Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie umiem pływać :(

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANIULKA
Plażowicz
Nie umiem pływać :(

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANIULKA » 13.04.2003 08:22

"...osoby nie umiejące pływać będą miały z morza raczej marny pożytek; niewiele jest miejsc, w których można brodzić w morzu. Najczęściej wystarczy parę kroków, by znaleźć się na głębokiej wodzie."

To cytat z niniejszego serwisu :( Wyjeżdżam na wyspę Brać - czy rzeczywiście nie będę tam mogła korzystać z uroków "brodzenia"?

Pozdr.A.
jaccco
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaccco » 22.04.2003 10:45

Z tego co mi się wydaje to akurat na Bracu będziesz mogła brodzić. Są tam piaszczyste plaże a w zatoce, do której mnie przywieziono z Omisu w ramach fish-picniku (niestety nie znam nazwy) były długie płycizny.

Pozdr.
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 14.05.2003 20:19

Aniulka nie przejmuj sie, ze nie umiesz plywac, w Adriatyku jest tyle soli, ze ciezko byloby sie utopic...
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 15.05.2003 09:05

Cześć,
Nie przejmuj się. Ja też nie umiem pływać i jakoś mi to w życiu nie przeszkadza :) .
Jeżdżę nad Adriatyk od jakiegoś czasu i nie zdarzyło się, abym nie mógł korzystać z uroków morza :wink: .
Przyjemnego wyjazdu :!:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 15.05.2003 10:51

Nie patrz w okularach na dno morza. Jak zobaczysz , że w gruncie rzeczy stoisz na zboczu góry lub na skalnym urwisku to możesz więcej do wody nie wejść. Chociaż obiektywnie , rzecz biorąc to woda jest tak słona, że bez problemu można sobie na niej leżeć zupełnie nie umiejąc pływać
Wadzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wadzik » 15.05.2003 11:10

to prawda , sól tak unosi ze trudno zejść pod wode
może właśnie w HR sie przłełamiesz i zaczniesz pływać
jakuza
Croentuzjasta
pływanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakuza » 15.05.2003 11:32

:D moja żona także nie umie pływać,ale w Chorwacji jakoś się przeł amuje aby wejść do morza po szyję lub potaplać się z materaca. Wystarcz jej 2-3m. pł ytkiej wody.Myślę że dasz sobie radę !
Jakub
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jakub » 15.05.2003 17:11

Po powrocie napisz , że własnie tam po raz pierwszy oderwałaś nogi od dna na dłuższy czas.
Tego Ci życzę.
Jakub :D
ANIULKA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANIULKA » 15.05.2003 21:43

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, a jak będzie przekonam się wkrótce - wyjazd już za 10 dni :lol:
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
A.
łysy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) łysy » 16.05.2003 06:34

ANIULKO :lol: :D :)
JAK BĘZIESZ NA MIEJSCU I BĘDZIESZ MIAŁA MOZLIWOŚĆ DOJŚCIA DO FORUM NAPISZ JAKA POGODA BO JA JADĘ JUŻ ZA 20 DNI
HURRRRRRRRRRRRA
NARA ŁYSY :papa:
silla1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silla1 » 08.06.2004 11:21

Niech nikt sie nie zraża!!!
Ja też nie umiem pływać a jeżdżę od kilku tat nad ciepłe morza, m.in. do Chorwacji, Grecji i na Korsykę.
Radzę kupić płetwy i maskę z rurką, a wtedy nic nas nie zatopi!!!
Pozdrowionka 8)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 11.06.2004 11:04

Jak byłem 2 lata temu, to wchodziłem do wody w zwykłych klapkach. Te klapki + słona woda tak wypychały do góry, że wystarczyło tylko rozgarnąć wodę rękami żeby się przemieścić :-) Powiem więcej, zanurkowanie było niezłym wyczynem, bo co chwila wypychało.

A co do nauki pływania, nigdy nie jest za późno. Ja zapisałem syna na naukę pływania, za namową instruktora też wlazłem do wody. Wcześniej robiłem 200 m ze straszliwym wysiłkiem (wyglądało to jakbym się topił). Po 2-3 miesiącach nauki (raz w tygodniu) zacząłem robić 1500 m :-)
Selise
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Selise » 25.06.2004 20:42

Najwyższy czas żeby nauczyć się pływać. Do Chorwacji jeździ się przede wszystkim po to, żeby skorzystać z kąpieli morskiej... A pływanie to pożyteczna umiejętność (czasem ktoś się topi na naszych oczach a my z braku umiejętności pływania nie możemy mu pomóc)....
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 28.06.2004 09:35

Ja na szczęście umiem :D Jak ktoś nie umie to materacyk pod pachę i do wody, pływanie to nie jest taka trudna rzecz,a zwłaszcza nad ardiatykiem gdzie woda sama wypycha na powierzchnię :D
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 28.06.2004 10:27

:lol: Ja pływam tylko w Adriatyku :lol:
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone