Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie panikujcie , zawsze można coś znaleźć za dobrą cenę

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.03.2009 18:50

Mosqito napisał(a):
ozyrys78 napisał(a):Zasada jest jedna: nigdy nie jeździmy w ciemno czyli nie dokonujemy rezerwacji z Polski na kilka miesięcy naprzód opierając się tylko na zdjęciach a zawsze jedziemy tam gdzie mamy ochotę i na miejscu szukamy sobie lokum od razu go oglądając i negocjując z właścicielem. I nigdy nie zajęło nam to dłużej niż godzinkę.
no to jezdzicie czy nie jezdzicie w ciemno...?? Mz w ciemno czyli bez wczesniejszej rezerwacji i umówionego wczesniej lokum. Ja z kolei jezdziłem zawsze w ciemno i nigdy nie rezerwowałem wcześniej z wyjatkiem tego roku bo powtarzam miejsce, i nigdy nie płaciłem wiecej niż 10E, no ale ja nie mam jakichś wymagań, tzn ma być ładnie przestronnie, czysto ale np nie musi byc klimy.Choc rok temu za klime doliczali sobie raptem 5E ...:)
ozyrys78
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys78 » 16.03.2009 18:53

ja na jazdę w ciemno nie mogę sobie pozwolić. Po kilkunastogodzinnej podróży z dwójką małych dzieci , to nie wchodzie w grę. Po co dodatkowe nerwy i stres i bieganie od chałupy do chałupy ... Dlatego wcześnie sobie zarezerwuję i wiem co mnie czeka...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.03.2009 20:56

Bodzioch Marek napisał(a):
Mosqito napisał(a):
ozyrys78 napisał(a):Zasada jest jedna: nigdy nie jeździmy w ciemno czyli nie dokonujemy rezerwacji z Polski na kilka miesięcy naprzód opierając się tylko na zdjęciach a zawsze jedziemy tam gdzie mamy ochotę i na miejscu szukamy sobie lokum od razu go oglądając i negocjując z właścicielem. I nigdy nie zajęło nam to dłużej niż godzinkę.
no to jezdzicie czy nie jezdzicie w ciemno...?? Mz w ciemno czyli bez wczesniejszej rezerwacji i umówionego wczesniej lokum. Ja z kolei jezdziłem zawsze w ciemno i nigdy nie rezerwowałem wcześniej z wyjatkiem tego roku bo powtarzam miejsce, i nigdy nie płaciłem wiecej niż 10E, no ale ja nie mam jakichś wymagań, tzn ma być ładnie przestronnie, czysto ale np nie musi byc klimy.Choc rok temu za klime doliczali sobie raptem 5E ...:)

Mosqito wyraźnie napisał, że jeżdżą w ciemno :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.03.2009 21:02

ozyrys78 napisał(a):ja na jazdę w ciemno nie mogę sobie pozwolić. Po kilkunastogodzinnej podróży z dwójką małych dzieci , to nie wchodzie w grę. Po co dodatkowe nerwy i stres i bieganie od chałupy do chałupy ... Dlatego wcześnie sobie zarezerwuję i wiem co mnie czeka...

Ozyrys nie trzeba biegać od chałupy do chałupy w stresie aby coś znaleźć na miejscu.. :)
Jesli jednak tak uważasz to chyba lepiej, że rezerwujesz .. :)
Bardzo dużo rodzin jeździ z dzieciakami w ciemno i bardzo sobie to chwali, ale każdy robi tak jak uważa za słuszne..to indywidualna sprawa..
Czasem trzeba czegoś sprobować, aby mieć wyrobione zdanie na ten temat..
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.03.2009 21:17

Każdy rezerwuje jak uważa . Ja rezerwuję bardzo wcześnie , bo gdybym chciał w ciemno , to nie mam żadnych szans. Najlepsze apartamenty są rezerwowane bardzo wcześnie . W ciemno zostaje tylko to , co zostaje :wink: :)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.03.2009 21:22

ines napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):
Mosqito napisał(a):
ozyrys78 napisał(a):Zasada jest jedna: nigdy nie jeździmy w ciemno

Mosqito wyraźnie napisał, że jeżdżą w ciemno :)
:lol:
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 16.03.2009 21:35

Ozyrys,czy możesz przesłać jakieś namiary na to sprawdzone przez Ciebie miejsce w Trogirze plus jakieś fotki na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Będę być może w tej okolicy i może uda mi się skorzystać z lokum .Jak na razie szukam fajnych miejsc .
Korneliusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korneliusz » 16.03.2009 21:42

ozyrys78 napisał(a):ja na jazdę w ciemno nie mogę sobie pozwolić. Po kilkunastogodzinnej podróży z dwójką małych dzieci , to nie wchodzie w grę. Po co dodatkowe nerwy i stres i bieganie od chałupy do chałupy ... Dlatego wcześnie sobie zarezerwuję i wiem co mnie czeka...

Witaj.Dokladnie mówisz jak moja żona. ale....
Ja pojechałem na Hvar w ciemno (2+2 ,2 i 9)na przełomie czerwca/lipca 2007.
W pierwotnym planie był pobyt w mieście Hvar,lecz nasz przyjazd się opóźnil i wjechaliśmy do Hvaru o ok.20.30 i tak było zbyt póżno na szukanie kwatery a poza tym zaraz wiedzieliśmy,że miasto Hvar jest śliczne ale nie dla nas na pobyt!!
Potem był nocleg w aucie (na cichym parkingu w Milnej),na drugi dzień Jelsa-tam też nam się do końca nie podobało i w drodze do Vrboskiej (tak nam poleciła pani z Agencji turystycznej) lecz na skrzyżowaniu dróg coś mnie tkneło i namówiłem moją żoną na sprawdzenie wioski ZAVALA ( bo ....ludziska na cro.pl mówili dobrze o tym miejscu....) i tak trafiłem do ZAVALI!!!Jak już tam byłem to żone i dzieciaki posłełem do kafejki a ja poleciałem szukać apartamentu dla nas
zajeło mi to ok 30 min!!Przepraszam,że Cie zanudzam ale już zmierzam do "celu"....chodzi o to,że jak ma się konkretny cel pobytu to zawsze się coś znajdzie!!Gdybym od początku znał mój punkt docelowy to"jazdeczka w ciemno"" była by bezproblemowa i szybka chociarz troszeczkę ryzykowna!!!!Trochę przygody trochę nie zaszkodzi!!!
Ja taki wyjazd w ciemno traktuję jak przygodę,muszę tylko moją żone do tego przekonać i mam nadzieje,że ona w końcu powie ...OK,JEDZIEMY W CIEMNO...!!!!!
Ps.Zavala jest cudowna i przepiękna i moim zdanie idealna na spokojny urlop z dzieciakami!!!Serdecznie pozdrawiam!!
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 16.03.2009 21:49

Jeszcze do niedawna sądziłem (pewnie jak większość), że jazda w ciemno oznacza wyprawę bez wcześniejszej rezerwacji, z poszukiwaniem lokum na miejscu po przyjeździe. Ale... jakiś czas temu przeczytałem bardzo mądry post (nie jestem pewny ale chyba nawet na tym forum) stawiający bardzo pragmatyczne acz początkowo przewrotne pytanie:
Czy jeździ w ciemno ten kto:
1. wybiera sobie miejsce zakwaterowania bazując na zdjęciach, folderach, opinii i namowie pracownika biura podróży, opiniach w internecie czy nie daj Boże reklamie np na Allegro;
2. jedzie do wybranej miejscowości i tam oglądając "organoleptycznie" kilka apartamentów, pokoi, campingów itd wybiera sobie miejsce kwaterunku.

Po dłuższej analizie, muszę stwierdzić że jednak ta początkowo przewrotna teza bardziej do mnie przemawia. Jeśli jestem na miejscu to przed decyzją o pozostania i zapłaceniu na lokal najpierw go dokładnie oglądam i sprawdzam czy spełni moje oczekiwania. Więc chyba bardziej "w jasno" nie da się :-)
Zdjęcie, folder nie zawsze okaże wszystko. Reklama co oczywiste będzie uwypuklała same zalety nie pokazując wad. Poza tym to co dla jednego wadą będzie dla drugiego zaletą i na odwrót. Opinie pracowników BP na temat konkretnych hoteli, apartamentów, villi itd można spokojnie miedzy bajki włożyć, ponieważ wiedzą oni dokładnie tyle samo co klient, który do nich przyszedł i siedzi vis a vis. A to z prostej przyczyny: 99% obiektów pracownik BP zna jedynie z katalogu. Rzadko, który właściciel BP organizuje tak wiele Study turów aby pracownik mógł się zapoznać na miejscu. A obejrzeć wszystkie obiekty, tak aby móc potem autorytatywnie i rzetelnie doradzać najzwyczajniej w świecie fizycznie się nie da.

Reasumując: koleżanko Ines, uważam iż nie jeżdżę w ciemno :-)
Pozdrawiam wszystkich
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 21:59

Ludzie, kurcze sama juz nie wiem, - czy wpłacać tą kasę czy dać sobie spokój i jechac w ciemno czyli jasno :))))) Tylko czy w Brali - czy dobrze odmieniam, nie wiem - znajdę coś typu 2plus2, oraz 2 kę dodatkowo w jednym miejscu, szansa jest w lipcu ?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.03.2009 22:04

Mosqito napisał(a):
Reasumując: koleżanko Ines, uważam iż nie jeżdżę w ciemno :-)
Pozdrawiam wszystkich

Kolego Mosqito chyba robię podobnie do Ciebie, ale potocznie to raczej "jazda w ciemno" :) Oczywiście według mnie..ty masz inne pojęcie tego rodzaju wyprawy :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.03.2009 22:07

Rega123 napisał(a):Ludzie, kurcze sama juz nie wiem, - czy wpłacać tą kasę czy dać sobie spokój i jechac w ciemno czyli jasno :))))) Tylko czy w Brali - czy dobrze odmieniam, nie wiem - znajdę coś typu 2plus2, oraz 2 kę dodatkowo w jednym miejscu, szansa jest w lipcu ?

W Breli...
Rób jak uważasz..ja napisałam jak robię i dla mnie poza sezonem inna opcja nie wchodzi w grę.. :)
W sezonie nie jeżdżę, bo taki jest mój wybór i na razie mogę sobie pozwolić na wakacje we wrześniu :)

Poczytaj może się przyda :
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17807
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.03.2009 22:10

Mosqito, w ciemno czyli w nieznane. a jesli juz masz foldery zdjęcia to w jakie ciemno...?? a na miejscu to już widzisz i to miejsce zarezerwowane i to niezarezerwowane. Nie próbuj wiec robić ludziom wody z mózgu. Czy na randce w ciemno klienci wybierający widzieli już wcześniej zdjęcia potencjalnych wybranek...??
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 16.03.2009 22:26

Bodzioch Marek napisał(a):Mosqito, w ciemno czyli w nieznane. a jesli juz masz foldery zdjęcia to w jakie ciemno...?? .... Nie próbuj wiec robić ludziom wody z mózgu.

Oj Marku, Marku... szron widzę na Twej głowie, mniemam wiec żeś człowiek życiem doświadczony a takie rzeczy piszesz :-) Uwierz mi że można tak zrobić zdjęcie obiektu że nie będzie widać ani autostrady kawałek za domem, ani składowiska śmieci, odległość do morza rzeczywiście będzie miała 200 metrów (jak nie doliczysz wysokości urwiska), nie zobaczysz że dom jest w skalnej dolinie gdzie kilkadziesiąt metrów wyżej jest kościół i odbijane od skał echo jego dzwonów zrobi Ci codzienną pobudkę przez cały pobyt i tak dalej i tak dalej.... A już nade wszystko nie zobaczysz choćby tego czy w domu jest brudno i czy właściciele to osoby u których byś chciał mieszkać.

Więc nie zarzucaj mi proszę robienia ludziom wody z mózgu, bo siłą rzeczy wiem o pewnych rzeczach, które Tobie mogą umknąć i piszę dlatego aby ludzi uczulić na pewne sprawy i przedstawiam swój kąt widzenia do czego mam prawo.

PS Imiona piszemy wielką literą.
Ostatnio edytowano 09.06.2009 21:29 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Rega123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rega123 » 16.03.2009 22:28

Kurcze- czy jazda z rezerwacją- jest jazdą w ciemno - każdy ma swoje zdanie i doświadczenie, ale kurcze jade w sezonie akurat i nie jesteśmy we dwójkę :( poza tym w warunkach tego chorwackiego biura - jest zdanie czy parę zdań nawet - o gwarancji, co do miejsca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie panikujcie , zawsze można coś znaleźć za dobrą cenę - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone