero w Dalmacji...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.05.2005 12:48

Jacunio napisał(a):
woka napisał(a):Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.

Szczerze mówiąc właśnie na Krku podobało mi się najmniej - nie ma tam tego, co w Chorwacji urzekło mnie najbardziej, czyli tego górsko-morskiego klimatu... Wydaje mi się, że Dalmacja jest o wiele ładniejsza, bardziej "chorwacka". Jeśli na Peljesac, to polecam kamping Perna w Orebicu, naprzeciwko Korculi.

PozdraV
J.

No Panowie i Panie ... na KRK nie ma klimatu ?? a Stara Baśka, Baśka, Verbnik to co ? Owszm jak ktos zajedzie np. do Malińskiej lub "siedzi" na 4 literach to za bardzo nic nie widzi. Ja w Dalmacji nie byłem, wybiaram sie w tym roku lecz troche boje sie tego bezludzia i marnych warunków. Widziałem strone www Plejsac / czy jakos tam/. To u mnie nad Soliną jest ciekawiej. Gdzie tam jest klimat ? Jakaś wiocha i drzewa jak w Bieszczadach. Plaże dzikie bez najmniejszej infranstruktury, ludzi ... 3 osobniki na km2. Mnie to nie pociąga.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 20.05.2005 13:37

woka napisał(a):
Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

No Panowie i Panie ... na KRK nie ma klimatu ?? a Stara Baśka, Baśka, Verbnik to co ? Owszm jak ktos zajedzie np. do Malińskiej lub "siedzi" na 4 literach to za bardzo nic nie widzi. Ja w Dalmacji nie byłem, wybiaram sie w tym roku lecz troche boje sie tego bezludzia i marnych warunków. Widziałem strone www Plejsac / czy jakos tam/. To u mnie nad Soliną jest ciekawiej. Gdzie tam jest klimat ? Jakaś wiocha i drzewa jak w Bieszczadach. Plaże dzikie bez najmniejszej infranstruktury, ludzi ... 3 osobniki na km2. Mnie to nie pociąga.

Aaaa, to podyskutujemy po powrocie z tej wiochy...
Aczkolwiek nie wiem, czy będzie o czym, bo Kolega widzę ma zupełnie inne gusta...

Powrót do Kempingi

nie wiem gdzie??????
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone