Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Neostrada

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mafus
Croentuzjasta
Neostrada

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 20.06.2004 08:20

Czy warta jest "zachodu" :?: Myśle o tym dlatego ponieważ moj dostawca internetu schodzi na psy. Czy ktoś z was jej urzywa :?: Słyszłem że nie wszędzie działa.Jak to jest :?: Pomocy
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 20.06.2004 10:57

Zamieniłem w pracy kablówkę na neostradę i ..... uczucia mieszane.Raz chodzi dobrze innym razem wręcz "staje". Ogólnie słabo.Pozdrawiam
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 20.06.2004 11:13

Ja mam łącze radiowe. Ogólnie słabo, chociaż ma dobre momenty.Też zastanawiałem się nad Neostradą dlatego wsłuchuję sie w inne opinie. :?:
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 20.06.2004 12:43

w pracy mam radiowe....wszystko gra jak nie pada deszcz lub śnieg.... :D :D

w domku neo ... chodzi lepiej i wg mnie (a dużo czsu przy kompie spędzam) stabilnie
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 20.06.2004 12:56

Ja mam w pracy neostradę w tej opcji full-wypas tj. bodaj 650 Kb/s bez ograniczeń przebiegu i muszę powiedzieć że nie mam zaztrzeżeń poza tym że codziennie rano muszę resetować router (dzielę łącze na 3 kompy) to wszystko jest "wporzo" Ta wersja neostrady oczywiście słono kosztuje sporo bo chyba 150 miesięcznie, na szczęscie płaci firma :lol: .
Natomiast do domu zamówiełem teraz tą najtańszą neostradę z szybkością 128 kb/s z limitem transmisji bodaj 5GB (chyba wystarczy do przeglądania stron?) za 59 miesięcznie bo niestety nie mam innego wyjścia - nie ma umnie innego dostawcy internetu, nawet radiowego :cry:
Ale jeśli będzie tak chodzić jak ta w robocie to będę zadowolony, a cena chyba nie jest zła
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 20.06.2004 13:29

Dwóch kolegów ma neo w najszybszej wersji (i to podzielone na kilka osób) i chodzi im to bardzo ładnie, a każdy płaci po 30 zł/miesiąc.
Ja mam neta po sieci lokalnej, płacę 45 zł/miesiąc i też chodzi nieźle z wyjątkiem usług p2p. Dodatkowo jeszcze hub DC po lanie, a w przyszłym miesiącu konto pocztowe za darmo (i może miejsce na www).

Jeszcze z tego co czytałem do chyba netia miała ciekawą ofertę: łącze 1MBit za coś koło 150 zł jeśli dobrze pamiętam.

/edit: To jednak nie netia tylko dialog. Łącze 1Mbps/256Kbps za 149zł/miesięcznie a 2Mbps/512Kbps za 249. Niestety nie w każdym mieście jest dostępny no i opłata instalacyjna jest wysoka - 400 zł.
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 20.06.2004 14:45

Jestem użytkownikiem Neostrady od grudnia 2003. U mnie działa bardzo dobrze - szybko i stabilnie. Wyjątkiem był okres ok. jednego tygodnia, kiedy występowały pewne kłopoty - związane to było z migracją do wyższej prędkości przesyłu danych.
Polo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polo » 20.06.2004 15:12

Ja mam Neostradę od ok. 3 tygodni. "Przesiadłem" się z kablówki, ale po drodze zaliczyłem zwykły modem telefoniczny. Zamówiłem Neostradę w średniej szybkości, bo po doświadczeniach z telekomunikacją polską (tfu!)chciałem sprawdzić, czy to w ogóle działa.
Muszę powiedzieć, że jakość pozytywnie mnie zaskoczyła, nie widzę różnicy pomiędzy Neostradą (320 Kb/s), a moją poprzednią kablówką (512 Kb/s).
Natomiast Internet przez modem telefoniczny to zupełne nieporozumienie!!
U mnie nie sprawdziło się łącze radiowe z powodu niekorzystnego ukształtowania terenu (to działa, gdy antena odbiorcza dosłownie "widzi" antenę nadawczą, a każda górka w tym skutecznie przeszkadza).
Mafus, proponuję zlecić w najbliższym telepunkcie sprawdzenie, czy masz możliwości techniczne zainstalowania neostrady ( to trwało u mnie kilka dni!) i jeśli będzie odpowiedź pozytywna - nie zastanawiaj się, bo to działa! Niestety prawdą jest, że są rejony gdzie nie ma technicznej możliwości instalacji Neostrady, ja sam czekałem ponad pół roku na modernizację centrali.

Możesz też spróbować zamówić sprawdzenie na www.neostrada.pl lub przez bezpłatny numer 0 800 102 102 albo 0 801 321 123

pozdrawiam,
Polo :D
rzezuch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzezuch » 20.06.2004 15:18

neostradę mam od grudnia 2003r. na początku było ok... transfer oczywiście nie taki jak w parametrach, ale spokojanie 15-30kb ciągniesz. uniedogodniem jest to że tpsa ma jakiśbłąd w systemie i przyznaje tjuż przyznany nr IP innemu użytkownikowi. (objaw - przy łączeniu błąd 691 - nieprawidłowe hasło) trzeba do nich dzwnić i po kilku godzinach znów wszystko jest ok. wszystko by było fajnie gdyby nie to że ostatnio zdażyło mi się to 5 razy w ciągu trzech tygodni.) niestety polscy internauci nawet 5-cio letni uczą się słowa monopol :)
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 20.06.2004 16:48

Neostradę miałem przez miesiąc. Oto moja opinia , poparta przez trzech kolegów , którzy tez mieli do czynienia z tą usługą , przy czym dwóch z nich jest informatykami :
sama Neostrada owszem daje komfort surfowania. Faktycznie da się odczuć szybkość łącza w porównaniu z modemowym .
Jest natomiast jedna wada : aplikacja , którą dołącza nam TPSA do pakietu po prostu rozpierdziela system ! :evil:
U mnie oraz u moich trzech kolegów zainstalowanie jej skończyło się po paru dniach koniecznością reainstalacji windowsa. Nie wiem co to ustrojstwo robi konkretnie , ale podejrzewam , iz dokonuje takich zmian w rejestrze , które później powodują ustawiczne wieszanie się systemu i ogólne jego wariowanie ! Można oczywiście korzystać z Neostrady bez instalowania tego programu , ale to nic nie daje , ponieważ trzeba go zainstalować 1 raz - na samym początku po to by uzyskać swoje hasła potrzebne do zalogowania się do usługi. Hasła uzyskuje się przez Internet i z tego co wiem dostęp do nich jest wyłącznie poprzez kreatora tegoż programu. Jak już macie hasła i wydrukujecie sobie je to program przestaje być niezbędny , no ale już jest zainstalowany i jego usunięcie niestety nie przywraca wszystkiego do stanu sprzed instalacji.
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 20.06.2004 16:57

Ja zrobiłem tak przed instalacją neo zrobiłem punkt przywracania systemu
potem instalacja softu (od tepsy) konfiguracja neo (poznałem hasła itp) cofnąłem system do chwili przed instalacją softu neo....i teraz dzielę łącze na 4 kompy przez router i wszystko śmiga ze ho ho...żadnych problemów
pzdr.
także mój głos jest na tak!! :D

Ps
ale może wtym temacie wypowie się Bybus...on miał z tpsa niezłą jazdę :x
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 20.06.2004 17:02

Bruno napisał(a):Ja zrobiłem tak przed instalacją neo zrobiłem punkt przywracania systemu
potem instalacja softu (od tepsy) konfiguracja neo (poznałem hasła itp) cofnąłem system do chwili przed instalacją softu neo....

No właśnie ! Ja w dziedzinie komputerów jestem amatorem... :oops: Nawet nie wiedziałem , że taka operacja jest mozliwa ! Ale to dobrze , każdemu doradzam to zrobić , bo instalacja tepsowskiego shitu może niejednego drogo kosztować (myślę o utracie danych )

Pozdrawiam , Jacek
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 20.06.2004 17:47

Jacol!
A może to jest problem windowsa? Bo jest istotna różnica między XP a tymi wcześniejszymi co przedstawię na własnym przykładzie;
Mam w firmie skonfigurowaną neostradę na routerze (czyli takim rozdzielaczu+modemie w jednym, na kilka kompów - koszt ok. 200PLN).
Ostatnio kupiłem nowego kompa z czystym dyskiem twardym, tzn. nawet bez windowsa. Podłączyłem tego kompa do routera kablem sieciowym i następnie rozpocząłem instalację windowsa XP. I to był prawdziwy szok!!!
Nic nie trzeba było robić, żadnych haseł, żadnego wchodzenia na stronę TPSA - system sam rozpoznał sieć podczas instalacji windowsa i od razu internet chodził na nowym kompie! I chodzi super do dziś.
Też jestem wrogiem monopolu TP-sy ale ta neostrada chyba się już im stabilizuje po pierwszych problemach i chodzi naprawdę bez problemów, za wyjątkiem codziennego-porannego resetowania w/w Routera co polega na wyłączeniu wtyczki z prądem na 1 min i ponownym włączeniu - wtedy wszystko chodzi cały dzień bez zarzutu, żadne kompy się nam nie wieszają
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 20.06.2004 18:31

Jacol - myślę, iż nie tyle aplikacja dostępowa TPSA roz... (coż za wyszukane określenie!) ile to, co w ciągu kilku dni serfowania ściągnąłeś na swego kompa (Ty i Twoi znajomi informatycy). Niestety, bez dobrej ochrony antywirusowej, etc. się nie obejdzie. Na podstawie obserwacji mogę powiedzieć, iż używany system prawdopodobnie również ma znaczenie - Windows XP jest bardziej podatny na aktualnie występujące infekcje niż starsze odmiany okien. Ja korzystam z tepeesowskiej aplikacji bez większych problemów (na wszelki wypadek odpukuję w niemalowane).
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 20.06.2004 19:36

Bruno napisał(a):ale może wtym temacie wypowie się Bybus...on miał z tpsa niezłą jazdę :x

boje sie wypowiadac bo mi sie znowu porobi, a robilo mi sie ponad dwa miesiace :twisted: :evil: :x

porty zmieniali ze 4 razy, pomiary lini wychodzily ideal, no po prostu wsio malina, z tym ze jak sie laczylem to dzialalo od 1 min. do max 15.
potem bylo pare pisemek do tegopsa z uprzejmosciami (typu -"panie Czaban, ja panu osobiscie przy pracownikach przypierdole"- - kto sluchal znanego pliku mp3 ten wie o co chodzi.)
Nastepnie szacowna firma odstapila od pobrania abonamentu ( 8O 8O 8O ) i od tamtej pory (odpukac) dziala.
A tak ogolnie moze byc, zwlaszcza jak sie podzieli na pare mieszkan :D
U mnie wychodzi po 20 zxl miesiecznie.
pozdrw
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone