Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Neony w aucie / dowod rejestracyjny

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 01.03.2013 16:56

Witam , trochę "wieśniackie" pytanie. ale już taka furkę kupiłem . czy w czechach,austrii , chorwacji jest dozwolone jezdzenie z zapalonymi neonami pod podwoziem? pytanie bardziej z ciekawosci ;P

żeby nie tworzyć drugiego tematu zapytam się tutaj.
Jeżeli samochód nie jest zarejestrowany na mnie tylko na Ojca (te same nazwisko) to czy muszę wziąć od niego jakieś upoważnienie czy coś jadąc do Chorwacji ?
Basiulinek
Cromaniak
Re: Neony w aucie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 01.03.2013 17:09

Co prawda o Niemcy nie pytales,ale odpowiem na wyrost,ze kategorycznie zabronione.
Mysle,ze w Austrii tak samo.

W Czechach toże :lol:
Ostatnio edytowano 01.03.2013 19:00 przez Basiulinek, łącznie edytowano 1 raz
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 01.03.2013 17:15

ponieważ przez niemcy nie bede jechał :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2013 19:03

zuczek171 napisał(a):Witam , trochę "wieśniackie" pytanie. ale już taka furkę kupiłem . czy w czechach,austrii , chorwacji jest dozwolone jezdzenie z zapalonymi neonami pod podwoziem? pytanie bardziej z ciekawosci ;P

żeby nie tworzyć drugiego tematu zapytam się tutaj.
Jeżeli samochód nie jest zarejestrowany na mnie tylko na Ojca (te same nazwisko) to czy muszę wziąć od niego jakieś upoważnienie czy coś jadąc do Chorwacji ?

Prawo o ruchu drogowym...

Niedozwolone są światła umieszczone w niewłaściwych miejscach - dach, podwozie - lub o innym kolorze niż dopuszczony przez ustawodawcę (czyli czerwone światła z tyłu, pomarańcz. kierunkowskazy, białe lub żółte światła drogowe) zabronione w całej uni :wink: neony
żadnego upoważnienia nie potrzeba :mrgreen:
Ostatnio edytowano 02.03.2013 08:47 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 01.03.2013 21:01

dzieki za info. żeby nie było podejrzenia ze auto ukradłem ;P
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 02.03.2013 10:04

zuczek171 napisał(a):dzieki za info. żeby nie było podejrzenia ze auto ukradłem ;P

żuczek
z tego co piszesz to raczej nie jesteś wpisany w dowodzie rejestracyjnym jako współwłaściciel samochodu?
Jeśli w nim nie figurujesz to ja na Twoim miejscu wyrobiłbym sobie takie upoważnienie dla tzw. świętego spokoju, i tylko po to, bo generalnie nie jest ono potrzebne( policja w większości krajów wymaga dokumentów potwierdzających, że posiadasz uprawnienia do kierowania pojazdami, oraz czy posiadasz polisę OC), i 9 na 10 policjantów nie będzie chciało tego kwitu, schody mogą się zacząć jak trafisz na tego 1 służbistę, albo takiego co dopiero zaczął służbę i chce się wykazać i zechce od Ciebie taki kwit i jak go nie będziesz miał to zaczynają się bezsensowne nerwy i strata czasu bo nie pojedziesz dalej zanim właściciel auta w jakiś sposób( fax lub email) nie potwierdzi, że użyczył Ci auto i wie, że jego auto jest poza granicami RP.
Miejsca taki kwit nie zajmuje, ważyć też nie waży, poza tym szkoda nerwów jadąc na urlop, żeby się stresować brakiem jakiegoś papierka.
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 02.03.2013 13:04

barti dzieki wielkie za info :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone