Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie umiem pływać :(

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 28.06.2004 10:38

Anulka...czas najwyższy...!!!!
Jadran sam się prosi żeby go ujarzmić!!!
Kładź się na wodę i.........wyobraź sobie,że morze to twój szef!!!!! Wal go rękami i nogami ze wszystkich sił (tylko uważaj żebyś w ataku szału nie dopłynęła na Hvar):):):)
Neolin
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Neolin » 06.07.2004 09:48

A czy w okolicach Splitu (Kastel Stafilic) można brodzić na brzegu chociaż te 5-6 metrów ??
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 08.08.2004 19:09

ANIULKA napisał(a):"...osoby nie umiejące pływać będą miały z morza raczej marny pożytek; niewiele jest miejsc, w których można brodzić w morzu. Najczęściej wystarczy parę kroków, by znaleźć się na głębokiej wodzie."

To cytat z niniejszego serwisu :( Wyjeżdżam na wyspę Brać - czy rzeczywiście nie będę tam mogła korzystać z uroków "brodzenia"?

Pozdr.A.

przeciez jest solona woda i unosi
nie mam problemu z pływaniem :)
leonarda
Autostopowicz
Przyjazna plaża na cudownej wyspie Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonarda » 11.08.2004 15:18

Do nauki pływania polecam plażę przy cudownym campingu Grebisce na wyspie Hvar. Mój mąż właśnie tam pamiętnego 24 lipca tegoż roku opanował tę pożyteczna umiejetność i nareszcie mogliśmy razem korzystać z wszystkich uroków jakie oferuje morska toń. Nauka trwała zadziwiajaco krótko, gdyż jest to piaszczysta plaża z bardzo długo (jakieś 40 metrów) ciągnącą sią płytka wodą, w której można oswoić sie z morzem, popróbować i potrenować pływanie. Oprócz tej miłej plaży przy campingu jest też "to, co tygryski lubią najbardziej", czyli malownicze skałki wprost stworzone do nurkowania. Z Hvaru wróciliśmy 2 dni temu, chętnie służę radą.
And_Kar
Podróżnik
Re: Przyjazna plaża na cudownej wyspie Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) And_Kar » 11.08.2004 15:55

leonarda napisał(a):Do nauki pływania polecam plażę przy cudownym campingu Grebisce na wyspie Hvar. Mój mąż właśnie tam pamiętnego 24 lipca tegoż roku opanował tę pożyteczna umiejetność ....

Gratulacje, ale nie wyciągałbym zbyt pochopnych wniosków. Warto zweryfikować te umiejętności w "słodkich wodach", bo pływanie w Adriatyku to żadna sztuka. Mam nadzieję, że będzie OK :)
dex55
Plażowicz
Nie przejmuj sie

Nieprzeczytany postnapisał(a) dex55 » 07.05.2005 20:13

Osobiście byłem z rodziną na wyspie Brać w miejscowości Supetar. Jest tam przepięknie. W morzu głębokość stopniowo tylko się powiększa tak że po kilkunastu metrach od brzegu trzeba płynąć jednak w odległości kilkunastu metrów od plaży jest piękny basen w którym jest płytko i darmowy wstęp oraz każdego dnia aerobik. Na tej samej wyspie lecz w miejscowości Bol jest głęboko już po 2 metrach od brzegu. 8)
patart
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patart » 07.05.2005 21:37

:D w crikvenicy jest super plaza dla bojacych sie wody, szkoda tylko ze platna ;(
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 05.06.2005 13:35

Nie jestem wytrawnym pływakiem ale w Cro pływa mi się dobrze ze względu na wodę. Natomiast w Balatonie idę na dno. 8)
Gingi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gingi » 17.06.2005 09:19

Hej!
Jeżeli chodzi o pływanie to ja nauczylam sie własnie w Chorwacji! Wiec głowa do góry warto spróbować! Byliśmy wtedy na Istrii(niedaleko Puli) plaża była super chociaż kamienista. W tym roku wybieramy sie w okolice Omisu, Już sie nie mozemy doczekać. :D
Agnieszka@15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka@15 » 18.06.2005 21:48

Zawsze możesz się tylko opalać no i też nauczyć się pływać. :D
plajster
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) plajster » 19.06.2005 00:43

-co do tej slonosci to oki, woda jest slona, powiem Wam jednak z doswiadczenia, ze jak ktos plywac nie umie to i w takiej wodzie unosic sie nie bedzie, jednak z drugiej strony w Cro nie brakuje plaz z plytka woda. Bylem 2 lata temu z Zatonie kolo Zadaru i woda tam siegala po szyje dopiero jakies 40m od brzegu, tak wiec to chyba idealna plaza dla splawikow :)
- ja plywac umiem calkiem niezle, ale jesli ktos ma w tym braki to chorwacja i jej morze rzeczywiscie jest dobrym miejscem na rozpoczecie nauki, powodzenia SPLAWIKI :P
Teodor2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teodor2 » 23.06.2005 12:01

Zaloz piankowe klapki a na pewno sie nie utopisz. :D
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 23.06.2005 13:59

Nie przejmuj sie ja nei umiem plywac moja narzeczona nie umie moi rodzice i babcia moi przyszli tesciowie tez itd... Jakos da sie zyc ;-)
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 23.06.2005 18:38

też nie umiem pływać a na plaży i w wodzie było cudnie.
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 26.06.2005 08:53

:)
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone