Haweł napisał(a):A ja mam takie pytanie:
Ile jestescie,ile zaostrzedzicie pieniedzy na placeniu karta,a na wymianie w kantorze na euro,a potem na kuny,przy kwocie np. 5,6 tys. zlotych ?
Czy jest sens sie bawic w karte,ktora moze nieraz nie banglac...wiele razy widzialem w PL,jak karta nie zostala zaakceptowana i byly biegi do bankomatu...
smer napisał(a): Niemniej należy pamiętac, że drugą kartę (i to najlepiej kredytową) należy brac ze sobą, gdyby coś się wysypało...
Serce w pasy napisał(a):posiadam katrę z Mbanku, który nie pobiera żadnej prowizji za wypłaty z bankomatów na całym świecie, a do tego kurs przeliczeniowy całkiem znośny tzn może gdybym pojeździł pół dnia po kantorach w dniu wyjazdu to znalazłbym o jakiś jeden grosz taniej:)
Zavadcoff napisał(a):Serce w pasy napisał(a):posiadam katrę z Mbanku, który nie pobiera żadnej prowizji za wypłaty z bankomatów na całym świecie, a do tego kurs przeliczeniowy całkiem znośny tzn może gdybym pojeździł pół dnia po kantorach w dniu wyjazdu to znalazłbym o jakiś jeden grosz taniej:)
Która to karta? Mi wcześniej też się tak wydawało, ale doczytałem na dole tabeli opłat i prowizji, że "w przypadku transakcji wypłat gotówki dokonanych za granicą w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości do 2% wartości transakcji". Zatem w Słowenii bez prowizji, ale w CRO niestety coś tam sobie bank urwie.
Pozdrawiam
Zavadcoff napisał(a):...Zatem w Słowenii bez prowizji, ale w CRO niestety coś tam sobie bank urwie.....
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne