Kolekcjonerów kamieni jest na forum znacznie więcej , bywa że jestem zmuszony do ukrywania "zdobyczy" w zakamarkach samochodu , jeżeli chcę uniknąć krytycznych spojrzeń i komentarzy małżonki
Izo , piękne zdjęcia
Pozdrawiam
Piotr
piotrf napisał(a):Kolekcjonerów kamieni jest na forum znacznie więcej , bywa że jestem zmuszony do ukrywania "zdobyczy" w zakamarkach samochodu , jeżeli chcę uniknąć krytycznych spojrzeń i komentarzy małżonki
Izo , piękne zdjęcia
Pozdrawiam
Piotr
travel napisał(a):A już szczytem wszystkiego w tym roku było wyłupanie kawałków wybrzeża we
Vrsarze, bo nie mógł znaleźć odpowiednich skałek luzem . Potem targał to do apartmana na dwa razy -takie ciężkie było
maslinka napisał(a):travel napisał(a):A już szczytem wszystkiego w tym roku było wyłupanie kawałków wybrzeża we
Vrsarze, bo nie mógł znaleźć odpowiednich skałek luzem . Potem targał to do apartmana na dwa razy -takie ciężkie było
Iza, we Vrsarze trzeba było iść do kamieniołomu Montraker Tam bylibyście szczęśliwi
Zresztą na Braču kamieniołomów też nie brakuje.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Malutki akcent z kamienia również nabyłam.
gusia-s napisał(a):Kamulce bardzo lubię, z Braca tylko zegar przytargałam jako gotowiec i trochę naturalnych kamieni, z których zrobiłam ozdobę.
Twoje zakupy bardzo fajne
ruzica napisał(a):Nie wiem jak to się stało, że przegapiłam aż 8 stron Uprasza się o wybaczenie
Po fotkach widać, że urlop mieliście udany(super wrześniowa pogoda), ale szkoda, że nie ma zdjęć jedzenia
Abakus68 napisał(a):O A te pokrzywy, często zwane pokrzywami brazylijskimi to Koleus Blumego czyli w czasach, gdy mnie uczono Coleus Blumei, obecnie częściej zwany jako Plectranthus scutellarioides.
maslinka napisał(a):Iza, super są te zdjęcia z cmentarza, bardzo ostre Omiš wydaje się być na wyciągnięcie ręki.
piotrf napisał(a):. . . a palm szkoda
Pozdrawiam
Piotr
Katerina napisał(a):Super ta Postira.
Takim naj - miejscem w Dalmacji w 2018 był Sutivan. Ciekawe jak odbywa się taki ranking?
Cmentarz pięknie położony - w widokiem gór i morza.
Pamiętam, że pierwszym cmentarzem w Cro, który zrobił na mnie wielkie wrażenie był ten w Primoštenie.
Teraz na pierwszym miejscu plasuje się niezmiennie cmentarz obok klasztoru nad Orebićem.
Powrót do Nasze relacje z podróży