Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie będzie ładnej pogody?!?!?!?!? Co robić?!?!?!?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomASS
Globtroter
Nie będzie ładnej pogody?!?!?!?!? Co robić?!?!?!?

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomASS » 06.07.2005 18:30

http://weather.yahoo.com/forecast/HRXX0006.html

W całej Chorwacji podobno ma nie być ładnej pogody w tym tygodniu? :) A my jedziemy w Sobote:/ Ktoś może jest na miejscu i wie co się święci:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2005 20:19

Jak jedziesz na wakacje do Zagrzebia to se możesz patrzeć na te...weathery.....jak jedziesz nad morze w lipcu....nie ma opcji złej pogody......( no chyba zebyś mioł pecha...jak gadaja górale)... :lol: :lol:
TomASS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomASS » 06.07.2005 21:07

W linku podałem pogode dla Rijeki :( No cóż, ale to tylko (aż) początek przsyszłego tygodnia taki ma być, najwyżej polece zamiast nad morze na poczatku, to nad Pletvice:) Je można zwiedzać w "niepogode" :)

Pozdrawiam
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 06.07.2005 21:38

Ja jadę jutro i też mnie to martwi ;(
Zresztą nie cierpię upałów i może wreszcie pozwiedzam??
Pewne jest ,ze nie biorę żadnych długich spodni ani swetra,w końcu to Chorwacja ;)
Będzie dobrze,tam jak pada to pół dnia a następne pół to upał.
Ostatnio edytowano 06.07.2005 22:44 przez Krzysiekm, łącznie edytowano 1 raz
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 06.07.2005 21:52

Powiem tak... prognozy pogody we wszelkich "profesjonalnych" serwisach są warte tyle co prognozy bacy - "bydzie padać, albo nie bydzie". Podobnoż od wtorku w Trójmieście miały być ulewy. Ba, we wtorek, gdy wróciłem z plaży TVN uparcie twierdził, że w Trójmieście są chmury i opady. Dzisiaj był skwar, jutro tez nic nie nie zapowiada burzy. TVN sprawdzalność 91% buahahahaha.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 06.07.2005 22:50

Krzysiekm napisał(a):Ja jadę jutro i też mnie to martwi ;(
Zresztą nie cierpię upałów i może wreszcie pozwiedzam??
Pewne jest ,ze nie biorę żadnych długich spodni ani swetra,w końcu to Chorwacja ;)
Będzie dobrze,tam jak pada to pół dnia a następne pół to upał.

Dzisiaj miałam e- mailla ze Splitu UPAŁ
wracałam 30. 06. w 37 stpniowym upale.

:D :D :D Petris

wspołczuje upałów i tłoku.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 07:03

Wiesz co w Chorwacji z pogodą to jest tak:
albo jest goraco i świeci słonecko,
albo jest bardzo gorąco i tyż swieci słonecko :lol:
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 07.07.2005 13:13

Nie do końca jest prawdą to co własnie przeczytałam o pogodzie... Byłam na wyspie Krk w Punacie w 2002 roku. Wyjazd rozpoczynał się jakos tak od 10 lipca, a pobyt miał trwać ok. 10 dni. I wiecie co??? Przez 3 - 4 pełne dni była sciana deszczu!!!!!!!! Byłam i widziałam, więc nie oszukuję :D

Reasumując, pogoda wcale nie musi być pewna, nawet w słonecznej Chorwacji :twisted:

Z tym optymistycznym akcentem pozdrawiam cromaniaków :D
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 13:29

ale i tak jest lepiej niż w naszej kochanej poleczce
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 07.07.2005 13:40

Na słonecznym Hvarze nie może nie być słońca!!!!
8)
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 07.07.2005 16:11

Malenna napisał(a):Nie do końca jest prawdą to co własnie przeczytałam o pogodzie... Byłam na wyspie Krk w Punacie w 2002 roku. Wyjazd rozpoczynał się jakos tak od 10 lipca, a pobyt miał trwać ok. 10 dni. I wiecie co??? Przez 3 - 4 pełne dni była sciana deszczu!!!!!!!! Byłam i widziałam, więc nie oszukuję :D

Reasumując, pogoda wcale nie musi być pewna, nawet w słonecznej Chorwacji :twisted:

Z tym optymistycznym akcentem pozdrawiam cromaniaków :D

1. Bo to płn. Cro.
2. Miałaś pecha :lol:

POZDR
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 10.07.2005 16:26

witam ja jade w czwartek na wyspe Cres ogladam codziennie pogody jakie tylko znajd :) i wszedzie Chorwacja w deszczu :(:(:( coraz bardziej nie amm ochoty wyjechac,jesli mozecie podajcie jakies linki dotyczace pogody na tej wyspie,albo sie zalamie albo sie uciesze
Sopel
Turysta
ale ciepło

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sopel » 12.07.2005 01:01

Ja jak tam byłem ( 5 razy) to zawsze było bardzo ciepło
.Raz zdarzył sie deszczyk ale i tak było coś koło 30* tak więc jak pada to dobra pogoda dla nurków bo ciepło a bynajmniej "niespalą" sobie pleców pływając kilka godzin plecami do słońca :D....Pozdro...
duet
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) duet » 28.07.2005 00:46

Czym jest deszcz w Chorwacji? Klimatyzacją!
Byliśmy 3 tygodnie na przełomie czerwca i lipca - choć codziennie chmury, to lało tylko nocą, opalanie z wysokimi filtrami, a i tak "na murzyna". Grad? - ATRAKCJĄ! Połowa filmu i zdjęć "poszła" na grad.
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 28.07.2005 18:28

ja to mam takie szczescie ze zawsze leje jak wyruszam gdzies cos zwiedzic ... w Dubrovniku tak lalo ze ulica byla jednym wielkim potokiem ... uspokoilo sie w momencie gdy woda podchodzila mi pod prog drzwi w samochodzie :] tak wiec w cro nawet deszcze moze byc atrakcja :lol:

no i tez fajnie sie smiga mokra magistrala ;) dziwilem sie ze miejscowych wyprzedzam ... dowiedzialem sie dlaczego na ostrzejszym zakrecie :lol:
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat