Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nemira-Omis 2006 (Lipiec)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartus
Globtroter
Nemira-Omis 2006 (Lipiec)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 27.03.2006 22:58

Witam Kochani!
Juz zamówione!! Jedziemy na przełomie lipca i sierpnia! Na calusie 2 tygodnie!! Cel : Nemira - Omis.
Był ktoś tam może?
W zeszłym roku buszowaliśmy w Novi Vinodolski. Niestety nie mam czasu opisać wyjazdu, a był pełen przygód... Wspomnę tylko, że był to sierpień, a kilka dni tak lało jak u nas w Dziwnowie czy innym Dźwirzynie w szczycie sezonu. Woda miała 16stopni ( później się ociepliła). W jedną stronę jechaliśmy 24 godziny...
Moja żona wylądowała w szpitalu.
Przegrzałem sprzęgło.
Zgubiłem okulary (słoneczne).
Po drodze mieliśmy stłuczkę.
Pierwszego dnia nie mogliśmy znaleźć noclegu.
Zła passa nas opuściła po tym jak wracając z miasta z synkiem na ręku (5 lat) zleciałem ze schodów... Gdyby nie mój refleks, kocia zwinność, twarde łokcie i kolana pewnie bym go najpierw roztrzaskał o ziemie, a potem zadusił.
Od tego momentu zaczęły się prawdziwe wakacje. Pogoda się poprawiła. Woda zagrzała. Wypoczeliśmy wprost rewelacyjnie.
Zgodnie zadecydowaliśmy ( cała trójka), że w tym roku jedziemy ponownie, tylko trochę niżej. Omis - Nemira. MOże ktoś był w tej okolicy.
Napiszcie jak tam jest i jakie są atrakcje.
Pozdrawiam serdecznie
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 28.03.2006 07:01

Cześć. Niestety nie byłem tam ale przygody miałeś zaje fajne. Trochę się uśmiałem. Udanego wypoczynku.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.03.2006 08:31

W stosunku do Kvarneru to inny świat. Ale co tu będe się rozpisywać. O zaletach Dalmacji i Omisia w szczególności były setki postów. A dlaczego w Kvarnerze jest do kitu to już wiesz sam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.03.2006 09:16

Bartus napisał(a):Witam Kochani!
Juz zamówione!! Jedziemy na przełomie lipca i sierpnia! Na calusie 2 tygodnie!! Cel : Nemira - Omis.

A wpisane w Kalendarz wyjazdowy? ;)
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 28.03.2006 19:12

Plumek, dzięki za przypomnienie. Już wpisuję.
Pozdrawiam
tSzzSt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tSzzSt » 28.03.2006 19:31

bylem w omis-nemira chyba w 2002 w lipcu, mieszkalem na kwaterze zaraz przy dordze, nie pamietam jak sie nazywala ale chyba cos na "a" afrodyta czy cus, plaza waska kamienista, nie specjalna, choc moze gdzies w bliskiej okolicy byla lepsza, ja nie szukalem, jakies sklepy sie zdarzaly ale najlepiej pojechac do centrum omisa zeby cos nabyc, pzdr

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne