Neretwa - rejs z obiadem
napisał(a) j_nadolska » 06.08.2014 13:01
Czy ktoś miał okazję uczestniczyć w takim spływie? Nie chodzi mi o ekstremalny rafting, ale o taki jakby fish picnik. Znalazłam na forum taki opis, ale nie wiem czy ktoś ma jakiś kontakt żeby zarezerwować sobie taki rejs.
IlonaNowa napisał(a):a może tak dla odmiany nie morzem ale rzeką,mimo,że w pieknej Hr?
polecam wobec tego taki rejsik z obiadem w dolinie rzeki Neretwy u pana Jose(nota bene to właśnie u niego realizował jeden ze swoich programów kulinarnych sam Robert Makłowicz). płyniemy rzeką łódeczkami, które w tym rejonie zowią trupice( ja smieję się,że dlatego właśnie tak, bo z powrotem płyną już trupy
), rejs trwa 1,5 godziny w otoczeniu przepięknej przyrody rzeki Neretwy, w tym czasie poczęstunek rakiją, figami, innymi sezonowymi owocami. Rewelacyjny obiad w gospodarstwie agroturystycznym gospodarza,tzn. zupa rybna, domowy chleb,potem lecą rybki morskie i z rzeki Neretwy(gorąca płyta kilku rodzajów tych ryb), sałatki, potem pikantny brodet rybny, dla zainteresowanych mięso(tzw peka + ziemniaczki), deser, kawa i cały czas domowe winko,rakija, soki, woda. Muza u zivo, konkursy(przeciąganie liny, kupa śmiechu).
to wszystko w otoczeniu fig,granatów,winogron, sadów mandarynkowych i gajów oliwnych, słowem raj na ziemi..
domowe zwierzątka- osiołki, kaczki,kurki, możliwość kąpieli w jeziorze Kuti, które kryje w swojej otchłani zalaną Naronę..(bo to okolice Metkowica). Wrażenia gwarantowane!
z czystym sumieniem-polecam!!