Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie panikujcie , zawsze można coś znaleźć za dobrą cenę

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 22:33

Sezon, - lipiec - apartament z dwoma pokojami, i do tego w tym samym budynku dodatkowy apartament dla dwójki-
na chłopski rozum, znajdę ? Brela

czy moze byc problem, ( 4 dzieci , namiotu nie mamy :)))
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.03.2009 22:50

Mosqito napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):Mosqito, w ciemno czyli w nieznane. a jesli juz masz foldery zdjęcia to w jakie ciemno...?? .... Nie próbuj wiec robić ludziom wody z mózgu.

Oj Marku, Marku... szron widzę na Twej głowie, mniemam wiec żeś człowiek życiem doświadczony a takie rzeczy piszesz :-) Uwierz mi że można tak zrobić zdjęcie obiektu że nie będzie widać ani autostrady kawałek za domem, ani składowiska śmieci, odległość do morza rzeczywiście będzie miała 200 metrów (jak nie doliczysz wysokości urwiska), nie zobaczysz że dom jest w skalnej dolinie gdzie kilkadziesiąt metrów wyżej jest kościół i odbijane od skał echo jego dzwonów zrobi Ci codzienną pobudkę przez cały pobyt i tak dalej i tak dalej.... A już nade wszystko nie zobaczysz choćby tego czy w domu jest brudno i czy właściciele to osoby u których byś chciał mieszkać.

Więc nie zarzucaj mi proszę robienia ludziom wody z mózgu, bo z turystyką jestem związany zarówno zawodowo jak i poprzez pasję, więc siłą rzeczy wiem o pewnych rzeczach, które Tobie mogą umknąć i piszę dlatego aby ludzi uczulić na pewne sprawy i przedstawiam swój kąt widzenia do czego mam prawo.

PS Imiona piszemy wielką literą.

sorry nie wiedziałem, że Mosqito to imię...:( w polskim sie pisze Sebek to rozumiem od Sebastiana- mniejsza z tym
Wiem jak mozna zrobić zdjęcie by było widać to co się chce..;) Jaki problem sprawdzić np tu na forum dane apartamenty?? Napiszłem, gdzie mieszkalismy na maila jednemu userowi i zaraz mi podał linka do strony gdzie pokazany był dokładnie ten apart. Kilka pytań i juz wiesz czy chcesz tam jechać czy nie.W jasno ..?? To jedz np. do Czarnogóry i do tego większą grupą. Nie wiesz czy nie zaplacisz wiecej niż na CRO nie wiesz czy nie będziesz spał na plaży - czy to jest w jasno...??
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 23:05

"gdzie mieszkalismy na maila jednemu userowi i zaraz mi podał linka do strony gdzie pokazany był dokładnie ten apart" - do kogo mam się zwrócić, moze ktoś wie, była tam ?
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 16.03.2009 23:14

Bodzioch Marek napisał(a):Jaki problem sprawdzić np tu na forum dane apartamenty??.....

Taki, że na forum nie ma wszystkich, co więcej śmiem twierdzić że większości apartamentów nie ma w sieci w ogóle. Poza tym jak Ci już pisałem, każdy ma inne wymagania i potrzeby i to co dla jednego będzie zaletą dla innego będzie wadą itd.

Bodzioch Marek napisał(a):Nie wiesz czy nie zaplacisz wiecej niż na CRO nie wiesz czy nie będziesz spał na plaży - czy to jest w jasno...??

Chyba dramatyzujesz. Jasne że szukając większą grupą jest trudniej razem się zakwaterować ale jeśli sobie założysz realny pułap cenowy w stosunku do wymagań to po prostu szukasz do skutku. Nie byłem w Czarnogórze, nie wiem jakie tam są ceny.

Bodzioch Marek napisał(a):Napiszłem, gdzie mieszkalismy na maila jednemu userowi i zaraz mi podał linka do strony gdzie pokazany był dokładnie ten apart. Kilka pytań i juz wiesz czy chcesz tam jechać czy nie. W jasno ..??

Marku, nie będę się z Tobą spierał. Tym bardziej, że wcześniej pisałeś, że też jeździsz bez rezerwacji. I może to jest zbyt daleko posunięta analogia ale (czysto hipotetycznie) jakbyś sobie miał zamiar kupić auto lub mieszkanie to decydowałbyś i wpłacał zaliczkę na na podstawie zdjęć, folderów, opinii handlarza który auta na oczy nie widział czy wolałbyś pojechać i obejrzeć ?
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 23:20

Reklamy nie będę robić, ale Brela - Apartamenty " Marko" był ktoś ?
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 23:23

dziś uciekam, może ktoś z Was odezwie się na emaila - podam link ewentualnie ze zdjęciem, może ktoś był, widział :)>>?? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 17.03.2009 08:54

W zwiazku z podjętą decyzją o jezdzie w ciemno to mam pytanie-czy wolne kwatery, apartamenty są jakoś oznaczone, opisane? Np. tak jak to jest przy wjeżdzie do Zakopanego, siedza ludzie przy drodze lub są tabliczki przy domach z informacją o wolnych miejscach :D A może trzeba chodzić po domach ( problem mój to brak znajomości obcego języka)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2009 09:02

ADAMO_16 napisał(a):....-czy wolne kwatery, apartamenty są jakoś oznaczone, opisane?....

tak samo jak wszędzie - kartka na plocie, ludzie z kartkmi przy drodze, na stacjach paliw przy wjeździe do miasta itp. itd
ADAMO_16 napisał(a):.... A może trzeba chodzić po domach ( problem mój to brak znajomości obcego języka)

Też jest taka opcja - a z językiem to akurat nie problem.
Oni wiedzą po co przyjechałeś, więc w ostateczności kartka papieru lub kalkulator wystarczy do dogadania się :wink:
Tak nawiasem mówiąc - jak idzie sie w tej kwestii dogadać z Wegrem, który nie zna żadnego innego języka niż swój to wszędzie sie dogadasz :lol:
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 17.03.2009 09:25

No to tylko jechać w ciemno, moje obawy zostały rozwiane.Tym bardziej, że mam zamiar jechać z niedzieli na poniedziałek.Większość ofert na necie i allegro zaczyna od soboty a ja mam nadzieje, że znajde kwatere którą opuszczą "wekendowi" turyści :D
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 17.03.2009 10:38

No to tylko jechać w ciemno, moje obawy zostały rozwiane.Tym bardziej, że mam zamiar jechać z niedzieli na poniedziałek.Większość ofert na necie i allegro zaczyna od soboty a ja mam nadzieje, że znajde kwatere którą opuszczą "wekendowi" turyści :D

Siedzą z kartkami albo nawet sami podchodzą do samochodów i delikatnie dają do zrozumienia po co siedzą przy drodze jak się zatrzymasz.

Ja w tym roku też jadę w ciemno , na początku lipca. Byłem w sierpniu. Płaciłem 50 E za kwaterę - z rezerwacją a jak byłem na miejscu to lepsze apartamenty były po 30 E od ręki i bez targowania :)
fructo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fructo » 17.03.2009 10:45

Na początku chciałbym przywitać wszystkich, ponieważ jestem tu nowy i to mój pierwszy post.

Z racji tego iż post jest najbardziej aktualny z tych co czytałem, pytanie moje zadam właśnie w nim.

Na początku sierpnia zamierzam jechać w dwie osoby do miasteczka Tribunj.

Jedziemy "w ciemno" lub jak kto woli inaczej "jasno":)
Ponieważ to jest środek sezonu, czy ciężko będzie znaleźć kwaterę? i jakie są orientacyjne ceny za takie pokoiki dla dwóch osób?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 17.03.2009 10:50

Adamo, współpracują ze sobą na tyle, że często jesli nawet wejdziesz do jednego domu i mają zajęte, sami chodzą z tobą i szukają lub dzwonią do swoich znajomych i cie tam zaprowadzą..:)
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 17.03.2009 11:08

My już podjelismy decyzję jedziemy w ciemno z trójka dzieci-to ci przygoda i szaleni rodzice,co? 8O :lol: Kierunek Lumbarda.Mam tylko obawy czy znajdziemy cos blisko ze znajomymi ,oni z dwójka dzieci :) sama namówiłam koleżankę, bo chciała rezerwowac,oby tylko było ok,bo mi łeb urwie...też jedziemy na początku lipca :):) juz sie cieszę :P chyba damy radę,co? :roll:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 17.03.2009 11:27

A w czym przeszkadzają dzieci , ja zawsze jadę w ciemno też z 3 i nigdy na tym nie straciłam :lol:
tylko raz zarezerwowałam wcześniej i w terminie wyjazdu rozłożyliśmy się na jakiegoś paskudnego wirusa i wyjazd nie wypalił :twisted:
od tego czasu nie rezerwuję a od 3 lat jeżdżę z przyczepą pozdrawiam
dacie radę :lol: :lol: :lol:
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 17.03.2009 11:32

My już podjelismy decyzję jedziemy w ciemno z trójka dzieci-to ci przygoda i szaleni rodzice,co? 8O :lol: Kierunek Lumbarda.Mam tylko obawy czy znajdziemy cos blisko ze znajomymi ,oni z dwójka dzieci :) sama namówiłam koleżankę, bo chciała rezerwowac,oby tylko było ok,bo mi łeb urwie...też jedziemy na początku lipca :):) juz sie cieszę :P chyba damy radę,co? :roll:

:D pewno, dacie radę - no chyba, że macie wymagania co do apartamentu jak w hotelu 5-cio gwiazdkowym to będzie bardzo ciężko. :lol: Pozdr.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie panikujcie , zawsze można coś znaleźć za dobrą cenę - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone