woka napisał(a):Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.
Jacunio napisał(a):woka napisał(a):Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.
Szczerze mówiąc właśnie na Krku podobało mi się najmniej - nie ma tam tego, co w Chorwacji urzekło mnie najbardziej, czyli tego górsko-morskiego klimatu... Wydaje mi się, że Dalmacja jest o wiele ładniejsza, bardziej "chorwacka". Jeśli na Peljesac, to polecam kamping Perna w Orebicu, naprzeciwko Korculi.
PozdraV
J.
woka napisał(a):Jacunio napisał(a):woka napisał(a):Gdzie pojedziesz to oczywiście decyzja Twoja lecz ja bym proponował wyspę KRK. Blizej, do samego końca w zasadzie autostrada /Rjeka/. Oprócz tego klimat wyspy jest cudny, typowo śródziemnomorski. Duża wyspa, kempingów sporo. Naprawdę polecam.
Szczerze mówiąc właśnie na Krku podobało mi się najmniej - nie ma tam tego, co w Chorwacji urzekło mnie najbardziej, czyli tego górsko-morskiego klimatu... Wydaje mi się, że Dalmacja jest o wiele ładniejsza, bardziej "chorwacka". Jeśli na Peljesac, to polecam kamping Perna w Orebicu, naprzeciwko Korculi.
PozdraV
J.
No Panowie i Panie ... na KRK nie ma klimatu ?? a Stara Baśka, Baśka, Verbnik to co ? Owszm jak ktos zajedzie np. do Malińskiej lub "siedzi" na 4 literach to za bardzo nic nie widzi. Ja w Dalmacji nie byłem, wybiaram sie w tym roku lecz troche boje sie tego bezludzia i marnych warunków. Widziałem strone www Plejsac / czy jakos tam/. To u mnie nad Soliną jest ciekawiej. Gdzie tam jest klimat ? Jakaś wiocha i drzewa jak w Bieszczadach. Plaże dzikie bez najmniejszej infranstruktury, ludzi ... 3 osobniki na km2. Mnie to nie pociąga.