dids76 napisał(a): Mnie dziad zawsze wypłaci tylko tyle ile mam na koncie
Zwykły łobuz
dids76 napisał(a): Mnie dziad zawsze wypłaci tylko tyle ile mam na koncie
agaforever napisał(a):W jakiej walucie Wy macie karty i jak to jest w przypaku innych banków?
Serce w pasy napisał(a):dids76 napisał(a):Mnie najtaniej wychodziło płacenie kartą kredytową Getin Banku (Visa Silver), minimalnie drożej wychodziło płacenie zwykłą kartą debetową Visa też z Getin Banku. Za wybieranie "ze ściany" obierają prowizję 2% (minimum 10zł), ale nie liczą nic za przewalutowanie.
Karty krdytowej nie używam za granicą bo później właśnie są takie niespodzianki, ale cóż to są za koszty
georem napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Pracodawca płaci mi w złotówkach, więc taką walutę nam na koncie.
Jak wyżej, zwykły Łobuz!
Motoschiza napisał(a):Serce w pasy napisał(a):dids76 napisał(a):Mnie najtaniej wychodziło płacenie kartą kredytową Getin Banku (Visa Silver), minimalnie drożej wychodziło płacenie zwykłą kartą debetową Visa też z Getin Banku. Za wybieranie "ze ściany" obierają prowizję 2% (minimum 10zł), ale nie liczą nic za przewalutowanie.
Karty krdytowej nie używam za granicą bo później właśnie są takie niespodzianki, ale cóż to są za koszty
Korzystam z karty kredytowej ING i nie mam problemów z jej spłaceniem.
Jak spłacasz w terminie to nie ma żadnych odsetek.
Minus jest jeden że po powrocie trzeba spłacić
smer napisał(a):I po co to wszystko? Żeby w skali wakacji zaoszczędzić 2% kosztów? O rany, to się nie opyla! Myślę, że większość z nas wybuliłaby bez zmrużenia oka dodatkowo te 2%, byleby tylko móc się na wakacjach wakacjować
smer napisał(a):tyle, że rozstrzygałem je w głębi kory mózgowej...
kaeres napisał(a):Waściowie dobrze prawicie.
Nie zawracać sobie głowy płaceniem.
Tylko, że co jak co ale prowizja zapłatą kartą kredytową 3% ALE NIE MNIEJ NIŻ 10zł to chyba daje do myślenia ??
Idę po chleb za 10kn, a zapłacę za to 10kn+10zł bo przecież nie będę się przejmował kosztami prowizji
Zdrowy rozsądek też się przyda.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne