ZADAR napisał(a):rich72 napisał(a):uwaga zwłaszcza przy płaceniu gotówką przy bramkach na autostradach,
nagminnie wydają słoweńskie tolary, np. zamiast 50 kun - 50 tolarów (tj. ok 1,5 kuny), he he zarobek niczego sobie.
w sklepach oczywiście wszystko zaokrąglają do góry, dobrze jak z 97 kun do 100, gorzej jak z 34 do 50. Jak się zwróci uwagę to z uśmiechem na ustach oddają resztę.
normalnie gdybym był Tobą już bym do Cro nie pojechał. Bo albo Ci z oczu patrzy że można Cię rolować albo nie wiem co to znaczy "nagminnie", "oczywiście", "wszystko".
Może daj swoją fotkę do atawara to coś Ci pomożemy
Srdecan Pozdrav
kolejny ku..... Cromaniak. Może zmień obywatelstwo.!!!!!!!! i rżnij głupa jak oni. Byłem już w Chorwacji kilka razy i stwierdzam fakty ku przestrodze innych. Bez urazy.
nerwy nie potrzebne,wiadomo czy to w Polsce czy w Chorwacji zdażyć sie mogą ludzie i ludziska .... po prostu
mnie osobiście nie przydazyło sie jeszcze w cro nic złego a wręcz przeciwnie -mam same miłe wspomnienia,a że cromaniakami jesteśmy -toż to nic złego,gdyby było inaczej udzielalibysmy sie na innym forum.....
pozdrowionka