Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie na Hvarze, nie na Braču, lecz...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.02.2013 15:21

Anai napisał(a):Jestem tym miejscem zachwycona i mam wieeelki niedosyt wychodząc stąd, ale cóż...

Nie dziwię się bo nie widzieliście części arboretum... No chyba, że widzieliście tylko nie ma zdjęć...
I platana nie było... :)
Ostatnio edytowano 05.02.2013 15:24 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 15:24

BeJur napisał(a):odeszłam na chwilę od monitora ... a tu nowe zdjęcia pełne artyzmu i tak dopracowane, zebym się przypadkiem przyczepić nie mogła :)
więc ...
102 i 103 :)
oraz 106
a także 108
a 110 ... jesssuuuu chyba Cię nie lubię :evil: :evil: :evil: ... :smo:
pozostałe kfiatkowe - tys pikne :)

Ja jej chyba też nie lubię :) :) :)

PIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 05.02.2013 16:03

BeJur napisał(a):te z kfiatkami, to masz z działki, to wiem :) 8)

...a w dziób nie chcesz?? :evil:

longtom napisał(a):Ja jeszcze mam takie:

Ooo... tysz fajne ;)

BeJur napisał(a):a ja byłam przekonana, że to Twoje dzieło :)

Ja? No co Ty :?: :!: :?:
Ja łagodna niczem ta owieczka jestem... Obrazek

Bocian napisał(a):Nie dziwię się bo nie widzieliście części arboretum... No chyba, że widzieliście tylko nie ma zdjęć... I platana nie było... :)

No pewnie nie widzieliśmy...
Czyli co? Nie dość, że "łosie' zapłacili za bilety, to jeszcze nie zobaczyli całości? Obrazek

Aldonka napisał(a):
BeJur napisał(a):odeszłam na chwilę od monitora ... a tu nowe zdjęcia pełne artyzmu...

Ja jej chyba też nie lubię :) :) :)
PIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!

A weźta już i przestańta :!: :evil:
Jeśli nie byłyby, to moje foty i miałabym być tak zupełnie szczera, to nie wiem czy znalazłabym w tej wrzucie 5, co do których uważałabym, że są całkiem niezłe...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 16:05

No proszę Cię....ja wiem, ja się na fotografii nie znam, ale wiem co mi się podoba. A te mi się podobają bardzo, bardzo. I koniec kropka :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.02.2013 16:14

Anai napisał(a):...a w dziób nie chcesz?? :evil:

tak skonstruowałaś pytanie, że powinnam odpowiedzieć - nie ;)
ale wrodzona zaczepność podpowiada - spróbuj :sm:

Anai napisał(a):Ja? No co Ty :?: :!: :?:
Ja łagodna niczem ta owieczka jestem...

dzika owieczka :)

Anai napisał(a):A weźta już i przestańta :!: :evil:
Jeśli nie byłyby, to moje foty i miałabym być tak zupełnie szczera, to nie wiem czy znalazłabym w tej wrzucie 5, co do których uważałabym, że są całkiem niezłe...

możesz przestać?? :) po tylu latach jeszcze masz problem z ogarnięciem swojego artyzmu??? :roll:
koraw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koraw » 05.02.2013 17:05

Ehhh... byłem tam (camp Peca - po drugiej stronie ulicy jest Pod Maslinom) na początku lipca 2012. Oprócz naszych 4 samochodów na campie nie było nikogo!!! czasami tylko na noc ktoś się zatrzymał i rano się zwijał. Co za wolność! Siedzieliśmy tam ponad tydzień. Ale po kolei - ważniejsze momenty:
1. Przyjeżdżamy, rozbijamy się - nie ma nikogo z obsługi! Dopiero pod wieczór przyszedł młody chłopak prowadzący kamp (imienia nie pomnę), zebrał paszporty, jak się dowiedział, że zostajemy na co najmniej tydzień, za chwilę powrócił z litrą przepysznej, zimnej rakiji z lekko anyżowym posmakiem. W odpowiedzi został poczęstowany rakiją z gór, bo po drodze zrobiliśmy zapasy w górskiej wiosce (30 kun litra - moccccna jak diabli!), co go trochę zdegustowało, bo liczył na polską wódę.
camp1.jpg
sami (tylko 15 osób z naszej grupy) na campie

2. Impreza ludowa w Orasacu. Na "portierni" (haha) wisiała kartka, że w Orasacu będzie "zabava" z "klapą". Oczywiście poszliśmy pod wielkiego platana przy sklepie. najpierw kilka zdjęć, potem rakija, darmowe przegryzki (chleb, wędlina, warzywka itp.), tańce. Niestety, nie byłem w stanie już robić zdjęć, ale atrakcją wieczoru było strzelanie z RPG ślepakami. Ok. północy w rzędzie ustawiło się z pięciu chłopów, opuścili lufy do ziemi i zaczęli strzelać salwami. Huk przeraźliwy - nie widziałem, żeby jakieś dziecko na maminym ręku się rozpłakało. Wróciliśmy do obozu. Na portierni kampu Peca szybka wódka z prowadzącym, jego kolegami i koleżankami (wódka była ciepła i nie chorwacka, ale oni to z dumą podkreślali).
zabava.jpg
Narodne pesme i gusle - po prostu gęsia skóra...

3. W drodze na plażę pozdrawialiśmy się z właścicielami kempingu Pod Maslinom, na którym byliśmy 2 lata wcześniej - pamiętali nas!!! Po 9-dniowym opalaniu, zwiedzaniu, włóczeniu sie po okolicy na piechotkę itd. - wyjazd na Korculę! Tam też było cudownie!!! Ale to już inna historia... to było nasze 8 spotkanie z Chorwacją.

dubrovnik.jpg
wspomnienia z dubrovnika

korcula.jpg
dobro dosli u korculu!
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 05.02.2013 23:11

BeJur napisał(a):
Anai napisał(a):...a w dziób nie chcesz?? :evil:

tak skonstruowałaś pytanie, że powinnam odpowiedzieć - nie ;)
ale wrodzona zaczepność podpowiada - spróbuj :sm:

...a moja mówi: Uważaj, o co prosisz... :P

BeJur napisał(a):możesz przestać?? :) po tylu latach jeszcze masz problem z ogarnięciem swojego artyzmu??? :roll:

Nie mam żadnego problemu z ogarnięciem tego co mi się naprawdę podoba, a co mniej...
- podobają mi się na ten przykład szkockie zdjęcia Jana, a moje...
no cóż w większości przypadków takie zwykłe pstryki z wakacji... :smo:

Nie zmienia to jednakowoż faktu, że cieszy mnie, iż są tacy którym i one przypadły do gustu :oczko_usmiech:

Cześć koraw!
Dziekuję za uzupełnienie mojej relacji Twoją mini-relacją :mrgreen:
Mam teraz takie "łosz end goł" - 2 w 1 znaczy się :lool:

koraw napisał(a):Ehhh... byłem tam (camp Peca - po drugiej stronie ulicy jest Pod Maslinom) na początku lipca 2012. Oprócz naszych 4 samochodów na campie nie było nikogo!!! czasami tylko na noc ktoś się zatrzymał i rano się zwijał. Co za wolność!

Kiedy my tam byliśmy stał tylko jeden namiot a ja lubię poznawać nowych, ciekawych ludzi
- więc za taką wolność podziękuję, jak nie ma nawet do kogo twarzy otworzyć... :oczko_usmiech:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.02.2013 11:37

Anai napisał(a):...a moja mówi: Uważaj, o co prosisz... :P

wiem jak to jest z tymi marzeniami :)

Anai napisał(a):- podobają mi się na ten przykład szkockie zdjęcia Jana, a moje...
no cóż w większości przypadków takie zwykłe pstryki z wakacji... :smo:

pstryki z wakacji .... dobre ;)
tak se chodzi, tak se pstryka a potem wszyscy robią 8O 8O 8O 8O
Jana zdjęcia ze Szkocji, to inna przegródka :) a że przy okazji Janowi takie wychodzą 8)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.02.2013 11:47

Na czym ja to skończyłam? ...aaa, że Jurek z zimna krwią zamordował

117. ...arbuza :mrgreen:
Obrazek

Jest jeszcze dość wcześnie a przede wszystkim jest bardzo gorąco...
Decydujemy się więc przez chwilę pomoczyć tyłki w Jadranie – dzieciarnia nie podziela jednak naszego entuzjazmu i zostaje na campingu, a na plażę idę jedynie ja z Jerzym ;)

Nocny wiatr spowodował, że dziś na Adriatyku są niemalże bałtyckie fale...
Co więcej, każdego następnego dnia stawały się coraz większe i większe O_o
Dobrze, że chociaż temperatura wody nadal jest chorwacka :D
Ludzi jakoś dziwnie mniej – pewnie poszli coś zjeść – zostajemy więc około godzinki może dwóch wygrzewając na kamienianach stare kości.

118. Fale...
Obrazek

119. ...
Obrazek

120. Dalej uczę się tej wody :roll:
Obrazek

Czas wracać do dzieci... po drodze uświadamiamy sobie, że mimo dzisiejszych zakupów w Stonie
nie mamy nic do picia na wieczór...
Nie, nie... soki, napoje czy inne wody smakowe kupiliśmy, nawet jakieś piwo się znajdzie, ale...
nie mamy nic do picia :oczko_usmiech:

W związku z powyższym Jur zgarnia z namiotu Kacpra i idą z męską misją do sklepiku w Orasaču,
a my – jak na prawdziwe opiekunki domowego ogniska* przystało bierzemy się za przygotowanie kolacji... na grillu :mrgreen:

*nie chciałam pisać wprost, że kury domowe :P

Episode 16
Ostatnio edytowano 06.02.2013 21:17 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.02.2013 11:57

Anai napisał(a):
Na czym ja to skończyłam? ...aaa, że Jurek z zimna krwią zamordował

117. ...arbuza :mrgreen:

moje ulubione zdjęcie :)
ale Jurka nie podejrzewałabym o takie czyny :)
prędzej Ciebie :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.02.2013 12:34

Oglądając te fajne (budzące dwa pokrewne uczucia - tęsknotę i nostalgię) zdjęcia zatrzymałem się przy 90. O, to jest super!. Lecę dalej i widzę, że ktoś już mnie ubiegł:

BeJur napisał(a):90te zdjęcie .... super

I potem będzie mówiła, ze nie mam własnego zdania. :wink: :lol:

BeJur napisał(a):
Anai napisał(a):- podobają mi się na ten przykład szkockie zdjęcia Jana...

Jana zdjęcia ze Szkocji, to inna przegródka :) a że przy okazji Janowi takie wychodzą 8)

Wrodzona skromność każe mi jakoś zareagować, ale nie wiem jak. :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.02.2013 13:16

jan_s1 napisał(a):I potem będzie mówiła, ze nie mam własnego zdania. :wink: :lol:

masz własne, a że takie jak moje??? no co ja mogę ? :)

jan_s1 napisał(a):Wrodzona skromność każe mi jakoś zareagować, ale nie wiem jak. :D

powiedz skromnie - wiem :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.02.2013 13:34

BeJur napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Wrodzona skromność każe mi jakoś zareagować, ale nie wiem jak. :D

powiedz skromnie - wiem :)

Szczerze? To bardziej zasługa Szkocji, niż moja.
Zmykam stąd, bo Anai może się zdenerwować. :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.02.2013 13:37

Ania???? zdenerwować??? na Ciebie ???? i na mnie?????

no co Ty :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.02.2013 15:22

jan_s1 napisał(a):Oglądając te fajne (budzące dwa pokrewne uczucia - tęsknotę i nostalgię) zdjęcia zatrzymałem się przy 90. O, to jest super!. Lecę dalej i widzę, że ktoś już mnie ubiegł:

Dziekuję... 90 jest jednym z tych właśnie, o którym mogłabym ewentualnie powiedzieć, że ujdzie... ;)
Najbardziej z tych ostatnich lubię 93, 103, 108, 109, 113 i 115... no i arbuza :mrgreen:

BeJur napisał(a):Ania???? zdenerwować??? na Ciebie ???? i na mnie?????
no co Ty :)

Ja? Skąd taki pomysł w ogóle?
Ja jestem oazą spokoju na tym szarganym burzami życia pustkowiu,
kwiatem lotosu na lśniącej jeziora tafli... :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży