Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

New York New York....

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 01.03.2017 18:26

kmichal napisał(a):po tej lekturze jestem jeszcze bardziej na tak za wypadem za ocean - ale to dopiero jak zniosą wizy, bo nas jest "5" ... :mrgreen: ...

Kiedy uważasz że tak się stanie?
LadyM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) LadyM » 01.03.2017 18:56

piekara114 napisał(a):
LadyM napisał(a):DZIEŃ 7Dzień siódmy spędziliśmy w całości na buszowaniu po sklepach, zatem zdjęć nie ma 

Jak to nie ma :?: :?: Powinny być zdjęcia, co się udało upolować...

Mogę ewentualnie wstawić zdjęcia tego, czego NIE kupiliśmy, ale z czym się fotografowaliśmy :mrgreen:

Dziękuję wszystkim za czytanie! :papa:
LadyM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) LadyM » 01.03.2017 19:41

Ok, przejrzałam, co mam w kompie odnośnie zakupów i znalazłam kilka śmiesznych fotek.
Przede wszystkim tamte sklepy, są jak muzea same w sobie! ich wystrój jest powalający! Nawet "głupią" wódkę potrafią tak wyeksponować, że wygląda jak dzieło sztuki!

Zdjęcia poniżej ze sklepu typu: "wszystko do wszystkiego".

DSC02518.jpg
Twixy na metry (albo stopy)

DSC02516.jpg
zajęcia sportowe na kibelku cz.2

DSC02515.jpg
Z serii: zajęcia sportowe na kibelku cz.1

DSC02514.jpg
Karaluchy o smaku sera i bekonu, proszę uprzejmie...

Sklep Lego, jak się można było domyślić, klocki każdego rodzaju. Ale, że będą również w formie postaci mojego ulubionego (obecnie) serialu Teoria Wielkiego Podrywu, tego nie przypuszczałam! Sheldon z Lego!!
DSC02659.jpg
Zestaw: Big Bang Theory

Psy z wystawy... sklepowej....

DSC03381.jpg
Psy z wystawy... sklepowej

Lody "U geja" wyglądały na smaczne

DSC03387.jpg
Lody "U geja"

To był 3 piętrowy sklep ze słodyczami wszystkim co słodycze imituje! Można było dostać oczopląsu! Schody były "wysypane" cukierkami i napisem "niech Twój każdy krok będzie słodki", na suficie wisiały ogromne lody, szuflady były w kształcie ogromnych tabliczek czekolady, a lady sklepowe "ociekały" płynną czekoladą! Do tego można tam było znaleźć dowolny przedmiot domowego użytku w kształcie słodycza.
DSC03512.jpg
Czapeczki wszystkich smaków

DSC03513.jpg
Podajniki do cukierków w kształcie prezydentów

DSC03514.jpg

DSC03515.jpg
Spójrzcie tylko na wzrok tego chłopaka, nie dziwię się, że ma obłęd w oczach.

DSC03518.jpg
Gablota "celebrytów", którzy zaszczycili kiedyś swoją osoba ten sklep i wybrali swoje ulubione słodycze, a następnie zostawili swoje autografy.

DSC03519.jpg
Lady ociekające czekoladą

DSC03522.jpg

Jeszcze jedno zdjęcie dla fanów Friends... sławny Bloomingdales.
Załączniki:
DSC03523.jpg
Bloomingdales
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 01.03.2017 20:39

tak z ciekawości...ile za Lego z Teorii??? :mrgreen:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.03.2017 22:13

śmigacz napisał(a):
kmichal napisał(a):po tej lekturze jestem jeszcze bardziej na tak za wypadem za ocean - ale to dopiero jak zniosą wizy, bo nas jest "5" ... :mrgreen: ...

Kiedy uważasz że tak się stanie?

... mam tylko taką nadzieję, która pojawia się przy kolejnych wyborach prezydenckich w USA ... :lol: ...
Pozdrawiam.
LadyM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) LadyM » 02.03.2017 13:36

słoma79 napisał(a):tak z ciekawości...ile za Lego z Teorii??? :mrgreen:

Niestety nie pamiętam, ale pozostałe były w normalnych "polskich" cenach, więc przypuszczam, że nieco ponad 100 zł.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.03.2017 13:51

LadyM napisał(a):Jeszcze jedno zdjęcie dla fanów Friends... sławny Bloomingdales.

Dziękuję! :hearts:
Poprzednia strona

Powrót do Ameryka Północna

New York New York.... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies